שתף קטע נבחר

 

גרמניה למען המאכל הלאומי: אל תפחדו מנקניקיות

ארגון הבריאות העולמי קבע שבשר מעובד, כולל נקניקיות, מסרטן כמו סיגריות ואסבסט. גרמניה, שבה נקניקייה היא חלק מהתפריט הקבוע של רבים: "תמשיכו לאכול נקניקיות - אבל בכמות סבירה"

יום אחרי שארגון הבריאות העולמי הודיע רשמית כי בשר מעובד מסוגים שונים כמו נקניקיות עלול להיות מסרטן בדיוק כמו סיגריות ואסבסט, גרמניה יוצאת למאבק על המאכל הלאומי. שר החקלאות הגרמני, כריסטיאן שמידט, אמר אתמול (ג') כי לגרמנים אין סיבה לדאוג בנוגע לאכילת ה"ברטוורסט" האהוב שלהם.

 

דו"ח ארגון הבריאות העולמי מאתמול עורר תשומת לב רבה במיוחד בגרמניה, משום שנקניקים, נקניקיות ובשר מעובד נחשבים שם מצרך חובה על שולחן האוכל עבור רבים.

 

"אף אחד לא צריך לפחד לאכול ברטוורסט מדי פעם", הדגיש שמידט, שמתוקף תפקידו אחראי גם על תחום המזון. הוא השווה אכילת נקניקיות לצריכת אור השמש – דבר שיש לו השפעה חיובית אם הוא נעשה באופן מתון.

תרגיעו - אבל תאכלו (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תרגיעו - אבל תאכלו(צילום: shutterstock)

"הכול תלוי בכמות ובמידה. יותר מדי – זה לא בריא", אמר שמידט.

 

הקביעה של ארגון הבריאות העולמי שלשום הייתה סברה שרווחה זמן רב בקרב רופאים רבים, אך זו הפעם הראשונה שהיא מקבלת "חותמת" מגוף כל כך חשוב ומרכזי. הקביעה מתבססת על דיון מקיף בנושא זה בהשתתפות מדענים בכירים מעשר‬ מדינות בעולם.

 

בשר מעובד, שממנו הזהיר ארגון הבריאות, הוא בשר שעובר תהליכים שנועדו לשמר אותו לאורך זמן ובהם עישון, כבישה, המלחה והוספת כימיקלים שונים. מדובר במאכלים שרבים מאיתנו צורכים לפעמים כל יום: המבורגר, נקניקיות, נקניקים, פסטרמה ובייקון.

 

אז מה בכל זאת ממליצים הרופאים לאכול אם אתם לא יכולים בלי בשר? דגים, עוף על כל חלקיו, קציצות ביתיות וסינטה פילה.

מחקרים מצביעים כי בשר אדום טרי גם הוא עלול לגרום לסרטן, אבל במידה נמוכה יותר. מומחים אומרים כי אכילת בשר כזה פעם-פעמיים בשבוע היא בגדר הסביר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
"אל תפחדו לאכול ברטוורסט מדי פעם"
צילום: shutterstock
מומלצים