לראשונה: תזמורת ישראלית ברייכסטאג
הסינפונייטה הישראלית קיימה קונצרט משותף עם הפילהרמונית של האומות, שחנך תערוכה לרגל 50 שנות כינון היחסים בין גרמניה וישראל - לאחר השואה ועד היום. התערוכה תוצג ברייכסטאג ותגיע גם לירושלים
היסטוריה בברלין: תזמורת ישראלית הופיעה אתמול לראשונה בבניין הרייכסטאג בברלין, מושב בית הנבחרים התחתון של גרמניה שהועלה באש ע"י הנאצים.
הסינפונייטה הישראלית באר שבע קיימה ברייכסטאג קונצרט משותף עם "התזמורת הפילהרמונית של האומות", בניצוחו של יוסטוס פרנץ, מקים "הפילהרמונית של האומות" והמנהל המוזיקלי של הסינפונייטה הישראלית.
הקונצרט המשותף חנך תערוכה ניידת לרגל 50 שנות כינון היחסים בין גרמניה וישראל. התערוכה ההיסטורית, הסוקרת את התפתחות הקשרים בין שתי המדינות והעמים לאחר השואה ועד היום, תוצג תחילה ברייכסטאג ואחר כך בעשר ערים שונות ברחבי גרמניה. קונצרט המשותף לשתי התזמורות יבוצע בשבוע הבא (23.10) בבית האופרה בתל אביב, באר שבע, לוד וירושלים
גרסה עברית של התערוכה תוצג בסוף החודש במרחב "התחנה" בת"א ואח"כ בירושלים, חיפה ובאר-שבע.
בטקס פתיחת התערוכה נכחו יו"ר הפרלמנט הגרמני, שגריר ישראל בגרמניה – יעקב הדס, חברי בונדסטאג וכן פעילים רבים בתחומי ש"פ שונים בין ישראל וגרמניה.
הסינפונייטה הישראלית ביצעה בטקס בבכורה עולמית את היצירה "מציאות תלויה" של המלחין הישראלי, גלעד הוכמן. הקונצרט המשותף לשתי התזמורות יבוצע לאחר מכן בפרנקפורט, המבורג, וופרטל, תל אביב, לוד וירושלים.
במסגרת אירועי שנת ה-50 ליחסי ישראל גרמניה תיפתח בשבוע הבא במוזיאון ישראל בירושלים תערוכת ענק של יצירות מופת מהגלריה הלאומית בברלין. בתערוכה "לילה יורד על ברלין" יוצגו 50 יצירות מופת של גדולי האמנים גרמנים, שקוטלגו בימי השלטון הנאצי כ"אמנים מנוונים" ונרדפו בשל יצירתם. יצירות אלו עדיין לא הוצגו בישראל.