"הסיפור קצת מנופח": מהנדס מזון מגיב על פרשת המזון המעובד
בעקבות הדו"ח שפרסם אתמול ארגון הבריאות העולמי בו קבע כי בשר מעובד מסרטן, שוחחנו עם זאב טנא, בעל רשת הנקניקיות "פרנק" ומהנדס מזון שטוען: "מהנדסי המזון הם השומרים בשער, אנחנו מנסים להגיע למוצרים שבהם יהיו כמה שפחות חומרים משמרים"
ציום : ניר כהן ניצן דרור
בעקבות הפצצה שהטיל אתמול ארגון הבריאות העולמי על חובבי המזון המעובד לסוגיו, בו נקבע בדו"ח שפרסם כי מאכלים פופולרים כמו נקניקים ונקניקיות מסרטנים לא פחות מסיגריות ואסבסט,
ביקשנו לבדוק עם מהנדס מזון האם יש סיבה להיכנס להיסטריה.
"עדיין לא הורגשה השפעת המחקר", אומר זאב טנא, בעל רשת הנקניקיות "פרנק", המשמש גם כמהנדס מזון, "זו ידיעה סנסציונית, אני לא אומר שזה לא רציני, זה רק קצת מנופח".
עוד הוסיף כי מהנדסי המזון הם השומרים בשער, וכי משתדלים להשתמש בהם כמה שפחות: "כל הזמן מנסים להגיע למוצרים שיהיו בהם כמה שפחות חומרים משמרים, ואם אפשר אז גם בכלל לא".
נקניק סלמי
צילום: shutterstock
מומלצים