עברה את הגבול: אוסטריה מקימה גדר הפרדה
כשר"מ הונגריה הקים גדר תיל בגבול עם קרואטיה כדי לעצור את זרם המהגרים העצום, הוא ספג ביקורת מווינה והושווה לנאצים. אלא שכעת מתקשה אוסטריה לקלוט עוד מהגרים וגם החליטה להקים מכשולים בגבולה - צעד שהכעיס את גרמניה. ר"מ סלובניה: מוכנים להקים גדר אם נידרש לכך
אוסטריה שרטטה היום (יום ד') בקווים כלליים את תוכניתה להקים מכשולים, כולל גדר, בגבולה המשותף עם סלובניה, כדי להאט את זרם המהגרים העצום שנוהר לשטחה מדי יום. בגרמניה לא ראו בעין יפה את הצעד האוסטרי וגם האשימו את הרשויות בווינה בהסעת המהגרים לכיוון גרמניה עם רדת החשיכה.
עוד חדשות מעניינות בדף הפייסבוק של ynet
בחודשים האחרונים שימשה אוסטריה צינור מעבר לגרמניה עבור מאות אלפי מהגרים שברחו מעוני, מרעב וממלחמות במזרח התיכון, באפריקה ובאסיה. מאז תחילת ספטמבר, מהגרים אלה הגיעו ברובם דרך הים התיכון ועברו במדינות הבלקן בדרכם למדינות העשירות של היבשת האירופית, ובראשן גרמניה.
בשעה שמדינת בוואריה, שגובלת עם אוסטריה, מתלוננת בפני השלטונות בברלין שהיא מגיעה לקצה גבול היכולת שלה מבחינת קליטת מהגרים, באוסטריה חוששים שגרמניה תגביל עוד יותר את הכניסות אליה ותביא למצב שבו באוסטריה תקועים אלפים ועשרות אלפי מהגרים.
ברלין נגד וינה: "תעבדו מסודר"
שר הפנים הגרמני תומס דה מזייר האשים היום את אוסטריה בהסעת מהגרים לגבול הגרמני עם רדת החשיכה, ורמז שהיא עושה זאת כדי לעזור להם לחצות את הגבול מבלי שיבחינו בהם. עוד הוא אמר שהוא מצפה מווינה לשוב להליך עבודה מסודר באופן מיידי. זמן קצר לפני דבריו של מזייר, אמר הקנצלר האוסטרי ורנר פיימן שארצו מתכננת לבנות מכשולים במעבר הגבול ספיאלפלד הגובל עם סלובניה. מדי יום חוצים את המעבר אלפי מהגרים.
"אנחנו רוצים להיות מסוגלים לבצע בקרה על אנשים, ולשם כך צריך אמצעים ביטחוניים מסוימים", אמר פיימן הסוציאל-דמוקרטי לכתבים לאחר ישיבת הקבינט השבועית. סגנו ריינהולד מיטרלנר, שמרן בעמדותיו, אמר שמטרה נוספת של הצעד הנוכחי היא להרתיע את המהגרים מלהיכנס לתוך אוסטריה. "השמועה תתפשט לאט לאט בקרב הפליטים שלמדינות אין מדיניות של הזמנה אלא מגבלות על יכולתן (לקלוט מהגרים), ושהן נוקטות אמצעי ביטחון ובקרה נוקשים", אמר מיטרלנר.
הגמגום האוסטרי
אחרי שמתחה באחרונה ביקורת על ממשלת הונגריה השכנה בשל החלטתה לבנות גדר תיל כדי לשמור על המהגרים מחוץ לגבולותיה, מתקשה כעת אוסטריה להסביר מדוע היא בונה בעצמה מכשולים מסוג זה.
שרת הפנים האוסטרית יוהאנה מיקל־לייטנר, שהציגה אמש את התוכנית של "מכשולים טכניים", סיפרה לתחנת הרדיו ORF שמכשולים אלה יכללו גם גדר.
הקנצלר האוסטרי פיימן, שהיה ביקורתי מאוד כלפי ראש ממשלת הונגריה מהימין הקיצוני ויקטור אורבן, השווה את טיפולו במהגרים לגירושים שבוצעו בתקופה הנאצית. כעת כשנתבקש להגיב להחלטת ממשלתו להקים גדר הפרדה, הוא אמר שאי אפשר להשוות בין האמצעים שאותם הוא נוקט לבין אלה של הממשלה בבודפשט. "אנחנו לא מגדרים את אוסטריה", אמר פיימן במהלך מסיבת עיתונאים שקיים לאחר ישיבת הקבינט השבועית. הוא הוסיף שהתוכנית, שעדיין לא הושלמה, לא כוללת הקמת גדר תיל. "לא מדובר בגדר גבול של כמה קילומטרים", אמר הקנצלר האוסטרי, והוסיף שמומחים טכניים יקבעו את הצורה והגודל של הגדרות.
מוקדם יותר אמר ראש ממשלת סלובניה שארצו מוכנה להקים גדר בגבולה עם קרואטיה אם תוכנית האיחוד האירופי לבלום את המהגרים תיכשל. לאחר ישיבה של המועצה לביטחון לאומי של סלובניה אמר ראש הממשלה מירו צרר ש"אם הדבר יידרש, אנחנו מוכנים להציב גדר באופן מיידי".
מאז 16 באוקטובר, כשזרם המהגרים הוסט לעבר סלובניה לאחר שהונגריה סגרה את גבולה עם קרואטיה, יותר מ-86 אלף בני אדם חצו את הגבול לתוך סלובניה. המדינה האירופית הקטנה מתקשה להתמודד עם זרם המהגרים העצום ומתחה ביקורת על קרואטיה על שזו שלחה לגבול עם סלובניה יותר מהגרים ממה שהמדינה מסוגלת להתמודד עמם.