אני טקסט פוליטי: "המצב" על קירות תל אביב
יותר מתמיד, הסערה הפוליטית הישראלית והמצב הביטחוני המעורער בארץ באים לידי ביטוי בגרפיטי. כמו בכל עיר גדולה בעולם, גם אצלנו אמני הרחוב שולפים את הנשק - הספריי - ומרססים את שעל לבּם באופן אמנותי ויצירתי. בואו לסיור בעקבות הקירות המדברים והצבעוניים של העיר הלבנה
שיטוט אקראי ברחובות תל אביב של סתיו 2015 לא יאפשר לכם לחמוק מהן. כתובות הגרפיטי הצבעוניות, יש שיאמרו מקשטות ויש שיתייחסו אליהן כמלכלכות, מבצבצות מכל פינה. אבל בתקופה האחרונה, יותר מתמיד, מדובר בהרבה יותר מקשקושים ומהלוגו המפלצתי של "צוות 035" שנראה בכל צומת.
נדמה כי המציאות הישראלית לא פוסחת על אמני הרחוב, ציירי הגרפיטי של תל אביב. לצד עבודות יצירתיות הרבה יותר (כן, אפשר לומר "עבודות" גם על גרפיטי), המסרים המועברים דרך ציורי הקיר הפכו חדים, שנונים, פוליטיים ומחאתיים. מדריך הטיולים נירו ("Niro Trip") מקיים סיורים בעקבות הגרפיטי הפוליטי-ביטחוני-מחאתי של תל אביב, והביא כמה דוגמאות לאולפן ynet. צפו בראיון:
"תל אביב מזמינה המון דעות, כעיר שהיא הרבה יותר פתוחה מאחרות", מספר טאוב בראיון לאולפן ynet. "יש בתל אביב עבודות שאם היו מוצגות בירושלים הן היו מכוסות תוך זמן קצר מאוד שכן הן היו פוגעות בקהלים שונים".
21.10.15. עשרות סטודנטים ערבים הפגינו בכניסה לאוניברסיטת תל אביב נגד מה שהגדירו: "ההתנכלויות, המעצרים, ייהוד ירושלים והוצאה להורג יום יומית של בני ובנות העם הפלסטיני". הם קראו קריאות נגד ישראל והניפו דגלים פלסטיניים: "הכיבוש הוא טרור, שום תירוץ לא יעזור". כשנשאלו על פיגועי הטרור שאירעו בשבועות האחרונים ענו: "לא באנו לדבר על זה".
מנגד הפגינו עשרות פעילי ימין והניפו דגלי ישראל ושלטים: "הם מוחים על זה שכוחות הביטחון שלנו יורים באנשים שמנסים לרצוח חפים מפשע. אנחנו מדינת חוק וירושלים הייתה מאז ומתמיד של העם היהודי. הסטודנטים האלה הם פרובוקטורים ומסמנים את כל הסטודנטים הערביים כתומכי טרור".
27.10.15. בית ספר יוקרתי בשכונת שייח' ג'ראח במזרח ירושלים, ערך לאחרונה טקס לזכר שהידים. בנות בית הספר קראו: "נשלים את מה שהם התחילו".
בסרטון רשמי של תיכון הבנות הפרטי נראית תלמידה מקריאה טקסט שבו תפילה לעילוי נשמות השהידים, ואחריו תלמידות בית הספר עומדות דקה דומייה לזכרם. בטקס קראו דרשה מפסוקי קוראן לעילוי נשמות השהידים.
1994. צמד המילים הצרוב כל כך חזק בתודעה הישראלית, "הבטחתם יונה", לוקח כל ישראלי ממוצע אל 1994, ואל שירה של להקת חינוך מיוחד, "חורף 73".
השיר שכתב שמואל הספרי והלחין אורי וידיסלבסקי, יצא בעקבות גל הטרור של תחילת שנות ה-90 לאחר הסכמי אוסלו, הפך ברבות הימים למצבה עבור הימים שעוד הייתה תקווה לשלום באזור. שימו לב לשלט שמחזיקה היונה.
נירו - Niro Trip, מדריך סיורים וחוקר גרפיטי, מקיים סיורי גרפיטי בתל אביב