מחבלים בדמות הקורבן: הסתה בסרטון פלסטיני רשמי
כך נראית ההסתה של אבו מאזן והרשות הפלסטינית: סרטון רשמי של משרד ההסברה הפלסטיני מציג את המחבלים כקורבנות תמימים. השב"כ מאשים: ארגוני טרור משתמשים בארגוני רווחה וצדקה כמסווה
ההסברה הפלסטינית תופסת מקום מרכזי בגל ההסלמה הנוכחי והפלסטינים עושים כל שביכולתם להעביר את מסריהם בצורה שמאירה אותם באור של קורבן מול ישראל. פעמים רבות ההסברה אינה מציגה את התמונה המלאה ודוגמה לכך היא סרטון רשמי שפרסם היום (ב') משרד ההסברה הפלסטיני, שבו מוצגים מחבלים שביצעו את פיגועי הדקירה האחרונים וכן מפגינים שנפצעו בעימותים בשטח כקורבנות תמימים שנורו בידי כוחות הביטחון של ישראל. ראש הממשלה בנימין נתניהו שב היום ודיבר על ההסתה: "ההסתה ברשתות החברתיות היא שמניעה את המחבלים. זה בן לאדן פינת צוקרברג. אנחנו רואים בבירור הסתה מאוד ממוקדת. ההסתה מגיעה ממוקדים ברורים - מחמאס, מהתנועה האיסלאמית ומהרשות הפלסטינית".
גל הטרור נמשך - כתבות נוספות:
אביו של המחבל הבדואי: "הוא הוצא להורג"
שגרירי צרפת ודרא"פ זומנו לנזיפה במשרד החוץ
חמאס הנחה פעילים לבצע פיגועי התאבדות
בסרטון הרשמי של הרשות הפלסטינית אין ולו אזכור אחד לכך שאותם מחבלים רצחו או ניסו לרצוח ישראלים והתמונות היחידות שמוצגות הן של אותם מחבלים רק לאחר שנוטרלו ושכובים על הקרקע, כשלידם עומדים שוטרים או חיילים. במהלך הסרטון מוצג יהודי שמתויג כמתנחל. "מתנחלים ישראלים חמושים מוציאים להורג ילדים פלסטינים ברחוב", נכתב בסרטון.
במקרים רבים משתמשת ההסברה הפלסטינית בקטעי וידאו שצולמו על-ידי עוברי אורח ישראלים שתיעדו את הפיגועים וכעת אותו תיעוד עושה שירות להסברה הפלסטינית מול התקשורת הבינלאומית.
אחד מאותם סרטונים הוא של עובר אורח שצילם את הנער המחבל אחמד מנאסרה, שביצע עם בן דודו את פיגוע הדקירה בפסגת זאב שבו נפצעו בן 13 ובן 21 באורח קשה. בתיעוד רואים רק את מנאסרה שוכב ומדמם על הקרקע כשישראלים שהתגודדו סביבו מטיחים בו קללות ומאחלים לו למות. הסרטון בנוי בצורה כזו שבה כל דובר שפה בעולם יוכל להבין אותו ואת המסר שלו.
ההסברה הפלסטינית מנצלת גם את הטוויטר והפייסבוק להנחלת מסריה, הן על-ידי גורמים רשמיים והן על ידי דמויות ציבוריות ואחרות. כל מפגע פלסטיני שמנוטרל ומת מוצג כאדם שהוצא להורג בידי ישראל ללא אזכור של מעשיו. כך גם מדווחים האירועים בכלי התקשורת הפלסטיניים הרשמיים שכוללים את הטלוויזיה והרדיו הציבוריים שנמצאים בידי שלטון אבו מאזן.
"ארגוני רווחה וצדקה מתדלקים ארגוני טרור"
בישראל מפנים אצבע מאשימה כאמור להסתה הפלסטינית, אך גם מבית בדמות הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית בראשות השייח ראאד סלאח. הקבינט ממשיך לדון בימים אלה בהוצאת התנועה והארגונים מסביבה מחוץ לחוק. השב"כ מזהיר מפרמטר נוסף: "ארגוני הרווחה והצדקה מתדלקים את ארגוני הטרור".
