שתף קטע נבחר
 

עסק קטן? כך תצמצם הפסדים בזמן ההסלמה

אם לא די במצוקות עמן מתמודדים בעלי העסקים הקטנים והבינוניים בשגרה - המצב הביטחוני עלול להביא את חלקם לסף קריסה. כיצד לצמצם נזקים? הכינו דפי תזרים מזומנים לרבעונים הקרובים ופרסו תשלומים מחדש. מדריך

המצב הביטחוני בישראל מגיע להסלמה מדי כמה שנים, כזו שגורמת לכולנו להפוך לחזית. מעבר לסכנות הביטחוניות, אזרחים רבים, בעלי העסקים הקטנים והבינוניים - נחשפים גם לסכנות כלכליות, שכן הלקוחות הפוטנציאליים בורחים ממרכזי הערים והעסקים.

 

 

גם בשגרה, בעלי העסקים הקטנים מתקשים לבלוט ולהגיע לרווחים אל מול הרשתות והתאגידים הגדולים. כך שבתקופה מאתגרת ביטחונית, המצב הכלכלי עלול להפוך להיות אפילו קשה יותר. קשה לדעת כמה זמן יימשך סבב ההסלמה הנוכחי, אבל ניתן לאמץ מספר דרכי התנהלות שיעזרו לעבור תקופה לא פשוטה זאת. לפניכם מספר טיפים לצמצום הנזקים לבעלי העסקים הקטנים:

 

1. דפי תזרים מזומנים - היערכו לירידה בהכנסות והכינו דפי תזרים מזומנים צפוי לתקופת שני הרבעונים הבאים, אבל אל תחמירו יותר מדי. ארגנו את התקבולים הצפויים לפי רמת ודאות גבוהה, בינונית ונמוכה, והסתמכו בעיקר על ההכנסות ברמות הוודאית והבינונית, כגון גביית כסף על עבודה שנעשתה בעבר או מוצרים שכבר סופקו ולא שולמו אם ישנם כאלה.

 

ירושלים: מדרחוב נחלת שבעה ריק מלקוחות  (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
ירושלים: מדרחוב נחלת שבעה ריק מלקוחות (צילום: עמית שאבי)

2. תכננו הוצאות מחדש - הקטינו את ההוצאות השוטפות ככל האפשר וקצצו בכל מקום שאתם יכולים באופן מידי. כך למשל צמצום שעות נוספות של עובדים, שימוש מופחת בקבלני משנה, הורדת קצב הזמנת מלאים שגרתי אליו הורגלתם ודחיית הוצאות שאינן הכרחיות באופן מידי.

 

3. פרסו תשלומים במחדש - אתם עלולים להתמודד עם גירעון תזרימי מסויים, שיקשה עליכם לעמוד בתשלומים ובהתחייבויות. לפיכך, מומלץ לפנות מראש לספקים, לבנקים ולרשויות בבקשה לפריסת תשלומים נוחה יותר עבודכם. פניה מראש לאחראי על עמידה בתשלוים עשויה להיות יעילה יותר לעומת פניה בדיעבד, משום שהיא מצמצם עלויות נלוות. כגון ריביות וקנסות, ולרוב אף תזכה לשיתוף פעולה גבוה יותר. 

 

4. התאימו את שגרת העבודה לתקופה המאתגרת - אמנם צפויה לכם פגיעה מסוימת מבחינה עסקית, אבל ניתן לצמצם אותה משמעותית. הכי חשוב הוא, שהעסק ימשיך לפעול, גם תחת המגבלות הצפויות. כשהעסק ממשיך להתנהל כראוי, הסיכוי לייצר הכנסה גבוה יותר מאשר אם תשביתט את העסק לגמרי.

 

רצוי וכדאי ליצור יתרונות יחסיים בתקופה זו ולנצל אותם אל מול המתחרים. למשל, שירות משלוחים, במקום שהלקוחות יגיעו פיזית לבית העסק, שכן הם חוששים לצאת מהבית. אפיקים נוספים הם חבר מביא חבר, שירותי מסחר באינטרנט, וכן מתן שירות טלפוני או בבית הלקוח.

 

5. דעו מה מגיע לכם - אם מצב הדברים יימשך לאורך זמן - ייתכן שתהיו זכאים לתשלומים מהמדינה. נקווה שלא נגיע לשם, אבל במקרה הצורך תוכלו לתבוע השתתפות של המדינה בהפסדים שנגרמו עקב המצב הביטחוני.

 

הכותבת היא רו"ח עו"ד הדס שרים, שותפה וראש חטיבות המסוה-SMB (עסקים קטנים ובינוניים) בפירמת בייקר טילי ישראל

 

איך משפיע המצב הבטחוני על העסקים בירושלים? צפו:

צילום: עפר מאיר

צילום: עפר מאיר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים