שתף קטע נבחר

 

קוריאנים התאחדו אחרי 60 שנה וייפרדו לנצח

אישה שפגשה את בעלה אחרי עשרות שנים, אח שבכה למראה אחותו ואלמנה שפגשה את אחי בעלה: מאות קשישים מהצפון והדרום שלא התראו מאז המלחמה התאחדו למפגש מרגש, אך עצוב: בקרוב ייפרדו ולא יתראו עוד לעולם

 

דרום קוריאנים בדרך לאיחוד המשפחות בצפון    (צילום : רויטרס)

דרום קוריאנים בדרך לאיחוד המשפחות בצפון    (צילום : רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

קורע לב: מאות קשישים קוריאנים, חלקם בכיסאות גלגלים או עם מקלות הליכה, התאחדו היום (יום ב') עם קרובי משפחה שאותם לא ראו מאז שהמלחמה בין הצפון לבין הדרום הפרידה ביניהם לפני יותר מ-60 שנה.

 

עוד חדשות מרתקות בעולם בדף הפייסבוק של דסק חוץ

 

כ-390 דרום קוריאנים נסעו לאתר הנופש "הר היהלום" שבצפון קוריאה להתאחד עם יקיריהם והם לבושים בחליפות עסקים ובשמלות מסורתיות רשמיות. הם הביאו עמם מכנסי גטקס, תרופות, מעילים, עבודות קליגרפיה וכסף מזומן כדי לתת לכ-140 קרוביהם שחיים במדינה המבודדת ביותר בעולם.

 

או סה אין, בן 83 מצפון קוריאה, פוגש את רעייתו הדרום קוריאנית, לי סון-קיו בת ה-85 (צילום: AP) (צילום: AP)
או סה אין, בן 83 מצפון קוריאה, פוגש את רעייתו הדרום קוריאנית, לי סון-קיו בת ה-85(צילום: AP)
מפגשי האיחוד, שיימשכו שלושה ימים, משלבים כמו תמיד בין התרגשות גדולה לבין טירוף תקשורתי. עיתונאים רבים התקהלו סביב לי סון-קיו, בת 85 מדרום קוריאה, כשפגשה את בעלה שחי בצפון, או סה אין בן ה-83. על רקע הבזקי המצלמות הרבים היא זקפה את ראשה והביטה בהשתאות לעבר או, שלבש חליפה מטופחת וחבש כובע לראשו.

 

חדשות גדולות בדרום, סיפור מצונזר בצפון

תמונות האיחוד המרגש שודרו ברחבי דרום קוריאה, מדינה שבה איחודי משפחות נחשבים לחדשות גדולות. ממשלת צפון קוריאה, שעל פי פרשנים חוששת שתמונות של דרום קוריאנים אמידים עשויות להשפיע על אחיזתה בשלטון, לא פרסמה כל דיווח על איחוד המשפחות גם כעבור כמה שעות.

 

האושר הרגעי של הקוריאנים הקשישים מהול בעצב גדול: בתוך כמה ימים הם ייפרדו שוב, וסביר להניח שלא יראו עוד איש את רעהו לעולם. איש מהקוריאנים שהשתתפו באיחודי המשפחות בעבר לא זכה להשתתף באיחוד נוסף.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
קים בוק-ראק מדרום קוריאה ישב ליד שולחן שכוסה במפה לבנה ועליו בקבוק מים מינרלים, משקאות קלים ואגרטל עם פרחים. הוא החל לבכות כשאחז בידיה של אחותו קים ג'ון סון.

 

טכנית, שתי הקוריאות עדיין במצב של מלחמה

איחודי המשפחות נערכים לראשונה מאז פברואר 2014 ולמרות השמחה הרבה שמלווה אותם, הם מהווים תזכורת מרה לכך שחצי האי הקוריאני עדיין נמצא מבחינה טכנית במצב של מלחמה משום שהמלחמה בשנים 1953-1950 הסתיימה בהפסקת אש, אך לא בהסכם שלום. שתי הקוריאות אוסרות על אזרחיהן לבקר את קרוביהם בצד האחר של הגבול ואף אוסרות על החלפת מכתבים, שיחות טלפון ומיילים ללא רשות מיוחדת.

 

רים רי קיו, אלמנתו של המתמטיקאי הצפון קוריאני המפורסם ג'ו ג'וּ קיונג, נראתה רגועה כשפגשה את אחיו הדרום קוריאני וקרובי משפחה נוספים מהדרום. היא הציגה בפניו את בנה, והנוכחים פרצו בצחוק לאחר שג'ו ג'ו-צ'אן, אחיו הדרום קוריאני של המתמטיקאי המנוח, אמר לה שבנה דומה לו.

