שתף קטע נבחר

צפו: כך מתבצע טיפול בפצוע דקירה בחדר ניתוח

גל הטרור הנוכחי כולל דקירות סכין אכזריות הגורמות לפציעות פנימיות קשות בעיקר בשל הדימום הרב והפגיעה באיברים פנימיים. הצלת החיים בחדר הניתוח כוללת עבודה מאומצת ומדויקת כדי לעצור את הדימום מכלי הדם הפצועים ולהציל את האיברים שנפגעו. כך זה מתבצע

איך מטפלים בפצוע דקירה בחדר הניתוח: גל הטרור הנוכחי המתאפיין בנסיונות הרצח של המחבלים באמצעות דקירות סכין, מהווה אתגר רב לצוותי הכירורגים העושים לילות כימים כדי להציל את הפצועים, ובמרבית הפעמים – זה מצליח. ניתוח הצלת חיים מדקירת סכין, דורש עצירת דימומים, מתן מנות דם רבות, תוך כדי תפירת כלי הדם הקרועים והצלת האיברים שנחרכו בידי הסכין.

 

טיפול בפצועי הטרור

מדריך מיוחד: איך לטפל בנפגע ירי באמצע הרחוב?

מה עושים במקרה של דקירה ואיך עוצרים את הדימום?

 

הטיפול בפצוע דקירה בבית החולים, כולל בשלב הראשון בקרת נזקים. בשלב זה מתבצעות פעולות מצילות חיים שמטרתן לייצב את הפצוע: תוך שנלקחות בדיקות לסוג דם ובדיקות דם נוספות שנועדו להעריך את מצבו, עובר הפצוע צילומי רנטגן, מקבל מנות דם מסוג "או" אותן ניתן לתת לכל סוגי הדם עד לקבלת סיווג הדם המדוייק, ונוזלים. הסיבה לכך היא הדימומים הרבים המתאפיינים בדקירת סכין, מרביתם פנימיים שעדיין לא ניתן לראותם.

 

הפצוע שהובל לחדר הטראומה, מטופל בידי צוותי כירורגים, אחיות טראומה, המנסים לאתר את מקומות הדימום ולחפש מקומות דימום נוספים. בתוך הטיפול הזה, מוזמנים צילומי רנטגן ו-CT, כדי לאתר שברים, דימומים פנימיים ואיברים פגועים. אולם אם הפצוע איננו יציב ומצבו הולך ומידרדר, הוא מועבר ישירות לחדר הניתוח.

 

מניעת זיהום ואיבוד דם

אם הפצוע הוא עירני, בהכרה מלאה, יציב, בדיקות הדם הרנטגן וה-CT הראו שאין פגיעה משמעותית והוא לא איבד או מאבד דם רב, מתבצע ניקוי של אזור הדקירה, ובמידה שהחתך עמוק הוא ייתפר והחולה יעבר לאשפוז לשם השגחה.

 

אם הראו הבדיקות כי הפצוע נפגע קשה מהדקירה, הוא יועבר לחדר הניתוח, שם תתבצע סקירה כירורגית של איזור הפציעה. כלי דם שנקרעו וגרמו לדימום רב יחוברו מחדש, ותתבצע הערכה של פגיעה באיברים פנימיים. בחלק מהמקרים, ייתפר האיבר הפנימי שנפגע, במקרים אחרים עשוי הכירורג להחליט על כריתת חלק מהאיבר הפצוע (בהליך הקרוי "לובקטומיה").

 

איזור הפציעה הפנימי ייסרק לאחר שנשטף במים סטריליים, לאיתור גופים זרים (כמו רסיסים, או אף קליע של כלי ירי). במקרים מסוימים יוכנס נקז – צינור שתחילתו בתוך הגוף וסיומו במיתקן מחוץ לגוף, שנועד לנקז החוצה דם ונוזלים שהצטברו באיזור הפציעה או בחללי גוף אחרים.

 

גם לאחר הניתוח, לא חלפה הסכנה: חדירת הסכין המזוהמת לגוף, עלולה לגרום לזיהום כללי, ולהיווצרות מוקדי מוגלה (אבצסים) פנימיים. מסיבה זו, מקבל הפצוע אנטיביוטיקה מניעתית בעירוי לתוך הווריד.

 

בהמשך עלולים להתפתח במקום קרישי דם, או הידבקויות – יצירת צלקות העשויות מהחומר פיברין שאינו נספג ועלול לגרום לחסימות איברים. לפיכך, נמשך מעקב צמוד וביקורות אחר פצועי הדקירה, גם זמן רב לאחר שחרורם מבית החולים.

 

צפו: כך מתבצע הניתוח לפצוע דקירה

  

 

 







 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
אחרי פיגוע הדקירה בירושלים
צילום: גיל יוחנן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים