שתף קטע נבחר

 

"מעל החוק": ארדואן השתלט על כלי תקשורת

רגע לפני הבחירות החוזרות לפרלמנט פשטה משטרת טורקיה על ערוץ טלוויזיה ועיתונים שמזוהים עם מבקר המשטר ויריבו הגדול של הנשיא. עצורים בעימותים בין שוטרים למפגינים: "אי אפשר להשתיק תקשורת חופשית"

 

סתימת פיות בטורקיה?    (צילום: רויטרס)

סתימת פיות בטורקיה?    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

משטרת איסטנבול פשטה היום (יום ד') על מערכת ערוץ טלוויזיה שמזוהה עם מבקר המשטר החריף, איש הדת פתהוללה גולן השוהה בארצות הברית. הפשיטה המשטרתית יצאה לפועל בעקבות צו בית משפט שהורה להשתלט על ערוץ הטלוויזיה "קאנאל טורק" - ימים ספורים לפני הבחירות החוזרות לפרלמנט.

 

עוד חדשות מעניינות בדף הפייסבוק של ynet

 

התובע הטורקי הורה להעביר את חברת האחזקות "קוזה-איפק", הבעלים של ערוץ "קאנאל טורק", לניהול נאמן, ולחקור את קשריה של החברה עם איש הדת האיסלאמי המתון גולן, שנחשב ליריבו המר של הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן ומפלגת השלטון הטורקית "מפלגת הצדק והפיתוח" (AKP). הממשלה באנקרה מאשימה את תנועתו של גולן בניסיון לערער את יציבות המדינה, והתביעה הגדירה אותה ארגון טרור.

 

זרנוקי מים נגד המפגינים באיסטנבול שבאו להזדהות עם ערוץ "קאנאל טורק" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
זרנוקי מים נגד המפגינים באיסטנבול שבאו להזדהות עם ערוץ "קאנאל טורק"(צילום: AFP)
הצעד של הרשויות נגד "קאנאל טורק" ונגד שני עיתונים נוספים שמתחו ביקורת על השלטון, הוא חלק ממתקפה שמנהלת השלטון האיסלאמיסטי נגד תומכיו של גולן מאז דצמבר 2013, אז פתחה התביעה בחקירת שחיתות נגד שרים בממשלה הטורקית ואנשים שמקורבים לנשיא ארדואן. ארדואן טען שהחקירה היא חלק מניסיון לבצע הפיכה במדינה.

 

מאות גורמים במשטרה ובמערכת המשפט הודחו

מאות גורמים במשטרה ובמערכת המשפט הטורקית שנחשדו בקשרים לתנועתו של גולן הודחו מעבודתם. כמו כן, המפקח על הבנקים בטורקיה ביצע בחודש מאי השתלטות על בנק שקשור לתנועתו של גולן.

 

מבקרי השלטון בטורקיה טוענים שהפשיטות המשטרתיות וההשתלטות על כלי תקשורת ביקורתיים כלפי אנקרה הן ניסיון להשתיק את קול האופוזיציה ערב הבחירות הכלליות במדינה שייערכו ביום ראשון הקרוב. חברת האחזקות "קופה-איפק" מחזיקה כאמור בבעלותה את "קאנאל טורק", וכן את ערוץ הטלוויזיה "בוגון טי וי", העיתונים "בוגון" ו"מילט" ונכסים נוספים.

 

המפגינים הגנו על פניהם במטריות מפני גז הפלפל המשטרתי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
המפגינים הגנו על פניהם במטריות מפני גז הפלפל המשטרתי(צילום: AFP)
 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מתח ביקורת על המשטר באנקרה. ערוץ הטלוויזיה "קאנאל טורק" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מתח ביקורת על המשטר באנקרה. ערוץ הטלוויזיה "קאנאל טורק"(צילום: רויטרס)

המשטרה הטורקית התעמתה עם מאות עובדי חברת "קוזה-איפק" ועם תומכי גולן ומחוקקים מהאופוזיציה שהתאספו באיסטנבול להביע את תמיכתם מול משרדי החברה. המשטרה ירתה זרנוקי מים כדי לפזר את ההמון והאירוע כולו תועד בשידור חי על ידי ערוצי הטלוויזיה "בוגון טי וי" ו"קאנאל טורק".

 

מפגינים נזרקו לרצפה ונעצרו

עורך ערוץ הטלוויזיה "בוגון טי וי" טאריק טורוס נראה מתווכח עם מנהל בחברת האחזקות "קוזה-איפק" שנכנס לחדר הבקרה של הערוץ וככל הנראה שם סוף לשידור החי של העימותים בין המפגינים לבין כוחות המשטרה. כמה מפגינים נעצרו בעימותים אלה. המפגינים צעקו "אי אפשר להשתיק תקשורת חופשית" ואחרים תועדו מושלכים על הרצפה על ידי שוטרים בטרם מעצרם. כמה מהם השתמשו במטריות כדי להגן על פניהם מפני גז הפלפל המשטרתי.

 

מפלגות האופוזיציה בטורקיה טענו שארדואן מנסה להשתיק באופן לא חוקי את התקשורת שמבקרת אותו ואת המשטר. "אנו מתמודדים עם תקרית בלתי מתקבלת על הדעת", אמר חאלוק קוץ', סגן יו"ר מפלגת האופוזיציה הגדולה "מפלגת העם הרפובליקנית". "ארדואן רואה את עצמו מעל החוק ועסוק בטבח של חוקים כפי שהוא רואה לנכון".

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

אקין איפק, יו"ר מועצת המנהלים של חברת "קוזה-איפק", הכחיש את ההאשמות לניהול פיננסי לא חוקי של חברתו. "הארגון עבר ביקורת של חברות עצמאיות מאז שהוקם. הם משקרים ומנסים להכפיש אותנו", אמר איפק בראיון טלוויזיוני לערוץ "בוגון טי וי" בשעה שהמשטרה ניסתה להיכנס לתוך בניין החברה.

 

ארגוני עיתונאים בטורקיה גם גינו את ההשתלטות של המשטר על כלי התקשורת. "הממשלה מנסה להשתיק כל קול מחאה ימים לפני הבחירות", מסרה "אגודת העיתונאים בני זמננו" שבסיסה באנקרה. הפשיטה על כלי התקשורת באיסטנבול באה על רקע לחץ גדול שמופעל על התקשורת הביקורתית בטורקיה, שלטענת ארגוני זכויות אדם בינלאומיים איננו אלא ניסיון לפגוע בחופש הביטוי במדינה המוסלמית. בחודש שעבר הושחת מטה העיתון החילוני "הורייט" על ידי המון אנשים לאחר שבעיתון פורסמו התבטאויות נגד ארדואן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
משתיק את קולות האופוזיציה? ארדואן
צילום: AFP
מומלצים