שתף קטע נבחר

הטליבאן הלך, חוזרים לרקוד לקרוקודיל הקדוש

עשרות אלפים בפקיסטן סוגדים לקרוקודילים במקדש בקראצ'י, שממשיכים לפי אמונתם את מסורתם של קדושים קדומים. שנים של טרור מנעו מהמאמינים להגיע, אבל עכשיו הם חוזרים, ומתכוונים לרקוד בפני הקרוקודילים, לפזר עליהם פרחים ולמשוח אותם בבושם

במקדש הקרוקודילים בפקיסטן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
במקדש הקרוקודילים בפקיסטן(צילום: רויטרס)

עושה רושם שתמו הימים הקשים אבו מור סחיב, קרוקודיל בן 87 שזוכה להערצה גדולה מצד אנשי קהילת השידי הקטנה בפקיסטן. עולי רגל שנהגו בעבר לפקוד בהמוניהם את מקדש הקרוקודילים בקראצ'י שבו הוא חי, הדירו ממנו את רגליהם במשך השנים האחרונות בשל פיגועי הטליבאן.

 

עוד חדשות בעולם :

 

הזוחל המזדקן מתנודד לאטו החוצה מהמים העכורים בדרכו אל קהל המבקרים העונדים זרי פרחים ומקווים כולם לפתות אותו בעזרת מתוקים ובשר. עולי הרגל האלה הם אנשי קהילת השידים שאבותיהם באו מאפריקה ושמוצאם בעדות מוסלמיות שונות. עובדה זו הופכת אותם ליעד אפשרי לפגיעה מצד אנשי ארגון הטליבאן האיסלאמיסטי הקיצוני, שכופים את החוקים האיסלאמיים הסוניים המחמירים ביותר על שאר הדתות והעדות.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

לאחרונה יצאו כוחות נאמנים לממשלת פקיסטן למבצע רחב בקראצ'י, עיר נמל בדרום פקיסטן שבה חיים 20 מיליון איש, שם נמצא המקדש. עובדה זו הביאה לירידה בפשיעה ובכוחם של הטרוריסטים, והגבירה את הביטחון של עולי הרגל. צבא פקיסטן מנהל גם מבצע גדול נגד הטליבאן בצפון-מערב המדינה מאז יוני 2014.

 

"לפני שלוש או ארבע שנים כוחו של הטליבאן הפך כה גדול עד שהמשטרה פחדה ממנו", אומר שומר המקדש, מוחמד יאסין. "בתחנת משטרה קרוב לכאן הטליבאן רצח 18 שוטרים. מאז תחילת המבצע הנוכחי של פקחים ושל המשטרה, אנשים התחילו לחזור". הפיגועים ברחבי פקיסטן, מדינה בת 190 מיליון תושבים, פחתו בכ-70% השנה.

 

בקראצ'י, המרכז הכלכלי של פקיסטן, האלימות עדיין משתוללת, אבל המשטרה אומרת שהמצב משתפר. 3,082 בני אדם נרצחו בעיר מאז תחילת המבצע ב-2013, בהשוואה ל-4,790 נרצחים בשנתיים שלפני כן.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

יאסין נזכר כיצד תושבים פשטונים עקורים ברחו מהלחימה בצפון פקיסטן והחלו להגיע לפקיסטן אחרי 2008. ביניהם היו גם תומכי טליבאן, כאלה שבפרשנות של האיסלאם שהם אימצו אין מקום לקרוקודילים, כמו אלה – כ-100 במספר – שחיים במקדש. האתר נסגר בשנת 2010 למשך 10 חודשים, וארגון צדקה האכיל את הקרוקודילים בחשאי.

 

האתר נפתח מחדש בשקט ב-2011, אבל רק מאמינים מעטים העזו לבוא אליו. השיפור במצב הביטחוני גרם בהדרגה לאחרים להגיע, עד כדי כך שבשנה שעברה ביום עמוס כבר יכלו לפקוד אותו כ-100 איש. כעת, בכמה ימים במהלך השבוע מגיעים למקדש יותר מ-1,000 מבקרים.

 

הפחתת האלימות עוררה גם את תקוותיהם של השידים שהם יוכלו לקיים את החג השנתי שלהם, חג בן ארבע ימים, לפני סוף השנה. בחמש השנים הקודמות החגיגות בוטלו מחשש לפיגועים. במסגרת חגיגת הסתיו, ארבע קהילות שידיות שוחטות עזים ורוקדות לקול תופים בפני הקרוקודילים, שעליהם ממטירים עלי ורדים. נהוג גם לפזר עליהם בשמים וזעפרן.

מאמינה מתפללת במקדש הקרוקודילים בקראצ'י (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מאמינה מתפללת במקדש הקרוקודילים בקראצ'י(צילום: רויטרס)

אין נתונים ברורים על מספרם של השידים בפקיסטן, וההערכות נעות בין עשרות אלפים לכמה מיליונים. חברי הקהילה מאמינים

שהקרוקודילים החיים בבריכה של המקדש הם חסידיהם של קדושים.

 

אחד המאמינים, מוחמד עריף בן ה-30, בא עם ילדיו. "אבא שלי נהג להביא אותי לכאן, ועכשיו אני מביא לפה את ילדיי", הוא קורן מאושר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
תתכונן, בקרוב מסיבה. אחד הקרוקודילים
צילום: רויטרס
מומלצים