וינשטיין מגן על בג"ץ: "סימון מערכת המשפט כאויבת העם היא נקודת שפל"
החלטת שופט בית המשפט העליון עוזי פוגלמן להקפיא הריסת בתי מחבלים עד לדיון ביום ג' גררה ביקורת חריפה במערכת הפוליטית. היועמ"ש השיב אש ואמר כי המתקפות משולחות הרסן מסכנות את הדמוקרטיה. במערכת המשפטית הדגישו: "יש שינוי מוחלט בגישה כלפי הריסת בתי מחבלים"
היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין פרסם אמש (יום ה') הודעה ובה השיב לביקורת החריפה שנמתחה במערכת הפוליטית על בג"ץ בעקבות החלטת שופט בית המשפט העליון עוזי פוגלמן להקפיא הריסת בתי מחבלים שתוכננה לאתמול, עד לדיון ביום שלישי בעתירות שהוגשו. לדברי וינשטיין, "סימון מערכת המשפט כאויבת העם היא נקודת שפל, למולה כל האנשים החפצים בהמשך קיומה של החברה הישראלית כחברה דמוקרטית חייבים להתקומם".
בהודעה של וינשטיין נכתב: "בתגובה להתבטאויות שונות שפורסמו בשעות האחרונות נגד בית המשפט העליון, בגין צו ארעי שגרתי שנתן בתיק הריסת בית (על מנת שניתן יהיה לקיים דיון בעתירה לפני ההריסה ולא לאחריה), מבקש היועץ המשפטי לממשלה להוקיע את המתקפות משולחות הרסן על בית המשפט הממלא תפקידו ומבקש לשפוט ללא מורא".
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר: "הבעיה שלנו היא הניתוק בין המעשה לבין התוצאה של המעשה (הריסת בית מחבל - ט"צ). לכן, אנחנו בפירוש מבקשים לצמצם את הזמן ואני גם מקווה שבג"ץ יחליט במהירות האפשרית את מה שהוא יחליט, ועדיף שיחליט מהר ולא יחליט לאט. במידה שהם מחליטים, ובדרך כלל הם מחליטים כן להרוס, עדיף לעשות את זה בצמידות למעשה ותוך ימים ספורים ולא תוך שבועות או חודשים".
יו"ר ישראל ביתנו ח"כ אביגדור ליברמן כתב בפייסבוק כי "שופטי בג"ץ צריכים לזכור שמי שמונע טיפול יעיל במחבלים, פוגע בצדק ולא עושה צדק".
שר החינוך ויו"ר הבית היהודי נפתלי בנט אמר כי "זו שעת חירום, הגיע הזמן שגם שופטי בג"ץ יבינו זאת. כשאנשים נרצחים ברחובות, בג"ץ לא יכול לנופף בפרוצדורות כדי לעכב מלחמה בטרור. על בג"ץ להבין כי כל עיכוב בהריסת בית של מחבל פוגע בהרתעה הישראלית ומסכן חיי אדם. אני קורא לבג"ץ להתעשת ולקבל החלטה מהירה בנוגע להריסת הבתים".
את המתקפה הבוטה ביותר השמיע חבר הכנסת מוטי יוגב מהבית היהודי שכתב בעמוד הפייסבוק שלו: "שופט בג"ץ שם את עצמו בצד של האויב". יוגב, שבעבר הציע לעלות עם דחפור על בית המשפט העליון הוסיף וכתב "אשתדל למצוא בכנסת דרכים לעקוף את פסיקותיו הלא מוסריות והלא מידתיות של השופט".
יו"ר "יש עתיד", יאיר לפיד: "אני תומך בהריסת בתי מחבלים. בהיותי בקבינט תמכתי בהריסת בתים והצבעתי בעד בכל פעם שהנושא עלה. אלא שידענו כולנו כבר אז שהחוק אינו מאפשר הריסה מיידית. אפשר להרוס, אבל זה תמיד ייקח כמה חודשים. גם חברי הקבינט הנוכחיים יודעים זאת. הם ידעו מראש שבג"ץ לא יכול לאפשר להריסה מיידית לעבור. הדבר הוסבר להם יותר מפעם אחת. אז מדוע הם העבירו את ההחלטה? כי הם מעדיפים שהציבור יכעס על בג"ץ מאשר עליהם. הם מעדיפים להחליש את החוק מאשר להודות שהחיים מסובכים יותר מצעקות המפגינים. הם מעדיפים להעביר החלטות שאין דרך לבצע ולפגוע באמון הציבור במערכת המשפט רק כדי שיוכלו להגיד לכמה מצביעים 'זה לא אנחנו, אנחנו רצינו, בג"ץ לא נתן לנו'. זו אינה מנהיגות, זו פחדנות".
ח"כ חיים ילין (יש עתיד) קרא לפתוח בחקירה נגד ח"כ יוגב על הסתה נגד שופט בית המשפט העליון עוזי פוגלמן. "כאחד שגדל ומבין מזה דיקטטורה", אמר ילין, "אני מציע לך (יוגב - ט"צ) לחזור בך מהודעתך הדיקטטורית ולהילחם בצורה דמוקרטית, באמצעות הכלים הפרלמנטריים העומדים לרשותך, על דעותיך. תפסיק לשפוך דלק של שנאה, הסתה וגזענות כל יום מחדש למדורה".
גורם בכיר במשרד המשפטים אמר אמש כי "מי שמתקיף את בג"ץ בנושא הריסת בתים חי בעולם של אתמול". הגורמים במערכת המשפטית טענו כי תוקפי בית המשפט לא הפנימו את השינויים שהתחוללו בחודש האחרון בטיפול המערכת המשפטית בהריסת בתי מחבלים. לדבריהם, שרת המשפטים איילת שקד העלתה בקבינט את משך הזמן הארוך שהיה נהוג - למעלה משנה - עד שהתקבלה החלטה על הריסת בתים.
כתוצאה מכך הסמיך אותה ראש הממשלה נתניהו לבוא בדברים עם השב"כ, צה"ל, הפרקליטות וגורמים בכירים במערכת השפיטה כדי לצמצם טווחי זמן. התוצאה: השרה שקד כינסה את כל הגורמים הרלוונטיים והוחלט לצמצם טווחי זמן באורח דרמטי על מנת שהריסת הבתים תהיה מהירה ותגרום להרתעה של מפגעים נוספים.
שקד מקיימת מדי מספר ימים ישיבת עדכון ומעקב עם כל הגורמים הרלוונטיים על מצבו של כל תיק הריסה. ברגע שמוחלט על הריסת בית מפגע, מוגשת בתוך יומיים חוות דעת השב"כ ושל צה"ל המשמשת את הפרקליטות לצורך גיבוי משפטי של הריסת הבית.
ההליך הזה אורך בערך שבוע. המפקד הצבאי מודיע למשפחה על הכוונה להרוס את הבית ומוקצות לו 48 שעות ולמשרד הביטחון 48 שעות נוספות להשיב להשגות המשפחה. מיד לאחר דחיית הטענות על ידי מערכת הביטחון, מוגשת העתירה לבג"ץ. המקורות הבכירים הבהירו: "יש שינוי מוחלט בגישה והפרקליטות הונחה לבקש מבית המשפט העליון לדון בהקדם בבקשות. עובדה היא שבית המשפט העליון יקיים דיון כבר ביום שלישי הקרוב בהריסת הבית".