שתף קטע נבחר

דם, יזע וזכוכיות: חדש על המגש

קובארי מנפצים מיתוסים על דת, מיניות ומה שביניהן, המוסד שרים על המציאות הישראלית כמו שרק הבריטים יודעים, Tree בורחים ממנה לתוך טריפ מצויר שתקוע בשנות השבעים והראפר רועי קאשי שם את כל הקלפים על השולחן. "חדש על המגש", מפה ומשם

פצע פתוח

על "דם וזכוכיות על הרצפה", השורה שפותחת את "רסיסים", הסינגל החדש של להקת המוסד, כמו גם על שאלת הרלוונטיות שלה - קשה לערער. זו לא הפעם הראשונה שאור בר-טל, שיר ירושלמי ואסף ניר, שלושת יוצאי קיבוצים בצפון הנגב, לא מפחדים לגעת במציאות הישראלית האיך נאמר זאת, פחות מאידיאלית. בפעם הקודמת הם עשו זאת עם השיר "אין זמן" שנגע בפצעי "צוק איתן" (אתם תקראו לזה מבצע, אנחנו נקרא לזה מלחמה ונסכים שהיה רע). עכשיו הם חוזרים לחטט בפצעים פתוחים באלבומם השני "משחקים של אור וצל", בהפקתו של יוסי שטרית.

 

מצחיק שדווקא החבר'ה האלה, שמודים בהשפעה ברורה מקינגס אוף ליאון וסנואו פטרול, מתעסקים בנושאים שלא הרבה אוהבים לעסוק בהם. אם הם היו שרים באנגלית במקום בעברית, ייתכן והיצירה של "המוסד" (שהזהות הישראלית טבועה אפילו בשמה) היתה מתקבלת בחיבה אצל הבריטים, שאוהבים את סאונד הגיטרות וסגנון השירה הללו. אם אתם רוצים לשמוע עוד מהחבר'ה האלה, אתם מוזמנים לעזור להם בפרויקט ההדסטארט שלהם, או להגיע ב-2 בנובמבר לאוזןבר בתל אביב.

 

מתוק כשמר לי

אגב בריטניה. "אנחנו לא יודעים מה נהיה כשנגדל, מקווים לדעת בטרם זמננו תם", שרה ליל ארד, ילידת הממלכה המאוחדת ששבה לשם בשנים האחרונות. את ארד אתם אולי מכירים מהשיר "Everyone Is Moving To Berlin" החמוד והמודע לעצמו. ארד, כדרכה, ממשיכה עם אותו טון גם ב-"When We Grew Up" הטרי, שזוכה לקליפ בבימויה של לנה פריידריך.

 

"חוזרים לבית ספר ומתחילים ללמוד מחדש, מתעוררים בבוקר ומרגישים כל כך אמביציוזיים, אבל הארוחות של אמא כל כך טעימות". כן, שירתה של ארד אמנם מושפעת באופן ברור מזו של בוב דילן, אבל יצירתה לא תקועה רחוק בשנות השישים. היא בהחלט מתכתבת עם הזמנים ומטיחה בנו, גם אם בדרך עדינה-מתקתקה אפילו (לרגעים היא נשמע כמו קייטי טנסטל, למי שזוכר) אמיתות לא בהכרח נעימות אודות הדור המבולבל הזה.

 

אתה צריך התחלה חדשה

Him&Me גאים להתחיל. צמד המוזיקאים דן פטרה ותום אייזן, החלו את המסע המוזיקלי המשותף עוד בתיכון. מצעירים חיפאים חמושים בגיטרות, הפכו השניים עם השנים בסגנונות ובסולמות. היום, אחרי שנים של חיפוש ותהייה, הם מגישים את "Start Again", בלדת צ'יל-פופ מרה-מתוקה שנוגעת באלקטרוניקה, שואפת למרחקים ומהווה סנונית א' מאלבום בכורה קרב ובא.

