שתף קטע נבחר
 

איך נפטרים מהשעווה באוזן?

אם הילד שוב נוגע באוזניים סביר להניח שהשעווה משגעת אותו. אז למה צריך אותה, מה הדרך הנכונה להיפטר ממנה ואיך נדע שלא מדובר בדלקת אוזניים?

אם הילד כבר לא שומע אתכם טוב או שהוא נוגע באוזניים, כנראה שהצטברה לו שעווה באוזן: אז מה בעצם היא עושה בתוך האוזן, ואיך אפשר להיפטר ממנה בזריזות ויעילות?

 

תחילה נזכיר קצת את מבנה האוזן, הנחלקת לשלושה: האוזן החיצונית - מורכבת מאפרכסת סחוסית, מכוסה עור, ומתעלת השמע, המובילה אל עור התוף, האוזן התיכונה - בה שלוש עצמות שמע: הפטיש, הסדן והארכוף המצויות בחלל התוף, וחצוצרה, המחברת את האוזן התיכונה לגרון (קרויה על שם אוסטאכיוס), והאוזן הפנימית - בחלק זה שבלול מלא נוזל, ובתוכו איבר של תאי קלט (קרוי על שם קורטי) ו-3 תעלות קשתיות.

 

אולי יעניין אתכם גם:

הילד סובל מדלקת גרון? רוב הסיכויים שהוא לא צריך אנטיביוטיקה

כשהרופא אומר "ויראלי" - למה הוא מתכוון?

הילד קיבל מכה בראש: מה עושים?

 

השעווה היא חלק טבעי מגוף האדם, היא מיוצרת אצל כולנו, וגם אצל חלק מהיונקים, ותפקידה להגן מחדירת נוזלים, ולסחוף החוצה מזהמים, אבק ולכלוך. אבל אצל חלקנו, מיוצרת כמות גדולה יחסית של שעווה, שלעתים גם חוסמת את התעלה החיצונית של האוזן ואף גורמת לירידה בשמיעה.

 

אצל ילדים ותינוקות, השעווה עלולה לגרום לגירוי קל, או גם לירידה בשמיעה. תינוקות ופעוטות פעמים רבות יגעו באוזניים, כשההורים מיד בטוחים שמדובר בדלקת אוזניים.

 

אז מה הדרך הנכונה להוציא את השעווה החוצה, ומתי צריך לפנות לרופא? צפו במדריך המלא:  

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

יש לכם שאלות ברפואת ילדים? שלחו לנו , ואולי התשובה תתפרסם פה בפעם הבאה







 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
השעווה עלולה לגרום לגירוי קל או לירידה בשמיעה
צילום: shutterstock
מומלצים