צפו: באמצע הטיסה - אישה כרעה ללדת
בגובה 30 אלף רגל, בטיסה מטייוואן לאצות הברית, גברו הצירים והאישה החלה בתהליך הלידה. אחד הנוסעים תיעד את האירוע. לאם ולתינוק שלום
לידה בין העננים: ביום שני השבוע במהלך טיסה מטיוואן לארצות הברית, נוסעת שטסה בחודש השמיני להריון, החלה לחוש בצירים המתגברים, בזמן שהמטוס הגיע לגובה שיוט של 30 אלף רגל.
כשהמטוס היה בשעתו השישית באוויר, חלה ירידת מים. הכלכל של הטיסה שאל ברמקול האם יש רופא במטוס. רופא מיד הופיע, וסייע לקבל את הלידה.
בוידאו נראית דיילת מחזיקה ביילוד דקות לאחר שנולד, עוטפת אותו בשמיכות, כששאר הנוסעים בטיסה מוחאים כף. הנוסע שתיעד את המאורע אמר לסוכנות הידיעות רויטרס: "היה מדהים לצפות במאורע, הזדמנות של פעם בחיים".
עד מתי מותר לטוס?
"הריון זו לא מחלה" יאמרו הגינקולוגים, אבל התנאים במהלך הטיסה אינם אידיאלים לא לאם ולא לעובר ברחמה. טיסה ממושכת מגבירה את הסיכון לפקקת ורידים עמוקה, ההמראה עלולה להחמיר את תחושת הבחילות, היובש מטריד וגם כאבי הגב האופייניים לטרימסטר השלישי עלולים להחמיר במהלך הישיבה הממושכת על הכיסאות הלא נוחים.
מרבית חברות התעופה מסרבות להטיס נשים מהשבוע ה-36 להריון ואילך, בשל החשש מלידה במטוס ותביעות אפשריות במקרה של לידה שהסתבכה. ובכל מקרה , לידה תחייב נחיתת חירום, ואישפוז דחוף - שיעלה לחברת הביטוח כסף רב. אם את חייבת לטוס, עשויות חברת הביטוח וחברת התעופה לחייב אותך לחתום כי בכל מקרה של סיבוך, לא תוכלי לתבוע אותן.
מומלץ לברר היטב את הנהלים בחברת התעופה. אל תתחמקי ואל תסתירי, לטובתך ולטובת שלום ההריון. הצהירי את שבוע ההריון המדויק, תאריך הלידה הצפוי, והאם קיימות בעיות שהתגלו במהלך ההריון או סיבוכים צפויים במהלך הלידה. אם את חייבת לטוס בשבוע הריון מתקדם, בררי מראש בנקודת היעד מהו בית החולים הקרוב למקום בו תשהי.
אם את טסה בשבוע 24 עד השבוע ה-36, ודאי כי קיימת בביטוח שלך פוליסת "לידת פג", למקרה שתיאלצי ללדת מוקדם מהצפוי. פוליסה כזו צריכה לכסות גם את חודשי השהייה בפגיה או את הטסתך יחד עם הפג באינקובטור יחד עם ליווי רפואי.