 

"הסינגל הוא בעצם תחילת המסע שלנו עם האלבום הזה. התחלנו להקליט את סקיצות שלו באולפן הביתי ומהר מאוד התאהבנו בו והחלטנו שאנחנו רוצים לעשות אלבום שלם בסגנון הזה. החזון שלנו היה ליצור אלבום שלם שכולו אופטימי. השיר עוסק בכך שאף פעם לא מאוחר מדי להתחיל מחדש, לנסות שוב ולא להתפשר על האיכות של הדברים שאנו עושים". צודקים. השניים יופיע ב-28 בנובמבר במועדון תמונע.

 

הלוחשים לעצים

זה כמה שנים שהשם Tree מתגלגל על הלשון של חובבי האינדי המקומי. להקתם של נווה קורן, דור קורן, יאיר ורמוט ובן גולן, ארבעת חברי הילדות שזוהו בתחילת הדרך עם הופעות פרי-סטייל ג'אז ייחודיות וארוכות משהו - הלכה והתבגרה עם השנים והוסיפה לרפרטואר גם שירים מקוריים, שהולכים על הקו הדק והלא מאוד מתבקש שבין ג'אז מזרחי להשפעות פסיכדליית סיקסטיז-סבנטיז כבדות, ממחוזות הלד זפלין, גרייטפול דד ופינק פלויד.

 

בשנה שעברה ליוו החברים סולן להקת Can דמו סוזוקי בהופעה, בקיץ 2011 חיממו את חברי הדורז רובי קריגר וריי מנזרק (ז"ל) בהופעתם המצוינת והמוצנעת משהו בתל אביב וגם בזירה המקומית עבדו לא מעט - בין היתר עם שמות כמו ברי סחרוף, יובל בנאי, אהוד בנאי, גבע אלון ונוספים.

 

כעת, אחרי אלבום בכורה מ-2011 שזכה באהדה ראויה, הם חוזרים עם אלבום שני שיראה אור במהלך השנה בהוצאה גרמנית מיוחדת. הסינגל "Travel Light" מתוכו, שיושק ב-28 באוקטובר במועדון האזור בתל אביב, ממשיך בהיתלות באילנות גבוהים שננטעו הרחק בשנות השבעים. נראה מבטיח, בין היתר בשל קליפ-טריפ הוללות המשובח של גלנדון ואיזבלה.

 

לכי ילדה דתיה

אביגיל קובארי היא הכוח הנשי הבועט והשורט מאחורי ההרכב קובארי, כשלצדה גם מאור אלוש על הבאס ויואב ארבל עליי תופים. כמי שגדלה בבית דתי בירושלים הבירה, היא אולי יודעת דבר או שניים על "גילוי המיניות אצל ילדה ועל המוסכמות החברתיות כלפי נושא זה, במיוחד במגזר הדתי, במציאות בה אוננות נשית היא דבר מושתק, והאשמה צפה כשמישהי מחפשת יותר מהמקום שהיא נמצאת בו".

כך לפחות היא מתארת את "פתרונות זמניים", הסינגל החדש מתוך אלבומם השני "פיל שמן", שהופק, כמו קודמו, על ידי זיו זק.

 

עשרה שירים יחכו בחדש, העוסקים בין היתר בניפוץ מיתוסים בעולם הדתי, פוליטי, רומנטי והיצירתי הקיימים בעולמנו. את הקליפ שעוטף את חרמנות הרוקנ'רול הבלתי מתפשרת הזו ביימה וערכה תמר גורן, בניסיון לגעת באופן ריאליסטי ובשלל תלבושות ססגוניות בצדדים החייתיים שמתגלים בנו, בלבד ובזוג. ב-27 באוקטובר יופיעו קובארי ברוטשילד 12 בתל אביב.

 

עור ראשון

תיירי דומא ויעל ברנר, מי שעומדים מאחורי צמד האינדי פופ הצרפתי-ישראלי לת'ר אקדמי, הכירו זה את זו לראשונה במייספייס. את סיפתח הרטרו כשלעצמו הזה, לקחו עוד שניים-שלושה עשורים אחורה, העמיסו ניו-ווייב וסינטיסייזרים גלור והוציאו אי פי ראשון ב-2010.

