שתף קטע נבחר
 

מיקרוסופט תרכז את כל פעילות הסייבר שלה בישראל

ענקית המחשוב רוכשת ב־150 מיליון דולר את חברת הסייבר הישראלית השלישית שלה בתוך שנה - סקיור איילנדס מבית דגן. בעקבות הרכישות יהפכו המרכזים בהרצליה ובחיפה למרכז הפיתוח העולמי שלה בתחום טכנולוגיות הסייבר לשירותי הענן ולווינדוס

מיקרוסופט צפויה לרכוש בשבועות הקרובים את חברת הסייבר הישראלית סקיור איילנדס (Secure Islands) של האחים יקי ויובל אלדר בתמורה לכ־150 מיליון דולר, כך נודע ל"כלכליסט". סקיור איילנדס תסייע לה לאבטח שליחה של מסמכי Word או Excel וכן לגלות לארגון ששלח אותו אם הודלפו המסמכים לגורמים לא מורשים או שמא נגנבו. זאת כחלק מהאסטרטגיה שלה להגביר את אבטחת המידע של שירותי הענן שלה לארגונים.

 

הרכישות האחרונות של מיקרוסופט 

מיקרוסופט קונה את secure Islands הישראלית

מיקרוסופט קונה את אדאלום הישראלית ב-320 מיליון דולר

מיקרוסופט קונה את N-trig הישראלית

 

מדובר ברכישת חברת סייבר ישראלית שלישית שביצעה מיקרוסופט בשנה החולפת — בחודש שעבר היא השלימה את רכישת אדאלום בכ־280 מיליון דולר, ובסוף השנה שעברה רכשה את אאורטו בכ־200 מיליון דולר. את הרכישות הללו מבצעת מיקרוסופט לאחר קיפאון בן חמש שנים ברכישותיה בישראל שאפיינו את תקופתו של המנכ"ל הקודם סטיב באלמר.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

עם תחילת כהונתו של המחליף סאטיה נאדלה, חידשה החברה את פעילות הרכישות בארץ, שאותה מנהל יאיר שניר. זו פעילות הרכישות הנמרצת ביותר בעולם מצדה של ענקית התוכנה, והיא נעשית במסגרת כוונתה של מיקרוסופט להפוך את המרכזים בהרצליה ובחיפה למרכז הפיתוח העולמי שלה בתחום טכנולוגיות הסייבר לשירותי הענן שלה ולמערכת ההפעלה ווינדוס.

 

אאורטו, אדאלום וסקיור איילנדס נמצאות בשלבי מעבר שונים למרכז הפיתוח של מיקרוסופט בהרצליה, יחד עם רכישותיה הנוספות של מיקרוסופט בישראל בשנה האחרונה: אנטריג ו־Equivio, שנרכשו בעשרות מיליוני דולרים כל אחת. עוד נודע ל"כלכליסט" כי מיקרוסופט בוחנת בין שתיים לשלוש חברות לרכישה בישראל בכל תחומי טכנולוגיות המידע.

 

החברות שנרכשו בישראל משמשות במוצרי דגל של מיקרוסופט: אדאלום צפויה להיות פלטפורמת אבטחת המידע העיקרית מאחורי שירות הענן הארגוני 365, עט הסטיילוס של אנטריג משמש כעט של מחשב הסרפייס 3 פרו ו־3DV, שנרכשה בתחילת העשור, פיתחה טכנולוגיה מרכזית למשקפי המציאות הרבודה הולולנס.

 

כוח האדם בסקיור איילנדס זינק פי 2.5 בתוך שנה

סקיור איילנדס היא חברה ותיקה, שהחלה את פעילותה בחממת ון ליר בירושלים ב־2006. הטכנולוגיה שלה משתילה רכיב תוכנה על מסמכים ארגוניים בעת היווצרותם, ובכך מספקת לארגונים מערכת שעוקבת אחר המסמכים הרגישים שלהם ויכולה לאתר הדלפות מבעוד מועד. בנוסף, המערכת יכולה לספק סיווגים שונים למסמכים שונים.

 

עד השנה שעברה החברה מומנה בעיקר באמצעות הכנסות ממוצריה. בשנה שעברה נעתרה להצעתה של קרדיט סוויס, אחת מלקוחותיה, וגייסה ממנה 12 מיליון דולר כדי להעביר את המטה שלה מצומת בית דגן לניו יורק ולגייס עשרות עובדים, ובהם אנשי מכירות בארה"ב. בשנה שעברה העסיקה 40 עובדים בלבד, וכעת היא מעסיקה קרוב ל־100 איש.

 

המרוויחים: קרדיט סוויס ומשפחת ון ליר

המרוויחים הגדולים מהמכירה למיקרוסופט הם קרדיט סוויס, שנחשבת לבעלת המניות הגדולה (28%), וחברת ההשקעות דוקור (21%) של משפחת ון ליר. עם זאת, בהתחשב בעובדה שחממת ון ליר, שאוחזת בכ־9% מהחברה, נמצאת בבעלות חלקית של דוקור, הרי שחלקה של גדול יותר ומגיע לכ־25%.

 

על פי רשם החברות, מחזיקים המייסדים, אקי ויובל אלדר בכ־22% ממניות החברה יחד. יובל, נשיא החברה, מחזיק בכ־12%, ואילו אחיו אקי, המכהן כמנכ"ל, מחזיק בכ־10%. העובדים מחזיקים כ־5.5% מהחברה, וככל הנראה מקבלים גם תוכנית תגמולים בהתאם לזמן הישארותם בחברה.

 

 

מחפשים משרות בהיי-טק? צפו

 

צילום: ניצן דרור, יוגב אטיאס

צילום: ניצן דרור, יוגב אטיאס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים