"בחרנו בנתניהו, מצפים שישאיר את הטבת המס"
ראש עיריית עכו שמעון לנקרי, תוקף את הממשלה על רקע מפת הטבות המס המסתמנת שתפגע בערי הפריפריה: "לפני הבחירות מספרים לנו סיפורים על צדק חברתי ואחרי הבחירות מתנתקים מאיתנו". הוא איים: "נבצע צעדים קשים ואני לא מציע לאף אחד להתעסק איתנו". צפו בראיון
"אין לנו התנגדות שהממשלה תתן לכל מי שהיא רוצה, אבל בוודאי שזה לא יבוא על חשבון ערי הפריפריה. עכו קיבלה באיחור רק לפני 14 שנים את ההטבת מס. חוסנה של החברה הישראלית לא ייקבע בתל אביב, אלא בעכו, טבריה וירוחם". כך אמר הבוקר ראש עיריית עכו, שמעון לנקרי, באולפן ynet על רקע הדיונים הסוערים בוועדת הכספים על מפת הטבות המס. צפו
כתבות נוספות בנושא בערוץ הכלכלה :
תכנית: הטבות מס למאות יישובים נוספים
נדחתה ההצבעה על הטבת מס ל-400 יישובים
לנקרי, איש ליכוד, יצא נגד הממשלה המכהנת: "יישובי הפריפריה רצו את נתניהו וכחלון ואנחנו מצפים שהם יעשו הכל כדי שהטבת המס הזאת תשאר כפי שהיא. זה המבחן של הממשלה הזאת לעמוד בהתחייבויות שלה לשוויון וצדק חברתי. לפני שהפוליטיקאים נבחרים יש הבטחות בומבסטיות ומספרים לנו סיפורים על צדק ושוויון חברתי ואחרי הבחירות הם מתנתקים והפערים ברורים בין ילד לפריפריה לילד במקום אחר. מה ילד בפריפריה אשם שההורים שלו נשלחו לכאן לפני 40 שנה?".
הוא איים: "אנו כרגע בדיונים ובמהלך הימים הקרובים נבצע צעדים קשים ואני לא מציע לאף אחד להתעסק איתנו. הטבת המס היא זו שמעודדת את הציבור להגיע לכאן, אנשים קונים דירות ובהטבת המס שילמו את המשכנתא שלהם. זה גזר דין מוות לערי הפריפריה, שהן המוצבים הקדמיים של מדינת ישראל. אנחנו נלחמים על התיקצוב הדיפרנציאלי ובמהלך המלחמה הזאת פטיש ענק נוסף נוחת עלינו. אנחנו מבקשים מראש הממשלה ושר האוצר לעשות הכל כדי שהטבת המס תישאר על כנה".
עכו צפויה לרדת מתקרת שכר מקסימאלית המוכרת למס של כ-160 אלף שקל ל-120 אלף שקל בשנה, כלומר מ-11% זכאות ל-7%. המשמעות: משתכרי משכורות של כ-11 אלף שקל ומעלה שבעבר נהנו מההטבה יתחילו לשלם מס, וככל שעולים בשכר הפגיעה תהיה קשה יותר.
גפני: "נתניהו ומספר שרים תומכים במתווה שלי"
יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני התייחס לנושא בדיון בוועדת הכספים: "קיבלתי את תמיכת ראש הממשלה ומספר שרים במתווה שלי להגדיל את מספר היישובים זכאי הטבות המס ואני מחכה לאישור הנהלת הקואליציה להצביע על החוק". גפני גילה זאת בתגובה לפרסומים לפיהם ראש הממשלה הוא שמעכב את קידום החוק.
יש לציין כי טרם הובטח הרוב למודל החדש של הטבות המס נוכח הוויכוחים הסוערים, הפוליטיים בין הסיעות, והענייניים מול ראשי הרשויות והמועצות האזוריות, שנגרעו מרשימת המוטבים. ברשימה החדשה 403 ישובים לעומת 187 כיום. היא מגדילה את התקציב מכ-850 מיליון לכ-1.2 מיליארד שקל. בג"צ נתן לוועדת הכספים ארכה עד ה-22 בנובמבר להסכים על המפה, אחרת כל ההטבות יבוטלו.
בהכנת הכתבה השתתף צבי לביא