 

לי ג'ין-גו במפגש מרגש עם אחיה הצפון קוריאני לי יונג גו (צילום: AP) (צילום: AP)
לי ג'ין-גו במפגש מרגש עם אחיה הצפון קוריאני לי יונג גו(צילום: AP)
 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

איחוד המשפחות נערך באתר הנופש הצפון קוריאני "הר היהלום" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
איחוד המשפחות נערך באתר הנופש הצפון קוריאני "הר היהלום"(צילום: רויטרס)

צ'ה און סיק, בן 88 מצפון קוריאה, מחבק את קרוב משפחתו מהדרום, צ'ה הי-יאנג בן ה-65 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
צ'ה און סיק, בן 88 מצפון קוריאה, מחבק את קרוב משפחתו מהדרום, צ'ה הי-יאנג בן ה-65(צילום: רויטרס)

לי או-יאון, בת 88 מדרום קוריאה, תתאחד בקרוב עם בעלה לראשונה זה 65 שנה. היא גרה באותו בית שאותו בנה בעלה, כיום בן 88, לאחר חתונתם. נכדה סיפר לכתבים דרום קוריאנים שלי "שאלה אם מדובר בחלום או במציאות" כשסיפרו לה שהיא תיטול חלק באיחודי המשפחות.

 

אזור עם היסטוריה של אי עמידה בהסכמים

בסבב האיחוד הבא שייערך מיום שבת ועד יום שני, ייפגשו 250 דרום קוריאנים באתר הנופש "הר היהלום" עם כ-190 קרובי משפחה מצפון קוריאה. כך מסר משרד האיחוד בסיאול.

 

צפון קוריאה ודרום קוריאה הסכימו בחודש אוגוסט לחדש את איחודי המשפחות במהלך שיחות שניהלו לסיום הסכסוך האחרון ביניהן, שהחל אחרי ששני חיילים דרום קוריאנים נפצעו קשה בפיצוץ מוקשים צפון קוריאניים. לשתי המדינות היריבות היסטוריה ארוכה של אי עמידה בהסכמות שאליהן הן מגיעות. גם איחודי המשפחות הנוכחיים עמדו בסכנת ביטול אחרי שצפון קוריאה איימה בתחילת החודש לבצע שיגור לוויין לחלל. שיגור מסוג זה היה ללא ספק מבטל את איחודי המשפחות המתוכננים משום שדרום קוריאה וארצות הברית רואות בשיגור זה מסווה לניסוי בטילים לטווח ארוך.

 

לי ג'אונג-סוק, בת 68 מדרום קוריאה, עם אביה בן ה-88 מצפון קוריאה רי הונג ג'ונג (צילום: AP) (צילום: AP)
לי ג'אונג-סוק, בת 68 מדרום קוריאה, עם אביה בן ה-88 מצפון קוריאה רי הונג ג'ונג(צילום: AP)
דרום קוריאה משתמשת במערכת ממוחשבת כמו בהגרלת הלוטו כדי לבחור את אלה שישתתפו באיחודי המשפחות. בצפון, לעומת זאת, בוחרים את המשתתפים בהתאם למידת נאמנותם למשטר הרודני בפיונגיאנג.

 

אלפים שחלמו לפגוש את קרוביהם כבר מתים

רוב האנשים שנרשמים לאיחודי המשפחות הם קשישים שנואשים לראות את יקיריהם בטרם ילכו לעולמם. קרוב למחצית מ-130,410 הדרום קוריאנים שביקשו לפגוש את קרובי משפחותיהם בצפון כבר אינם בין החיים. או צ'אול-ראן, בת 77 מדרום קוריאה, סיפרה שלפני שהוריה מתו הם תמיד דיברו עם דמעות בעיניים על אחיה שהושאר בצפון. "אני כה שמחה לראות אותו, אפילו עכשיו. לא הצלחתי לישון היטב", היא אמרה.

 

קים בוק-ראק מדרום קוריאה פוגש את אחותו הצפון קוריאנית קים ג'ון סון (צילום: AP) (צילום: AP)
קים בוק-ראק מדרום קוריאה פוגש את אחותו הצפון קוריאנית קים ג'ון סון(צילום: AP)

במשך תקופה ארוכה קראה סיאול להגדיל את מספר האנשים שמשתתפים באיחודי המשפחות עם הצפון וכן את התדירות שלהם. אלא שהמשטר הצפון קוריאני מסכים רק מדי פעם למפגשים מסוג זה. לטענת פרשנים, פיונגיאנג משתמשת באיחוד המשפחות כקלף מיקוח בשיחות המשא ומתן שהיא מקיימת עם האויב מדרום.

 

הקוריאנים שהתאחדו היום הם כאמור הבודדים שהם בני מזל, יחסית. מיליוני קוריאנים הופרדו מיקיריהם בעקבות מלחמת קוריאה העקובה מדם שהסתיימה ב-1953. בתקופות קודמות של רגיעה בין צפון קוריאה לדרומה כ-22 אלף קוריאנים זכו למפגשי איחוד קצרים - 18 אלף פנים אל פנים והשאר דרך וידאו. לדברי סיאול, אף אחד מהם לא קיבל הזדמנות למפגש נוסף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים