ניסיון חיסול בסירה: הנשיא ישב והכיסא התפוצץ
נשיא האיים המלדיביים חזר מהחג' בסעודיה, ויתר על המושב הקבוע שלו בסירה הנשיאותית כדי לשבת ליד אשתו - והמושב שעליו ויתר התפוצץ
השלטונות במדינת האיים המלדיביים שבאוקיינוס ההודי הודיעו הערב (יום ג') כי הפיצוץ שאירע בחודש שעבר בסירת המנוע הנשיאותית היה למעשה ניסיון חיסול נגד הנשיא, והוא אירע כתוצאה מפיצוץ מטען חבלה שהוטמן בדיוק מתחת למושב שבו יושב בדרך כלל הנשיא, יאמין עבד אל-גיום. הנשיא יצא מהפיצוץ ללא פגע, משום שדווקא באותו היום הוא לא ישב בכיסא הזה.
עוד חדשות בעולם :
- טראמפ טען שבוש אחראי ל-11/9 - וממריא
- קוריאנים התאחדו אחרי 60 שנה וייפרדו לנצח
- ג'ון קנדי שלהם. הצעיר שכבש את לב הקנדים
- החתן ביטל, חסרי הבית נהנו מארוחה חינם
שר הפנים של המדינה, עומר נזיר, סיפר כי חקירה נפתחה בעקבות התגלית הזו. במושב שבו יושב בדרך כלל הנשיא לא ישב איש באותו יום, אבל מהפיצוץ שאירע ב-28 בספטמבר נפגעו קל אשתו פטימה איברהים וכן עוזר שלו. אחד ממאבטחיו נפצע באורח קשה יותר. "למרבה המזל, הנשיא עבר והתיישב ליד הגברת הראשונה", סיפר נזיר, "ולכן הוא לא נפגע".
לדברי נזיר, מטען החבלה היה קטן, ונבנה כנראה כך שלא כל מי שנמצא על הסירה ייהרג. "הוא נועד להרוג את הנשיא או לגרום לו נכות קשה", אמר. הוא לא הסכים לומר איזה סוג של מטען חבלה היה זה וכיצד הוא פוצץ.
נזיר סיפר כי המידע החדש עלה מחקירה שערכו מומחים לזיהוי פלילי מסרי לנקה. לדבריו חמישה בני אדם כבר נעצרו בחשד שיש להם קשר לפיצוץ.
הפיצוץ אירע כשגיום ורעייתו היו בדרכם משדה התעופה לעיר הבירה בסירה, אחרי שנסעו לסעודיה כדי לקיים את מצוות החג', העלייה לרגל. שדה התעופה שוכן באי אחר במדינת האיים.
האיים המלדיביים שוכנים באוקיינוס ההודי, דרומית-מערבית להודו. המדינה נחלקת ל-19 שוניות אלמוגים ובהן 1,190 איים, כ-200 בלבד מאוכלסים. היא קיבלה את עצמאותה ב-1965 וכמדינה איסלאמית ברובה היא חברה בארגון הוועידה האיסלאמית. התחממות כדור הארץ ועליית מפלס האוקיינוסים מאיימים להציף את האיים בעתיד הלא רחוק, ולכן המדינה היא בין הפעילות
המרכזיות לעצירת ההתחממות הגלובלית והגברת המודעות לנזקי הפגיעה באיכות הסביבה.
האיים המלדיביים ידועים בחופים המרהיבים שלהם ונחשבים גן עדן לתיירים, אבל בשנים האחרונות ידעה המדינה גם חוסר יציבות פוליטי. עם זאת, אלימות על רקע פוליטי היא דבר נדיר שם. מדובר במדינה מוסלמית סונית, שבשנים האחרונות עושה מאמצים כדי למנוע מאזרחיה לנסוע להצטרף לארגוני ג'יהאד במדינות מעבר לים.