כנפיים של קרמבו על בימת האו"ם
כנפיים של קרמבו הוזמנה ע"י שגריר ישראל באו"ם כתנועה פורצת דרך בקרב תנועות הנוער בעולם
ביום ד' האחרון, ה- 21 באוקטובר, התקיים באו"ם אירוע חגיגי בנושא: 'גישור על הפער- שילוב חברתי של נוער עם מוגבלויות'.
ניר ברונשטיין , יו"ר 'כנפיים של קרמבו' ועמו מאי אופיר, חניכה מסניף הוד השרון והדס שטנגר, מנהלת תחום ההדרכה בתנועה, נשאו דברים באירוע בראשות דני דנון, שגריר ישראל באו"ם.
כנפיים של קרמבו' הוזמנה ע"י השגריר, כתנועה פורצת דרך בקרב תנועות הנוער בעולם. נציגי המשלחת יישאו את בשורת השינוי החברתי שהיא מובילה בישראל וייספרו אודותיה גם לנציגי המדינות החברות באו"ם, משלחות נוער וסוכנויות המטפלות בדור העתיד של העולם.
בנוסף לניר ברונשטיין ונציגי משלחת 'כנפיים של קרמבו' נשאו דברים באירוע: גב' דניאלה בס, ראש האגף לכלכלה ורווחה של האו"ם מ- UNDESA. גב' מירנדה פאג'רמן – ממחלקת זכויות לאנשים עם מוגבלויות מ- UNDESA.
'כנפיים של קרמבו' היא תנועת נוער לילדים ובני נוער עם ובלי צרכים מיוחדים. זוהי תנועת נוער "מיוחדת" שאין לה אח ורע בכל העולם. תנועת נוער שחייה את השינוי החברתי ולא רק מדברת עליו. תנועת נוער בה ילדים ובני נוער עם ובלי צרכים מיוחדים נמצאים כשווים באותה מסגרת חברתית. ילדים ונוער עם ובלי נכויות, דתיים וחילוניים, ערבים, בדואים, דרוזים ויהודים, ילדים מקובלים וילדים שנפלטו ממסגרות החינוך הרגילות.
אלפי הילדים ובני הנוער בעשרות סניפי התנועה, זוכים לפעילות חברתית-חינוכית מעצימה ומעשירה, הממלאת חלל עצום בחייהם; הם חווים יחדיו פעולות ערכיות בנושאים מגוונים כביתר תנועות הנוער, המותאמות והמונגשות לצרכיהם.
לרבים מהחניכים המיוחדים זוהי הפעילות החברתית היחידה לה הם זוכים מחוץ למסגרת בית הספר וההזדמנות היחידה לקשרים חברתיים עם ילדים ובני נוער החיים ללא מגבלות. עבור מרבית החונכים זהו המפגש הראשון עם בני גילם החיים עם צרכים מיוחדים.
להלן תמצית נאומו של ברונשטיין.
'כנפיים של קרמבו', ארגון של ילדים למען ילדים. התנועה מעניקה להם את ההכשרה ואת הסביבה שנדרשת לפעילות ואת כל השאר עושים הילדים בעצמם. הם מנהלים את הסניפים בעצמם. וכך ניתנת להם ההזדמנות להיות סוכני השינוי והמנהיגים של המחר
.
ניר סיפר את הסיפור האישי שלו כאבא לטל , 15, ילדה עם צרכים מיוחדים רב נכותית (אוטיזם, פיגור ולקויות שונות). ניר הביא גם את סיפורה של נועם ביתו בת ה 12 ובאמצעותו מסביר את סיפור התנועה כולה. הוא מספר שנועם הביאה הביתה חברה. היא ערכה לה סיור בבית והציגה לה את משפחתה.
ניר, כאב, חש באותו הרגע כי בוודאי לנועם לא יהיה נעים להציג גם את אחותה טל והיא בוודאי מרגישה בושה. נועם המשיכה בסיור, נכנסה לחדרה של טל והסבירה לחברה כי זוהי אחותה והיא לא מדברת אבל היא מקסימה ואהובה. ניר הבין באותו הרגע כי נועם לא שותפה לחשש שלו כאב והיא חיה בשלום עם המציאות. ולהיות אחות של טל זה הכי טבעי מבחינתה. באותו הרגע ניר הבין גם כי ילדים יודעים הרבה יותר טוב ממבוגרים ולכן יכולים להוביל שינוי חברתי ולשנות את המציאות והעולם לטובים יותר. בדיוק כפי שעושים זאת אלפי בני הנוער עם ובלי צרכים מיוחדים ב'כנפיים של קרמבו'.