שתף קטע נבחר
 

סוף עונת השזיפים: קראמבל עם פירות

נפרדים מהעונה החמה עם מאפה פריך ומהיר הכנה של קראמבל עם נקטרינות ושזיפים שלא תוכלו לעמוד בפניו

מקור הקראמבל בבריטניה, שם זכה לפופולריות רבה כבר בזמן מלחמת העולם השנייה כשהחליף את בצק הפאי היוקרתי, שמרכיביו היו קשים להשגה ויקרים להחריד באותם ימים. כדי לחסוך, השתמשו בפירורי לחם או גרנולה. לתהילתו זכה המאפה החמים גם בזכות אופן ההכנה הפשוטה והמהירה שלו, כמו גם עקב היותו דל שומן.

 

הקראמבל עשוי מפירות מתוקים חמים עם תבלינים שמעליהם נחים פירורי בצק עם קמח, שומן וסוכר חום ולפעמים גם שקדים ואגוזים או גרנולה (קוואקר). הפרי הכי פופולרי להכנת המאפה הוא תפוחים, אבל כיום מכינים אותו גם עם אגסים, אפרסקים, פירות יער למיניהם ושזיפים. כמו גם, מקובל לייצר קומבינציה של שני פירות יחד, לרוב אלו פירות מתוקים עם פירות מעט חמצמצים ובצבעים שונים ומנוגדים.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

המצרכים לתבנית חסינת חום בגודל 25*25 ס"מ (6-8 מנות):

 

לבצק פירורים:

1 כוס (140 גר') קמח

1/3 כוס + 2 כפות (90 גר') סוכר חום בהיר

קורט מלח

2 כפיות קליפה מגורדת מלימון אחד

100 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

 

למילוי: 

5 נקטרינות, חתוכות לפרוסות עבות

5 שזיפים, חתוכים לפרוסות עבות

2 כפות קורנפלור

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

1/2 כפית ציפורן טחון

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כוס (100 גר') סוכר חום בהיר

1/2 2 כפות מיץ לימון טרי

קליפה מגורדת מלימון אחד

2 כפיות תמצית וניל

40 גר' חמאה, מומסת ומצוננת

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
   

אופן ההכנה:

  1. מכינים את בצק הפירורים - שמים את הקמח, הסוכר, המלח וקליפת הלימון המגורדת במעבד מזון ומערבבים. מוסיפים את החמאה, ומעבדים ב"פולסים" עד לקבלת פירורים עבים. מעבירים לקערה ומניחים בצד.
  2. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  3. פורסים את הנקטרינות והשזיפים לפרוסות עבות, ושמים בקערה גדולה. בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור עם התבלינים והסוכר. בקערית נפרדת מערבבים את מיץ הלימון, קליפת הלימון המגורדת, הווניל והחמאה המומסת.
  4. מוסיפים את תערובת הקורנפלור לקערת הפירות ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את תערובת החמאה, ומערבבים היטב.
  5. מעריבים את הפירות (עם הנוזלים) לתבנית, ומפזרים מעל את פירורי הבצק בשכבה אחידה. אופים במשך כ-45 דקות עד שהפירורים מקבלים גוון זהוב והפירות רכים כשמחדירים פנימה חוד של סכין. מגישים חם ואפשר עם כדור גלידת וניל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
קראמבל נקטרינות ושזיפים
צילום: דודו אזולאי
מומלצים