לוסטיג: "מעיין הייתה נחושה להגיע לעומאן, היא פטריוטית"
מנכ"ל הוועד האולימפי סיפר על התלאות שעברו על המשלחת הישראלית אחרי ביטול הויזות לאליפות העולם ועל מאחורי הקלעים של המהלך שהביא את דוידוביץ' להתחרות במדינה המוסלמית. אחרי יום התחרויות הראשון, השייטת מדורגת במקום ה-19 הכללי
אליפות העולם בגלשנים, מדגם ניל פרייד, יצאה היום (ב') לדרך בעומאן, כשלאחר כל התלאות שעבר על משלחת ישראל עם ביטולי הויזות, הגיעה לשם ברגע האחרון מעיין דוידוביץ' שהצליחה להיכנס בזכות דרכונה הזר.
מי שהיה בסוד העניין ופעל למצוא פיתרונות היה מנכ"ל הוועד האולימפי גילי לוסטיג, שסיפר על התהליך, עד לרגע שבו דוידוביץ' הצליחה להיכנס ולהתחרות: "היו דיונים תוך כדי אליפות העולם במפרשיות 470 כאן בחיפה, גם עם הגולשים עצמם ובסופו של דבר הייתה חשיבות גדולה לא לפרסם את זה עד שהיא לא תתחיל את התחרות עצמה".
"כל הדרך, מעיין עצמה הייתה נחושה להגיע לעומאן. היא פטריוטית. לצאת לשם, זו הייתה בסופו של דבר החלטה של מעיין ואיגוד השייט. עדכנו גם את האיגוד העולמי וזה היה בהסכמתם שהיא תופיע עם הסמל של ISAF".
ולמרות הכול היא שם ומתחרה ללא דגל ישראל, למה זה?
"במלחמה אתה לא יכול לזכות בכל תאוותך, ואם אתה שם במשוואה
אליפות העולם במפרשיות 470
ללא דגל ישראל: דוידוביץ' מתחרה בעומאן
אהרוני, צנציפר
הגולשת החליטה להשתמש בדרכונה האוסטרי כדי להיכנס למדינה ולהשתתף באליפות העולם. היא זוכה לשמירה צמודהובכך הפכה לספורטאית הראשונה בתולדות המדינה שהביעה הסכמתה להתחרות תחת דגל אחר
שספורטאית ישראלית תיכנס לעומאן ותתחרה וכולם יודעים שהיא ישראלית לעומת הצד השני שהיא לא תשתתף, אני חושב שלפחות מבחינתי המאזנים נוטים להחלטה הראשונה".
ולמה נמרוד משיח ושחר צוברי לא שם?
"היו דיונים שלנמרוד יש גם דרכון זר, אבל לשחר אין. כשאני מצדד בהחלטה וברגע ששחר צוברי לא מגיע לאליפות, זו לא הייתה נחשבת תחרות ביניהם. לא יתכן שבשיאו של המאבק על הכרטיס האולימפי, לתת לאחד מהם תחרות הכנה ברמה הגבוהה ביותר מול טובי השייטים בעולם והשני ישוט עם דולפינים".
בסיום יום התחרויות הראשון, לאחר שכלול של כל המשתתפים והבתים השונים ובתום הערעורים, דוידוביץ' מדורגת בסופו של דבר במקום ה-19 הכללי, כשבשלושת שיוטי היום היא סיימה במקומות 10, 12 ו-10.
מעיין דוידוביץ'
צילום: אורן אהרוני
מומלצים