בית הבוץ שישמש כמרכז טיפולים ופעילויות עבור ילדי הכפר
מדי שנה מתנדבים בשני כפרי הילדים של אגודת כפרי הילדים SOS , "מגדים" ו"נרדים" צעירים, בני 18, אשר דוחים את השירות הצבאי שלהם בשנה ומקדישים שנה שלמה למען הילדים
מדי שנה מתנדבים בשני כפרי הילדים של אגודת כפרי הילדים SOS ,
"מגדים" ו"נרדים" צעירים, בני 18, אשר דוחים את השירות הצבאי שלהם בשנה ומקדישים שנה שלמה למען הילדים. השינ"שינים (בני שנת השירות) אשר מתגוררים עם הילדים בכפר הופכים מיד עם הגעתם לחלק בלתי נפרד מהווי הכפר. הם מארגנים פעילויות, מסייעים לילדים בשיעורי הבית, מסייעים בתחזוקת הכפר ומעל הכל משמשים כאחים גדולים וכאוזן קשבת עבור הילדים והצוות. הקשרים שנוצרים בין הילדים והשינ"שינים ובני משפחותיהם הינם חזקים מאד וברבים מהמקרים נמשכים שנים רבות אחרי ששנת השירות נגמרה.
על מנת להשאיר את חותמם בכפר החליטו השינ"שינים ובנות שירות של כפר "מגדים" לעשות משהו מיוחד עבור הילדים והצוות. לאחר שאחת מהשינשיניות סיפרה להם כי אמה הקימה בית בוץ שישמש כסטודיו ליוגה במושב בו היא מתגוררת, החליטו חברי הקומונה לאמץ את הרעיון ולהקים בית בוץ על מנת שישמש כמרכז לטיפולים ופעילויות נוספות עבור ילדי הכפר, כיוון שבייחוד בחורף יש בעיה של מחסור במקומות לערוך בהם פעילויות לילדים.
על מנת לקדם את הנושא יצרו חברי הקומונה קשר עם "קבוצת בוץ", המתמחה בבנייה טבעית על מנת להבין כיצד בונים בית בוץ מאפס. בקבוצה שיבחו את היוזמה, התלהבו ואף נרתמו לסייע ככל שיידרש בהתנדבות. לאחר שנציג מ"קבוצת בוץ" הגיע לכפר מספר פעמים ונתן הנחיות, הערכת עלויות ודגשים, החלו השינ"שינים בפרויקט הכי משמעותי שהינו גיוס המימון.
בניית בית הבוץ (היסודות עצמן) הוערכה בתקציב ראשוני של כ-17,000 ₪. לאחר שהצליחו לגייס מימון מתרומות לכפר, מחברות פרטיות ומהמשפחות האישיות שלהם פנו להדסטארט ופרסמו בקשה לתמיכה בסכום שנותר לצורך המימון- 7,200 ₪. בתמורה לתמיכה הבטיחו השנ"שינים לתורמים חולצה עם הכיתוב "בניית בית בוץ בכפר מגדים" ואף הוסיפו את הכיתוב המרגש של וולט דיסני "אתה יכול לחלום ולעצב את המקום היפה בעולם, אך נדרשים אנשים כדי להפוך את החלום למציאות". בנוסף הוצעו לתומכים תשורות שונות כמו סטיקרים, משחקי קופסא וכדומה בתום. תקופה קצרה הצליחו לגייס את כל הכסף והחלו בבנייה עצמה.
לבניית בית הבוץ נרתמו כל בני שנת השירות ומספר עובדים מצוות הכפר. העבודה על בית הבוץ נעשתה בעיקר בזמן הפנוי שלהם שהינו הערבים הפנויים ושבתות, אשר רבים מחברי הקומונה ויתרו על היציאה הביתה ונשארו בכפר על מנת להתקדם עם הפרויקט. לאחר שראו כי הם לא עומדים בזמנים ורבים מהשינ"שינים עומדים להתגייס, הם גייסו גם את בני משפחותיהם ליום, שהוקדש כולו לבניית בית הבוץ- צביעה, סיוד, טיוח ועוד.
מומלצים