 

בין לבין הם הספיקו לחמם אמנים בצרפת כפיליפ קתרין ויעל נעים ולהופיע בפסקול סרט האקשן הישראלי "רדיקל". כעת הם מגישים את "הקונגרס 17", אלבום חדש עליו עמלו בארבע השנים האחרונות ומכיל שירים באנגלית, שניים בצרפתית ואחד אינסטרומנטלי.

 

רף הקליטות כאן גבוה, קולה של ברנר משתכפל ומהדהד היטב את השפעותיה של סוזי והבנשיז, בין היתר ב"Ships" שפותח את האלבום וזורק אותנו להוקים רפטטיביים מעדות הפיקסיז, או נגיד לאלבום ההיפותטי הבא של צמד הסינת'פופ הברוקלינאי Chairlift, לו היו מעמיקים בשורשים ולא נוהרים אחרי הסיות של העולם.

    

שובר את הקאש

נכון, הראפר רועי קאשי נמצא כאן כבר תקופה, אבל נראה שעכשיו זה בדיוק הזמן שלו לקבל קצת פוקוס. ההיפ-הופ הישראלי נמצא במקום נהדר בשנה האחרונה, בזכות שמות כמו איתי "טונה" זבולון או נצ'י נצ'. כמוהם, גם קאשי מספר על תהליכי חיפוש פנימי וצמתי דרכים של אמונה - כפי שממחיש "הקונפליקט", שיר הנושא של אלבומו השני.

 

"'הקונפליקט' הוא משהו שבחרתי לשים עליו דגש בדרך אותה אני עובר בכל השנים האחרונות - ההתנגשות הזו בין צדדים וקצוות בתוכנו", מספר קאשי, שמשלב ביצירתו היפ הופ, עברית יפה ונוכחות דתית ברורה. "נשיאת ההפכים הזו לא תמיד מצליחה להגיע לאיזון, אבל שואפת תמיד לאחדות. בקליפ לקחתי את זה להבנה האישית שהכל נובע מדמויות מפתח מרכזיות בתוך האישיות של האדם - הילד שהיה והאידאל הגבוה של מה שהוא רוצה או חושב שהוא צריך להיות. החיפוש והרצון להבין הם המסע הגדול והנמשך שלי ושל רבים נוספים הרוצים להשלים עם מי שהם - על כל הגוונים והצדדים שבתוכם".   

 

קול הקמפוס חוגגת 20

 

חובבי המוזיקה האלטרנטיבית בישראל ודאי מכירים את תחנת הרדיו הסטודנטיאלית קול הקמפוס, שהנגישה לא מעט להקות ואומני אינדי לקהל המקומי היוותה ספק הון תרבותי עבור לא מעט מוזיקאים מקומיים. בסוף השבוע תציין התחנה 20 שנים להיסוודה במסיבה שתתקיים בליל שישי במועדון הדופלקס לתל אביב. כאן למטה תוכלו לצפות בקליפ שיצר האמן עידו שמי - שלא במקרה מזכיר לכם אימאג'ים מוכרים.

 

"כשהקימו את MTV פיתחו גם מחלקת אנימציית גיף וכל הפרומואים של התחנה נעשו בטכניקה הזאת", מספר שמי. "הקליפ מבחינה טכנית עשוי בפורמט מרובע (כמו אז) ובטכניקה הזאת , שחוזרת עכשיו בגדול לפייסבוק. לכן בחרתי להדגיש את הסטייל של הניינטיז , סטייל ביוווס ובאטהד וכו, כדי להדגיש כמה זמן עבר. 20 שנה זה המון זמן! הקונספט של הקליפ הוא של החלוצים שמפריחים את השממה, וכמובן שהתדר של 106הוא שגורם לכל ההרמוניה הזאת. במקביל לטבע גם האורבניים יושבים בבית ורוקדים לרדיו. 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הדר יוסלביץ
קובארי. זוגיות דת ומה שביניהם
צילום: הדר יוסלביץ
לאתר ההטבות
מומלצים