בדיון שנערך בוועדת החוקה של הכנסת בנושא הצעת חוק המאבק בטרור העביר נציג השב"כ סקירה מקיפה על שיטות הפעולה של ארגוני הטרור וארגוני רווחה וצדקה שמגייסים סכומי כסף אדירים ברחבי העולם.
איש השב"כ הציג את הארגונים הללו כ"ארגוני מעטפת תומכי טרור". לדבריו, "בתחילה הוכרזו רק ארגוני אב כארגוני טרור ראשיים כדוגמת פתח וחמאס. בשלב שני, שהחל בסוף שנות ה-90 כשהבנו שארגוני המשנה פועלים כארגוני מעטפת בתנועת חמאס ובפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית הוכרזו כלא חוקיים, עשרות ארגונים שתומכים בחמאס ובתנועה האיסלאמית העבירו כספים לשטח".
"השלב השלישי", כך לטענת נציג השב"כ, "הוא התמודדות עם רשתות המנוהלות באינטרנט. למשל, תופעת ה'סלאפייה ג'האדייה' שמאגדת רשת ארגונים שפרוסים היטב בעשרות מדינות בעולם ומתקשרות ברשת".
נציג השב"כ הוסיף כי לגופי הטרור יש מוסדות דת ורווחה שפועלים מתוך מטרה להגביר את התמיכה בהם, לשרת את התשתית הצבאית ולגדל את הדור הבא. אחת הדוגמאות היא ארגון "בני-נעים", מוסד צדקה שפועל בחברון. גם אם לא כתוב על המבנה "חמאס", מי שמגיע לבניין יודע היטב לאן הוא מגיע ומי בעל הבית.
גם ארגון השיבה הפלסטיני, שמרכזו בלונדון והוא מנוהל על-ידי חמאס, מבצע פעילות של דה-לגיטימציה בישראל כדוגמת תנועת החרם BDS. בלונדון גם פועלת קרן שהוכרזה כארגון בלתי מוכר והיא מהווה תמיכה כלכלית בחמאס.
"הרעיון הוא שארגוני המעטפת יממנו פעילויות חינוך יקרות שמתחילות בגן ועד פעילות צבאית רצחנית", הבהיר נציג השב"כ בדיון בכנסת. "עיקר המשאבים של ארגוני הטרור מגיעים מארגוני מעטפת. החמאס נתמך במידה רבה בארגוני המעטפת ומגייס כספים במעטה של ארגוני צדקה ורווחה. הארגונים הללו מתדלקים את ארגוני הטרור. גם המונחים שהם מדברים עליהם הם אותם מונחים, מונחי טרור".
הדיון בוועדה נסוב על הגדרה מהו ארגון מעטפת ומיהו חבר בארגון מעטפת. ההצעה של הממשלה מאפשרת להכריז על שני סוגים של ארגונים כעל ארגוני טרור: ארגונים שמבצעים מעשי טרור ובכלל זה גם "הזרוע האזרחית" של הארגון וכן ארגונים שתומכים בראשונים - ארגוני מעטפת.
לפי המוצע, כל ארגון טרור שהוכרז ייחשב כארגון טרור לכל דבר ועניין, בין שהוא ארגון "ראשי" ובין שהוא ארגון "תומך טרור" – ארגון מעטפת, בין שהוא ארגון הקשור לישראל ובין שהוא ארגון שלא קשור לישראל.
להכרזה יש משמעויות מעשיות ומיידיות כלפי ארגון בשל המגבלות המנהליות שאפשר להטיל על הארגון המוכרז. הסדרי החילוט והתפיסה המוצעים יחולו על ארגון מוכרז: בית המשפט רשאי, לפי המוצע, לתפוס ולחלט כל רכוש של ארגון טרור.