שתף קטע נבחר

ישראל ירדה בדירוג "הידידותיות לעסקים"

דירוג המדינות הידידותיות ביותר לעסקים, של הבנק העולמי, מיקם את ישראל השנה במקום ה-53 - ירידה של 3 מקומות. בעשיריה הפותחת, כמו בשנה שעברה: סינגפור, ניו זילנד ודנמרק. סוגרת את הרשימה: אריתריאה

ישראל צנחה בשלושה מקומות בדירוג "המדינות הטובות לעסקים" של הבנק העולמי לשנת 2016 – מהמקום ה-50 בשנה שעברה - למקום ה-53. הדירוג כולל 189 מדינות.

 

העשירייה הראשונה של המדינות הידידותיות ביותר בעולם לעשיית עסקים, כמעט שלא השתנתה לעומת השנה שעברה. סינגפור דורגה ראשונה, ניו זילנד שנייה ודנמרק שלישית. אחריהן דורגו לפי הסדר: דרום קוריאה, הונג קונג, בריטניה, ארה"ב, שבדיה, נורבגיה ופינלנד. ההבדל היחידי בין העשיריה הפותחת בשנה שעברה לזו של השנה, היה החלפת מקומות בין נורבגיה לשבדיה.

 (צילום: עופר מאיר) (צילום: עופר מאיר)
(צילום: עופר מאיר)
 

בתחתית הרשימה, כשהיא מקבלת את התואר הלא מחמיא – המדינה הגרועה ביותר לעשיית עסקים, דורגה אריתריאה. לפניה דורגו לוב, דרום סודן וונצואלה. בין המדינות שביצעו את הזינוק החד ביותר בדירוג: קוסטה ריקה, קניה ואוזבקיסטן.

 

ישראל, שכאמור ירדה 3 מקומות למקום ה-53, דורגה קצת מעל טורקיה שנמצאת במקום ה-55 (ירידה של 4 מקומות בדירוג), ומתחת לרוסיה, שלמרות הסנקציות של המערב קפצה ב-3 מקומות בדירוג – למקום ה-51.

 

לפי הדו"ח, האקלים העסקי נפגע בשנה האחרונה ברבות מהכלכלות הגדולות בעולם. כמעט מחצית מ-20 הכלכלות הגדולות בעולם נפלו בדירוג, כולל שווקים מתפתחים הזקוקים לאקלים עסקי חיובי – כמו סין (שירדה מקום 1 למקום 84), טורקיה, דרום אפריקה (מקום 73 – ירידה של 4 מקומות), וברזיל (מקום 116, ירידה של 5 מקומות).

 

הדו"ח שם דגש על חוסר יכולתן של רבות מהממשלות לנקוט במדיניות הנחוצה על מנת לשפר את המצב. דוגמא לכך היא הודו, שאמנם קפצה ב-4 מקומות, אך עדיין דורגה הרחק מאחור, במקום ה-130.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים