שתף קטע נבחר

 
צילום: רויטרס

נימוק המדינה לבג"ץ להריסת בתים: 97 פיגועים בשבוע

ביום חמישי יתקיים הדיון בעתירות נגד הריסות בתי המחבלים, דבר שעורר סערה שהובילה גם להצבת אבטחה לשופט פוגלמן. המדינה מסרה בתשובתה את נתוני הפיגועים, שלפיהם טרם הסתיימה שנת 2015 וכבר נרשמו 1,703 פיגועים. "יש צורך בהרתעת מפגעים פוטנציאליים"

הריסת בית מחבל בג'בל מוכבר ()
הריסת בית מחבל בג'בל מוכבר

"מתחילת 2013 ועד ימים אלו ניכרת מגמה מתמשכת של החמרה במצב הביטחוני ועלייה מתמדת בפעילות טרור נגד מדינת ישראל, אזרחיה ותושביה". כך השיבה היום (ג') פרקליטות המדינה לעתירה שהוגשה לבג"ץ נגד הריסת בתי המחבלים.

 

בשבוע שעבר הקפיא בג"ץ את הריסת בתי המחבלים שרצחו את בני הזוג איתם ונעמה הנקין, את דני גונן ואת מלאכי רוזנפלד עתירות הוגשו והשופט עוזי פוגלמן הקפיא את צווי ההריסה עד לדיון בתיק ביום חמישי הקרוב. היום הקפיא בג"ץ גם את הריסת בית המחבל עלא אבו-ג'מאל, מבצע פיגוע הדריסה בשכונת גאולה בירושלים שבו נרצח ישעיהו קרישבסקי בן ה-60. העותרים טענו כי "אשת המפגע וילדיו אינם אשמים".

 

ח"כ מוטי יוגב (הבית היהודי) זעם על ההחלטה ואמר כי פוגלמן "שם את עצמו בצד האויב". לאחר מכן הוצבה אבטחה לשופט ואף ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס בעקיפין להתבטאות של יוגב ואמר אתמול לנשיאת בית המשפט העליון מרים נאור: "מערכת המשפט אינה נמצאת בצד האויב".

איתם ונעמה הנקין ()
איתם ונעמה הנקין
 

דני גונן ()
דני גונן

בתגובה לעתירה הבהירה המדינה כי הריסת בתי מחבלים היא חיונית כדי להרתיע מפגעים פוטנציאליים נוספים. לפי הנתונים, בשנת 2013 נרשמו 1,414 פיגועים. שנה לאחר מכן כבר עלה מספר הפיגועים ל-1,650 והשנה עד אמצע חודש אוקטובר כבר נרשמו 1,703 פיגועים והשנה לא הסתיימה.

 

"החל משנת 2013 נרשמה עלייה חריגה במספר ההרוגים הישראלים כתוצאה מפיגועי טרור שיצאו מאיו"ש ומירושלים", נכתב בתשובת המדינה. "החל משנת 2013 ישנם 35 הרוגים כתוצאה מפיגועי טרור וזאת לעומת אפס הרוגים בשנת 2012".

חדר בביתו של המחבל שירה ביהודה גליק נאטם

חדר בביתו של המחבל שירה ביהודה גליק נאטם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כמו כן, המדינה מוסיפה כי החל משנת 2014 חלה עלייה ניכרת בפיגועים שבוצעו במתווה של נשק חם. כמו כן, המדינה טוענת בתגובתה כי מאז 19.10 ועד היום (שמונה ימים) בוצעו 97 פיגועים, 78 מתוכם פיגועי השלכת בקבוקי תבערה, 9 פיגועי דקירה, 3 פיגועי דריסה, 6 מטעני צינור ומטען נוסף.

 

לפי טענת המדינה, מאז ערב ראש השנה ועד היום נרשמו ברחבי הארץ 778 פיגועים, שבמסגרתם נרצחו 11 בני אדם ונפצעו, לפי ההערכות, כמאה אזרחים וחיילים.

זירת פיגוע הדריסה שבו נרצח ישעיהו קרישבסקי (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
זירת פיגוע הדריסה שבו נרצח ישעיהו קרישבסקי(צילום: גיל יוחנן)
 

במקביל, המדינה טוענת כי בשנתיים האחרונות סוכלו מאות כוונות לביצוע פיגועים חמורים כמו חטיפה, ירי ומטענים. הנתונים הללו, לדברי המדינה, "מצביעים על שינוי נסיבות משמעותי ועל הסלמה בהיקף, בעוצמה וברמת הטרור הרצחני המחייבים נקיטת אמצעים להרתיע מפגעים פוטנציאליים מלבצע פיגועים בכלל וכדוגמת אלו אשר נפוצו לאחרונה בפרט".

 

המדינה מוסיפה ומציינת כי על רקע גל הפיגועים הרצחני הזה "יש צורך ממשי בנקיטת פעולות הרתעה על מנת להרתיע מפגעים פוטנציאליים מביצוע פיגועים".

 

המדינה התנגדה לעמדת העותרים בתיקים הללו, המוקד להגנת הפרט, והסבירה כי יש להריסת בתי מחבלים הרתעה ואפקטיביות. חלק מהעתירות הוגשו על ידי עורכות הדין סמדר בן נתן ומיכל פומרנץ. בסופו של דבר, המדינה, באמצעות עורך הדין אבינעם סגל אלעד, מבקשת מבג"ץ לאשר את הריסת בתי המחבלים.

 

כזכור, בשבוע שעבר הגיש המוקד להגנת הפרט עתירות נגד הרס בתי המחבלים בטענה כי מדובר בענישה קולקטיבית וכי אין לה אפקטיביות. המוקד אמר אז כי "דווקא בימים של החרפה במצב הביטחוני, הגובה מחיר יקר בנפש הן בקרב אזרחי ישראל והן בקרב אזרחים פלסטינים, ישנה מחויבות להקפיד על הפעלת שיקול דעת מפוכח, ולהקפיד ככל שניתן על שמירה של שלומם וזכויותיהם של אזרחים בלתי מעורבים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים