מחלקים את ירושלים: המשטרה הציבה חומת בטון בשכונת ארמון הנציב
חומת בטון גבוהה המורכבת מכמה בטונדות הוצבה בין הרחובות אבורביע ומאיר נקר בארמון הנציב מול ג'בל מוכבר כדי למנוע יידוי בקבוקי תבערה אל בתים ברחוב. העירייה: "המכשול הוצב באופן זמני בכדי למנוע פגיעות בנפש". הצבת חומת הבטון לא נכללה בהחלטות הקבינט
המשטרה החלה להציב היום (א') חומת בטון גבוהה במתחם מצומצם בקטע שבין רחוב אבורביע למאיר נקר בארמון הנציב מול ג'בל מוכבר במטרה למנוע זריקת בקבוקי תבערה לעבר בתים ברחוב. שלוש הבטונדות מוצבות במתחם המכונה "המרפסת" שבסמוך אליו ספג בית בשנה האחרונה כמה עשרות בקבוקי תבערה. על קירות הבטון שהובאו במשאיות גדולות והוצבו באמצעות מנופי ענק נכתב "מחסום משטרתי זמני נייד". הבטונדות הוצבו בקטע ברחוב מאיר נקר שמתחלף לרחוב אבשלום חביב סמוך לנקודת מג"ב.
בעיריית ירושלים הבהירו כי "לא מדובר בחומה היקפית אלא בהצבה זמנית של מכשול על-ידי המשטרה בקטע שבין ארמון הנציב לג'בל מוכבר שבו יש היסטוריה של זריקת אבנים ובקבוקי תבערה על בתי יהודים וכי רכב בקטע באורך של כ-300 מטרים, בכדי למנוע פגיעות בנפש וברכוש".
בהודעת דובר המשטרה נאמר כי "בעקבות גל הפיגועים והאלימות שבו נעשה שימוש באמצעים מסכני חיים דוגמת יידוי בקבוקי תבערה ואבנים נגד אזרחים תמימים ושוטרים", המשטרה הייתה חייבת "להרחיב את מגוון האמצעים המבצעי נגד המפגעים, במטרה להגן על שלום הציבור ולהשיב את הביטחון והשקט. לפיכך הוחלט על הצבת מחסום משטרתי נייד זמני בשכונת ג'בל מוכבר".
הדובר הבהיר כי המחסומים הוצבו "בהתאם להערכות המבצעיות שנעשו במשטרת ישראל ומטרתם למנוע זריקת בקבוקי תבערה, ירי זיקוקין ויידוי אבנים לעבר כלי רכב שנעים בכביש ולעבר בתים. המחסום נייד ויוזז על פי צרכים מבצעיים, נותן מענה לאיומים המיידים שמתקיימים במוקדים אלו במטרה לשלוט על הפורעים המגיעים מהוואדיות ובין הסמטאות לעבר הכביש ובתי השכונה בארמון הנציב". הוא ציין כי הכבישים ודרכי הגישה בין השכונות יישארו פתוחים כפי שהם כיום.
שכונת ארמון הנציב עמדה באחרונה במוקד גל הטרור שכלל כמה פיגועים וניסיונות פיגוע. הקשה ביותר מביניהם אירע ביום רביעי האחרון, בזמן ששני מחבלים עלו על קו אוטובוס מספר 78 בבירה, פתחו בירי ורצחו שני בני אדם: אלון גוברברג וחביב חיים בן ה-78, תושב ארמון הנציב, שאשתו שושנה עדיין מאושפזת במצב קשה בבית חולים שערי צדק. אחד המחבלים חוסל ואחר נפצע.
אירוע קשה נוסף התרחש שעה שטכנאי בזק ביצע פיגוע דריסה ברחוב מלכי ישראל בשכונת גאולה בירושלים. המחבל הוא עלא אבו ג'מל, תושב ג'בל מוכבר במזרח ירושלים. הוא בן משפחתם של עודאי ורסאן אבו ג'מל שביצעו את הטבח בבית הכנסת בהר נוף בשנה שעברה. בפיגוע נרצח הרב ישעיהו קרישבסקי, שנפגע ממכוניתו של המחבל שלאחר מכן אף יצא מהרכב ודקר אותו.
בנוסף, התרחשו בשכונה גם אירועי דקירה. באחד מהם פצע נער בן 16 מג'בל מוכבר שוטר מג"ב, שביקש ממנו להזדהות. הנער שלף סכין ופצע קל את אחד השוטרים.
בתגובה לגל הטרור הסמיך הקבינט המדיני-ביטחוני את משטרת ישראל להטיל סגר או כתר על מוקדי חיכוך והסתה בירושלים על פי שיקולי הביטחון. בנוסף אושר כי בנוסף להריסת בתי מחבלים לא תתאפשר בנייה מחודשת במקום שבו נהרס בית מחבל, וכי
יוחרם רכושם של מחבלים שביצעו פיגועים, ותישלל תושבות קבע למפגעים.
עוד החליט הקבינט על הגדלת כוחות שונים. בין היתר הוחלט על הגדלה והרחבת הכוח המבצעי של משטרת ישראל, ועל גיוס 300 מאבטחים נוספים לתחבורה הציבורית בירושלים בעלות 80 מיליון שקל. בנוגע לפריסת כוחות, הקבינט אישר לתגבר את המשטרה בכוחות צה"ל בערים ובצירים, והנחה את צה"ל לפרוס כוחות במקומות רגישים על גדר הביטחון בטווח המיידי. ראש הממשלה הנחה בנוסף להכין עבודת מטה להשלמת גדר הביטחון, לרבות הגדר בדרום הר חברון.
שר התחבורה והמודיעין ישראל כץ פגש היום בצהריים את לוחמי היחידה המיוחדת של צה"ל שהועמדו לרשות אבטחת התחבורה הציבורית בירושלים. חיילי היחידה כבר החלו להתפרס לאורך צירי התחבורה הציבורית בעיר, לאחר קבלת תדרוך וקבלת משימות ממפקדיהם. המאבטחים יחבשו כובעים מיוחדים ויצוידו בתעודות מיוחדות, שיקנו להם סמכויות לעכב נוסעים חשודים ולחפש בכליהם. כץ סיכם עם שר הביטחון על הצבת החיילים עד לתחילת פעילותה של יחידת האבטחה האזרחית.