שתף קטע נבחר
 

אין לכם ניסיון? כך בכ"ז תתקבלו לעבודה

רוצים להתקבל למשרה מסוימת אבל אין לכם מספיק ניסיון? הבליטו בקורות החיים את הידע שיש לכם בתחום, פתחו כישורי אינטרנט והפגינו כישורים חברתיים טובים; 7 כישורים שכדאי להבליט כדי להשיג את תשומת ליבם של המעסיקים

הכתבה בשיתוף AllJobs

 

כששולחים קורות חיים, תמיד מומלץ לקרוא היטב את דרישות החובה שציין המעסיק, שכן לעתים קרובות לניסיון של המועמד יש חשיבות גדולה יותר מרמת ההשכלה שלו. אך מה ניתן לעשות כשאין מספיק ניסיון?

 

 

אפשרות אחת היא לחפש יתרונות נוספים שיוכלו לעזור לכם לשכנע את המעסיק שאתם המועמדים המתאימים. זה לא אומר שכדאי לכם לשלוח קורות חיים למשרה של מהנדס גרעין כשיש לכם תואר ראשון במשאבי אנוש, אלא שבמקרים בהם יש פער קטן בין הרצוי למצוי - הכישורים הבאים יעזרו לכם לצמצם אותו באופן ניכר. אפשרות נוספת היא להבליט את הכישורים הבאים כדי להשיג את תשומת ליבם של המעסיקים:

 

1. בקורות החיים: חפיפה מקצועית מתפקידים אחרים

חשוב להבין שהמעסיקים לא מחפשים בקורות החיים שלכם תכונות אופי, אלא ניסיון והשכלה רלוונטיים. בהיעדר מענה מלא על הדרישות במשרה, כדאי לחפש חפיפות מקצועיות מתפקידים אחרים שרלוונטיות לתפקיד המוצע ולהדגיש אותן בקורות חיים, במיוחד כשמדובר בניסיון לבצע הסבה מקצועית; הדגשת מאפיינים הרלוונטיים לתפקיד החדש, מתוך תפקידים קודמים שאינם רלוונטיים בפני עצמם, תעזור לרזומה שלכם להבליט את הכישורים שיש לכם לביצוע התפקיד המדובר.

 

2. תשוקה לעסוק בתחום

זה אולי נשמע ברור מאליו, כי אתם פשוטים מתים להתקבל למשרה הזו, אבל זה ממש לא. למעסיק שצריך להתמודד עם עובדים נטולי מוטיבציה, אין דבר מפתה יותר מלהעסיק עובד עם ניצוץ בעיניים. עובד כזה ייזום ויניע את עצמו לפעולה, ולא ירטון כשיש קצת יותר עבודה.

 

3. רעיונות רעננים

יתרון של עובד חדש הוא היותו "טאבולה ראסה" - לוח חלק. עובד כזה מגיע מחוץ לעולם של מקום העבודה ויכול להביא איתו נקודות מבט רעננות. לפעמים זה בדיוק מה שצריך כדי לשנות כיוון בתחומים שבהם העובדים הקיימים התרגלו שלא להטיל ספק בסדר הקיים ולא לנסות לשנות דברים שלא עובדים.

 

4.כישורים חברתיים טובים

ג'ון פווקס, בלוגר ומאמן קריירה אמריקאי, טוען שהתכונה מספר אחת שתעזור לאדם להתקבל לעבודה היא להיות כזה שקל לחבב אותו. "אנשים רוצים להעסיק בני אדם שיהיה להם נעים לבלות זמן במחיצתם. מניאקים שמתקבלים לעבודה הם היוצאים מן הכלל, לא הכלל". מה אפשר לקחת מזה? אולי, לא לשכוח לחייך ולהיראות אנושי בראיון הבא.

 

5. יכולת אלתור

כל מנהל יודע שעדיף לו שהעובדים שלו יגלו תושיה וידעו להסתדר בעצמם. עובד שלא מצליח להסתדר בעצמו הופך לנטל על המעסיק ומבזבז לו את הזמן והסבלנות. אם יש לכם את היכולת להסתדר בכל מקום עם כל משימה, כדאי שתזכירו את זה בהזדמנות הראשונה. אם יש לכם דוגמא מוחשית מהחיים על איך הפכתם את הליים ללימונדה, זה אפילו עוד יותר טוב.

 

6. כישורי אינטרנט מעולים

אנחנו חיים בעידן שבו אין עסק, או חברה שלא זקוקים לכישורי אינטרנט. אבל לא סתם כישורי אינטרנט, כמו לדעת לגלוש או לקרוא מיילים - כי את זה כולם יודעים, כולל כמה סבתות מתוחכמות. ידע מעולה זה לדעת שיווק, להבין איך רשתות חברתיות עובדות ואיך להיעזר בהן. לדעת אפילו יותר - HTML, פלטפורמות לניהול בלוגים, עריכת תמונות בסיסית, כישורי כתיבה וניסוח ובעצם כל מה שהופך אתכם למצרך נדיר בתחום שלכם, דווקא אם הוא לא נוגע לעולם האינטרנט.

 

7. יכולת להשתלב

יכול להיות שעמדתם בכל דרישות החובה שצוינו במשרה. שלחתם קורות חיים, עברתם את הסינון הטלפוני ולבסוף, הגעתם לראיון עבודה. חלק מהמראיינים ינסו לבחון, בין היתר, את התאמתכם למארג החברתי של הארגון. וגם, לרמת הגמישות שלכם באופן כללי. הרי תתחילו לעבוד במחלקה מסוימת, עם אנשים ספציפיים ותצטרכו להתאים לשם. האם יש לכם יכולת להשתלב? שדרו זאת. כמה מהר אתם קולטים דברים חדשים? אם יש לכם דוגמא טובה לכך, ציינו אותה.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs  

 

לטיפים, כתבות ומידע בנושאי קריירה - היכנסו עכשיו לאתר AllJobs

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: דני שטיינברג
נטלי ריער
צילום: דני שטיינברג
מומלצים