זכרתם להזיז את השעון?
נפרדים מהקיץ: המחוגים זזו הלילה אחורה - ואתם הרווחתם שעת שינה. שעון החורף יישאר עד ל-25 במרס 2016
זכרתם להזיז? הלילה, בין מוצאי שבת לראשון, ישראל עברה באופן רשמי לשעון חורף. בשעה 02:00 לפנות בוקר זזו המחוגים שעה אחת אחורה והישראלים הרוויחו עוד שעת שינה. שעון החורף יהיה בתוקף עד 25 במרס 2016, אז נשוב לשעון קיץ. גם החורף עצמו צפוי לחזור וממחר יירדו גשמים ברחבי הארץ.
מדריך: כך תכוונו את הנייד לשעון החורף
במשך 212 ימים במהלך שעון הקיץ קיבלנו יותר שעות אור. הרחבת ימי שעון הקיץ יצאה לפועל עוד בתקופתו של שר הפנים לשעבר גדעון סער. לאחר שנים של מחלוקות עם המפלגות החרדיות אימץ סער את מסקנות הוועדה שהקים והאריך בחוק את שעון הקיץ בכשלושה שבועות, לאחר הארכה קודמת שיזם שר הפנים לשעבר אלי ישי.
באופן מסורתי, המתנגדים העיקריים להארכת שעון הקיץ היו תמיד המפלגות הדתיות והחרדיות. טעות נפוצה קושרת את הנושא ליום כיפור, ולפיה לצמים ולמתפללים יש עניין לסיים את הצום בשעה מוקדמת יחסית. הרב דוד סתיו, יו"ר ארגון צֹהר, הבהיר כי שיקול זה "אינו רציני", והוא בכל מקרה פסיכולוגי ולא דתי. לדבריו, במקרה כזה גם כניסת יום כיפור תוקדם בשעה, וממילא אורכו של הצום נותר ללא שינוי - כ-25 שעות.
לפי הערכות הוועדה לבחינת הסדרי שעון הקיץ, הנהגת שעון הקיץ החדש הביאה לחיסכון של 300 מיליון שקל למשק. אורכו היה 212 ימים בדומה למודל שנהוג במדינות אירופה. על פי המלצת הוועדה שעון הקיץ פעל מיום שישי שלפני יום ראשון האחרון בחודש מרס בשעה 02:00 ועד יום ראשון האחרון בחודש אוקטובר. המשמעות: הארכה של שלושה שבועות בהנהגת השעון.
הוועדה, שבראשה עמד שמואל אבואב, הסתמכה על כ-60 מחקרים בעולם ו-50 ניירות עמדה שהוגשו לה על ידי הציבור. בנוסף ערכה הוועדה התייעצויות עם מומחים, נציגי ציבור ואנשי דת.