ליגה ג': שמעו 'מוות לערבים' וירדו מהדשא
המשחק בין מ.כ.א.ס אשקלון למ.ס. צעירי אלהואשלה הופסק בדקה ה-88 במצב של 1:3 לאשקלון, לאחר שהשוער המורחק של האורחים, אמיר אלהואשלה, שמע קריאות גזעניות מהיציע. "יש אצלי בקבוצה חיילים. הקריאות היו השפלה גדולה והחלטנו לא להמשיך". יו"ר אשקלון: "לא היו קריאות גזעניות". איגוד השופטים: "אחד הקוונים שמע 'מוות לערבים'"
המתיחות הבטחונית בין יהודים וערבים, הגיעה באופן לא מפתיע גם למגרשי הכדורגל. אירוע לא שגרתי התרחש אתמול (ו') באיצטדיון העירוני באשקלון שם אירחה מ.כ א.ס אשקלון את מ.ס צעירי אלהואשלה במסגרת ליגה ג' דרום.
בדקה ה-88 נטשו האורחים מאלהושאלה, שמתגוררים בפזורה הבדואית שבין באר-שבע לדימונה, את המגרש, לאחר שלטענתם אוהדי אשקלון הקניטו אותם בקריאות גזעניות. המשחק לא הגיע לסיומו החוקי ולמעשה פוצץ במצב של 1:3 לאשקלון.
אמיר אלהואשלה, יו"ר, השוער וגם הקפטן של אלהואשלה, היה במרכז העניינים, שכן האירוע החל לטענתו לאחר שהוא בעצמו ראה את הכרטיס האדום מונף לעברו ובדרכו מכר הדשא לחדר ההלבשה, נשמעו הקריאות הגזעניות. אלואשלה: "השופט (ניסן רותם) טען שפגעתי ללא כדור בשחקן שלהם והרחיק אותי. היה מגע פיזי בינינו אבל לא תקפתי אותו, אני לא בן אדם כזה ומי שמכיר אותי יודע. ירדתי מהדשא ואז ראיתי 5-6 אוהדים שלהם צועקים לנו 'מוות לערבים'. אני כבר שנים מחזיק את הקבוצה הזאת ומעולם לא שמענו דברים כאלה. כולם יודעים שאנחנו נגד הדברים האלה. יש אצלי בקבוצה חיילים והיה אצלנו גם שחקן שהוא קצין. הקריאות שלהם היו השפלה גדולה מבחינתנו ולכן החלטנו שאנחנו לא ממשיכים לשחק".
אלהואשלה, דמות מוכרת מאוד בקרב חובבי הליגות הנמוכות בנגב הוסיף: "אני לרגע לא מצטער על ההחלטה הזאת. ברור לי שנעמוד לדין בהתאחדות ויש סיכוי שנקבל הפסד טכני, אבל התוצאה בכלל לא חשובה לי ומעולם לא הייתה חשובה לי. העונה בשני משחקים כבר הפסדנו 0:6 ו-9:1 ככה שהתוצאות לא מעניינות.
אנחנו קבוצה שהוקמה באופן עצמאי בלי תמיכה של אף מועצה מקומית. אנחנו בסך הכל בני משפחה, שחלקנו הגדול משרתים בצה"ל ורוצים לשחק כדורגל. המועצה האזורית נווה מדבר אפילו לא תומכת בנו וכל שחקן משלם 1,500 שקל בעונה כדי לשחק. אנחנו מארחים את המשחקים בבאר-שבע ואף פעם לא היו לנו מקרים של אלימות, אז בסוף אנחנו צריכים לשמוע מוות לערבים? זה משפיל ומוציא לגמרי את החשק מהכדורגל. אני שוקל לסגור את הקבוצה".
אחד השחקנים באלהואשלה, חייל בן 22 וחצי שמשרת כבר שנה וחצי באחת היחידות המיוחדות של צה"ל ועל כן נאסר לפרסם את שמו, הוסיף: "שמעתי את הקריאות האלה מהיציע וזה כאב לי מאוד. בגלל שהמצב כרגע הוא חם, טוב שירדנו מהמגרש ולא המשכנו לשחק. כאחד שמתנדב לצבא שלוש שנים כלוחם, לא דמיינתי לעצמי שדווקא בכדורגל אשמע קריאות גזעניות כאלה. זה מוציא את החשק ואני בכלל לא רוצה יותר לשחק. אני מקווה שהשופטים יכתבו את מה שקרה. אני מכיר את השופט מהצבא ואחד הקוונים אמר לי שהוא שמע הכל".
מני יאסו, היו"ר של אשקלון, מציג גרסה שונה לאירועים: "קודם כל מאז אתמול אני מאוד עצוב. אנחנו משקיעים המון בקבוצה ובסוף מתעסקים איתנו בגזענות. אנחנו קבוצה שמורכבת ברובה משחקנים יוצאי אתיופיה, חצי מהם חיילים. הקבוצה הוקמה אחרי מאבקים קשים על רקע גזעני, לכן אנחנו הכי רגישים לדברים כאלה. אני הייתי באיצטדיון. היו שם כמה עשרות אוהדים ושלושה שוטרים עם שישה סדרנים. לא שמענו בכלל קריאות גזעניות".
לטענת יאסו, ההסבר לירידת אלהואשלה מכר הדשא לא קשור בכלל לגזענות: "אלהואשלה הובילו במחצית 1:0. במחצית השנייה הפכנו את התוצאה ל-1:3. הם היו מתוסכלים מכך וגם הורחקו להם שלושה שחקנים, האחרון שבהם על פגיעה ללא כדור. הם פשוט לא רצו להמשיך לשחק וירדו מהמגרש. גם אם היו קריאות גזעניות, ולא היו, זאת לא סיבה לרדת מהדשא כי לא הייתה שום סכנה. על כל שלושה אוהדים היה שוטר או סדרן במגרש. חבל לי שזה קרה".
גורם באיגוד השופטים מסר את גרסתו לאירוע: "אחרי הכרטיס האדום השלישי, השוער של אלהואשלה אמר שהוא שמע מהיציע קריאות גזעניות. השופט הודיע שיציין זאת בדו"ח וביקש לחדש את המשחק. שחקני אלהואשלה לא עשו זאת, מה שהביא לפיצוץ המשחק. השופט לא שמע קריאות גזעניות, אך אחד הקוונים שמע אוהד אחד צועק 'מוות לערבים'".