שתף קטע נבחר

שבה לביתה 12 שנה אחרי שחצתה את הגבול

כשהייתה ילדה חצתה בטעות את הגבול ונכנסה לפקיסטן, והרשויות שמו אותה בבית יתומים והעניקו לה את השם גיטה. כעבור 12 שנה, במפגן נדיר של שיתוף פעולה בין שתי המדינות האויבות הודו ופקיסטן, הצעירה החירשת-אילמת שבה להודו וממתינה לתוצאות ה-DNA שיקבעו את זהות הוריה

טלנבולה אסייתית חוצת גבולות: לפני 12 שנה, ילדה חירשת-אילמת חצתה את הגבול מהודו לפקיסטן. היום (יום שני) היא שבה סוף סוף לביתה וזכתה לקבלת פנים חמה.

 

עוד חדשות מעניינות בדף הפייסבוק של ynet 

 

גיטה, כיום אישה בת 23, נופפה לעבר קהל של עשרות אנשים שהתאספו בנמל התעופה של ניו דלהי כדי לברך אותה לרגל שובה. היא נשאה עמה זר פרחים גדול שנתנו לה גורמי ממשל הודיים. היה זה רגע שמח ונדיר בין שתי המדינות השכנות האויבות שבדרך כלל אדישות לחייהם של חפים מפשע. "אני מאושרת. בפקיסטן הרגשתי עצובה רוב הזמן", אמרה גיטה לכתבים והוסיפה שהיא מעוניינת להישאר בהודו ולעבוד.

 

שבה הביתה, אך עדיין לא להוריה הביולוגיים. גיטה (צילום: AP) (צילום: AP)
שבה הביתה, אך עדיין לא להוריה הביולוגיים. גיטה(צילום: AP)
לפני יותר מעשור נמצאה הילדה גיטה על ידי חיילי משמר גבול פקיסטנים, לבדה ובוכה. איך הגיעה לשם? הגרסאות שונות לגבי התשובה. יש כאלה שטוענים שהיא חצתה את הגבול בטעות באזור לא מסומן ואחרים טוענים שהיא נסעה ברכבת שחצתה את הגבול בין שתי המדינות.

 

גדלה בבית יתומים בפקיסטן

מאחר שלא הייתה יכולה להסביר מאין הגיעה, הניחו הרשויות בפקיסטן שהילדה ההודית היא אזרחית המדינה. הצבא העביר אותה לידי קרן צדקה פקיסטנית ידועה שמנהלת כמה בתי יתומים. בבית היתומים קיבלה הילדה את השם גיטה. איש לא ניסה לאתר את בני משפחתה והשנים חלפו מבלי שמישהו עשה מאמץ לאתר אותם.

 

בתחילת שנת 2015, גורמים בהודו ובפקיסטן הבינו שגיטה היא אזרחית הודו, אם כי לא ידוע כיצד הגיעו למסקנה זו. סיפורה של הצעירה החירשת-אילמת פורסם בהרחבה בהודו ובפקיסטן לאחר יציאתו לאקרנים של הסרט הבוליוודי "באג'רנג'י בייג'אן". סלמן חאן, אחד הכוכבים הגדולים ביותר של בוליווד, מצליח נגד כל הסיכויים לאחד בין ילדה אילמת לבין משפחתה בפקיסטן אחרי שהופרדה מהוריה במהלך נסיעה להודו.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הדמיון בין הסרט לבין סיפור חייה של גיטה סייע לקידום השבתה לבית משפחתה בהודו. בחודש אוגוסט, הודו הכריזה שגיטה היא אזרחית הודית ושחודשו המאמצים לאתר את משפחתה. החיפוש צומצם לשלוש משפחות שטענו שגיטה היא הבת האובדת שלהן. המשרד לענייני חוץ בהודו שלח את תמונות שלוש המשפחות לפקיסטן. "לפני כשבועיים, גיטה זיהתה את משפחתה לאחר שראתה כמה תמונות שהביאו לנו דיפלומטים הודים", סיפר דובר קרן הצדקה שניהלה את בית היתומים שבו שהתה הצעירה ההודית. "היא הייתה מאוד מאושרת מהדבר".

 

היה זה כאמור רגע ידידותי נדיר ביחסים העוינים בדרך כלל בין שתי השכנות הדרום אסייתיות. מאז העצמאות מבריטניה ב-1947, הודו ופקיסטן נלחמו זו בזו בשלוש מלחמות והיחסים ביניהן הצטמצמו למינימום.

 

עם בואה לניו דלהי עברו גיטה ובני משפחתה בדיקות DNA כדי לוודא שהצעירה אכן התאחדה עם הוריה. בנוסף, היא נפגשה עם ג'ונארדן מאטו, אדם שטוען שהוא אביה, ועם רעייתו, אבל גיטה אמרה שאינה מזהה אותם. "גיטה פגשה היום את בני הזוג מאטו, אבל לא הצליחה לזהות אותם. נמתין כעת לתוצאות בדיקת ה-DNA", מסרו הרשויות בהודו. עד שתחליט מה לעשות הלאה עם חייה בארץ הולדתה, גיטה תגור בבית לאנשים עם מוגבלויות בעיר אינדור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
הייתה רוב הזמן עצובה מחוץ לארצה. גיטה
צילום: AP
מומלצים