בעד או נגד העלאת שכרם? בדקנו עם חברי הכנסת
שכר חברי הכנסת צפוי לעלות בינואר בכאלף שקלים. מבדיקת ynet עם 120 נבחרי הציבור עולה כי רק שלושה תומכים בהעלאה באופן פומבי. ח"כ חזן לאולפן ynet: "זה משנה אלף שקלים? יכולתי להרוויח יותר בעבודה אחרת"
שכר חברי הכנסת יעלה החל מחודש ינואר באלף שקלים. ב-2011 עמד שכר הח"כים על 36,500 שקל בחודש, וכעת הוא עומד על 40,029 שקל. העלאה נוספת צפויה להביא את שכר הח"כים לרמה של 41,200 שקל. בבדיקה שנערכה ב-ynet עם 120 חברי הכנסת עולה כי רק שלושה ח"כים בעד ההעלאה. אחד מהם הוא אורן חזן מהליכוד שאמר בראיון לאולפן ynet: "יכולתי להרוויח יותר כסף בעבודה אחרת".
שני התומכים הנוספים בהעלאת שכרם הם חברי הכנסת ינון מגל מהבית היהודי ומנחם אליעזר מוזס מיהדות התורה. 44 חברי כנסת הגדירו את עצמם מתנגדים, 48 נוספים אמרו שהם מתלבטים, ו-25 נוספים סירבו לענות.
"אצלנו העבודה היא 24/7", הסביר ח"כ חזן את עמדתו. "אנחנו רוצים חברי כנסת שבמקום לחפש קומבינות כל הזמן יהיו עסוקים בעבודה הציבורית. מי שאומר שהוא יתרום את הכסף זה בלוף, זה ח"כים שמקבלים פנסיות גבוהות. זה מה שמשנה לכם אלף שקל? לא שאני מקל באלף שקלים. חברי כנסת לא עושים את זה בשביל הכסף".
מלשכתו של יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג נמסר כי "יצחק הרצוג ורעייתו תורמים מידי חודש בחדשו לעמותה המסייעת לנשים נפגעות אלימות במשפחה ובכוונתם להעביר אליה את תוספת השכר באם תתבצע לבסוף".
מסיעת יש עתיד נמסר כי הם יתרמו את סכום ההעלאה.
ח"כ אראל מרגלית (המחנה הציוני) הסביר את התנגדותו להעלאת שכרו בכך ש"המדינה במיתון ואנשים לא גומרים את החודש. זה לא הזמן".
ח"כ אחמד טיבי מהרשימה הערבית המשותפת שמתלבט אמר: "נקיים דיון רציני בסיעה ונגבש את עמדתנו".
במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות" פורסם אתמול כי העלאת השכר תתבצע לאחר שנשיאות הכנסת דחתה שלשום בקשה לקיים דיון במליאה בעניין. את הבקשה הגישו חברות הכנסת יעל גרמן ושלי יחימוביץ'. גם בשבוע שעבר ביקשו השתיים מנשיאות הכנסת לקיים דיון דחוף בנושא בוועדת הכנסת, שתפקידה לדון בנושא, אך גם אז בקשתן נדחתה. בשיאות הכנסת חברים יו"ר הכנסת וכל סגניו. היום פורסם ב"ממון" כי בעקבות עתירה של יחימוביץ' וגרמן, הסכים יו"ר ועדת הכנסת דוד ביטן לדון מחדש בתוספת השכר בינואר.
שכר הבכירים במגזר הציבורי צמוד למדד המחירים לצרכן או לשכר הממוצע במשק. המשמעות היא שככל שהמדד והשכר הממוצע יעלו יותר כך הבכירים ישתכרו יותר, בניגוד לכל שאר העובדים במשק, שאינם בכירים, ששכרם אינו צמוד במנגנון כלשהו ומושפע לרוב רק מהסכמים של משרד האוצר עם ההסתדרות והמעסיקים.
למעשה, מאחר שהמפוטרים במשק הם לרוב בעלי השכר הנמוך, אז ככל שיש יותר מפוטרים כך השכר הממוצע עולה ואיתו גם משכורות הבכירים.