מש' הבריאות בסרטון הדרכה: כך תרגיעו נפגע חרדה בשטח
משרד הבריאות יוצא בסרטון הדרכה חדש, המסביר כיצד לטפל בנפגע חרדה בדקות הראשונות לאחר אירוע טראומטי, וכיצד להפחית את הסיכון להתפתחות הפרעות חרדה, דיכאון ותסמינים פוסט טראומטיים
הסרטון שירגיע אתכם: משרד הבריאות בשיתוף מכללת תל-חי הפיקו סרטון הדרכה חדש, המסביר כיצד יש להעניק טיפול נפשי ראשוני למי שהיה חשוף לאירוע טרור. בכמה צעדים פשוטים, תוכלו להרגיע את הנפגע, ולהפחית את הסיכון שלו לפתח הפרעות חרדה, דיכאון ותסמינים פוסט טראומטיים.
קראו עוד אודות סיוע במצבי חירום:
מה עושים במקרה של דקירה ואיך עוצרים את הדימום?
מדריך מיוחד: איך לטפל בנפגע ירי באמצע הרחוב?
לדברי בלה בן גרשון, עובדת סוציאלית קלינית והממונה הארצית על מצבי חירום בבריאות הנפש של משרד הבריאות, תשעים אחוז מהאוכלוסיה החשופה לאירועים טראומטיים, מסוגלים לחזור לתפקוד טוב באמצעות כלים פשוטים שמגנים עליהם.
"ההנחיות החדשות שלנו מתבססות על ידע בתחום הטראומה הנפשית", מסבירה בן גרשון, "אספנו כמה תורות מקובלות בעולם, והתאמנו אותם בדרך פשוטה לציבור הישראלי ולמציאות שלנו. אלה כלים בסיסיים, שהוכחו שמפחיתים את הסיכון להידרדרות נפשית".
צפו בסרטון ההדרכה:
ההנחיות מבוססות על העקרונות הבאים:
1. בעת מצוקה מתעוררת תחושת בדידות. אמרו לנפגע: אתה לא לבד, אני איתך.2. עודדו פעולות יעילות ופשוטות: חוסר אונים מגביר מצוקה. עודדו את האדם לביצוע פעולות יעילות ופשוטות כמו לספור את האנשים שעימו, לאסוף מספרי טלפונים, להתקשר לקרובי משפחתו. חוסר אונים הוא אויב. אל תרגיע - תפעיל.
3. שאלו שאלות פשוטות המאפשרות חשיבה ובחירה: הצפה רגשית מגבירה מצוקה. הימנעו משאלות על רגשות ושאלו שאלות פשוטות אודות האירוע כגון כמה זמן אתה כאן, להיכן אתה צריך להגיע, תרצה להתחיל בנסיעה או קודם להתקשר למשפחתך? מצב חירום מחייב חשיבה ותפקוד, שאלו שאלות פשוטות ועודד פעילות יעילה.
4. צרו הבנייה של רצף האירועים: אדם במצקוה סובל מבלבול, מתקשה לעיתים בדיבור ואינו זוכר מה קרה. תארו את רצף האירועים שהתרחשו, כדי ליצור סדר ולהפחית את הבלבול שמחריף מצוקה. הדגישו כי האירוע המאיים הסתיים.
לתמוך בנפגע החרדה
צילום: מוטי קמחי
מומלצים