שתף קטע נבחר

 

הכירו את נורה: המכשיר שיגרום לכם להפסיק לנחור

היא נראית כמו ביצה אליפטית קטנה שמזכירה עכבר של מחשב, אבל נורה שומעת כל רחש בלילה וכשאתה נוחר היא שולחת לכרית שלך פקודה להסיט מעט את ראשך, מה שיגרום לך להפסיק לנחור. כך זה עובד

כשליש מחיינו אנחנו מבלים בשינה, אבל אצל חלקנו הלילה הופך לסבל: כחמישית מכלל הגברים ועשירית מהנשים נוחרים בשנתם, התוצאה היא שינה חלקית, עייפות ביום שאחרי, וגם סיכון לעליית לחץ דם. פיתוח חדש מבטיח להפחית משמעותית את הנחירות, ואף להעלים אותם כליל.

 

המדובר ב"נורה" - מתקן המורכב משני חלקים. החלק האחד נראה כביצה לבנה, אותו מניחים על השידה. הוא מקשיב לקולות השינה במהלך הלילה, וברגע שהוא מזהה את הנחירות עצמן הוא מקליט אותן.

 

קיראו עוד

מחקר: מה קורה לגוף אחרי פחות מ-6 שעות שינה?

מחקרים מוכיחים: קשר בין נדודי שינה ומחלות

מחקר: סובלים מנדודי שינה? כאבי הגב בדרך

 

החלק השני העיקרי, נמצא מתחת לראשכם: זוהי כרית אוויר דקה המונחת מתחת לכרית, והיא מחוברת ל"ביצת הפיקוד" שעל השידה. ברגע שהביצה מזהה נחירות, היא פוקדת על כרית האוויר להתנפח, ולהזיז בעדינות את ראשכם כך שדרכי האוויר שחסמו את הנשימה וגרמו לנחירות – ייפתחו מחדש והנחירות ייפסקו. את המתקן ניתן להכניס לתיק נישא, ולהשתמש בו לא רק בבית, אלא גם בנסיעות.

 

צפו בפיתוח החדש שמפסיק את הנחירות:

 

 

הפיתוח הועלה לאתר קיקסטארטר, כשמטרת גיוס הכספים עמדה על 100 אלף דולר. והם עשו זאת בגדול: עד כה נאספו מעל 245,433 דולרים, כשנותרו עוד 17 ימים עד לתום מועד גיוס הכספים.

 

לישון טוב עם המכשיר בכל מקום ( ) ( )
לישון טוב עם המכשיר בכל מקום

 

הנחירות: פגיעה בחימצון המוח

כל אחד מאיתנו חווה במהלך השינה אי מעבר אוויר למשך כעשר שניות, עד 15 פעמים במהלך הלילה. אבל בקרב הנוחרים יש כאלה שמפסיקים לנשום גם 100 פעמים בלילה. מדובר בכ־1,000 שניות של הפסקת נשימה – יותר מרבע שעה – שמשפיעות על אספקת החמצן למוח וללב, על קצב הלב ועל לחץ הדם.

 

מעבר לכך, בזמן נחירה הגוף בעצם לא ישן: בדיקות אצל נוחרים הראו שגלי המוח שלהם לא מצביעים על תרשים שינה. הגוף והמוח עובדים כפי שעבדו במשך היום. מהסיבה הזו הסובלים מנחירות קמים עייפים בבוקר, כאילו לא ישנו כלל, וסובלים מכאבי ראש, מהפרעות בריכוז, מנטייה להירדמות במשך היום, מיתר לחץ דם ומאימפוטנציה.

 

למה בעצם אנחנו נוחרים?

רעש הנחירה נוצר כשהאוויר שאנחנו שואפים ונושפים נתקל ברקמות הרכות שמצויות לאורך צינור דרכי האוויר – מחלל הלוע ועד אזור מיתרי הקול. בעבר נחשב הענבל, אותה פעמונית קטנה בגג הלוע, למקור הנחירה השכיח ונהוג היה להסיר אותו בניתוח, אלא שבחלק גדול מהמקרים הבעיה לא נפתרה גם אחרי הניתוח.

 

בעבר גם היה מקובל לחשוב שאף סתום הוא גורם נחירה משמעותי, אך התברר שאף סתום כגורם יחיד לא מהווה גורם משמעותי בהפקת רעש הנחירה. פתיחת מעברי האף עשויה להפחית ב־10% את עוצמת הנחירה, אך לא פותרת את הנחירות עצמן.

 

לנחירות גורמים רבים. אחד העיקריים שבהם הוא עודף משקל: רקמות שומן מצטברות גם ברקמות הרכות סביב צינור האוויר, מצרות אותו ופוגעות בקשיחותו. כך, בעת הנשימה הרקמה מתנועעת ומרעישה. גורם נוסף הוא ענבל או שקדים מוגדלים, שגורמים לחסימת האוויר בחלל הלוע ואחראים לנחירות מגיל צעיר.

 

גם לגיל יש תרומה משמעותית לנחירות: במהלך השנים הרקמות הופכות למתוחות פחות והשרירים נעשים רפויים יותר. בעוד שבזמן ערנות קיים מתח שרירים מספיק כדי למנוע את התמוטטות צינור האוויר, בעת השינה השרירים נעשים רפים יותר והרקמות צונחות. אז בא לידי ביטוי רעש הנחירה.

 

לשון גדולה היא סיבה נוספת לחסימת מעבר האוויר וליצירת רעש הנחירה. גם מחלות שבהן קיימות חולשת שרירים או חולשה של הסיבים האלסטיים תורמות לנחירות, כמו גם מחלות שבהן קיימת השמנה ניכרת, למשל עקב טיפול ממושך בסטרואידים, או תת תפקוד של בלוטת התריס.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המכשיר שיעזור לכם לישון טוב בלי לנחור
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים