המבורגר שוקולד שמשגע את הקנדים ועוד חדשות אוכל מהעולם
אם בשר מעובד זה מסוכן, מה קורה כשמוסיפים להמבורגר שוקולד וחמאת בוטנים? וגם: המטבח היהודי המודרני מסתמן כאחד הטרנדים החמים של השנה בארה"ב, באיטליה נשבר שיא חדש לבגט הארוך בעולם ואיך נראים קינוחים בהשראת הסדרה "מלחמת הכוכבים"? חדשות האוכל בעולם
ארה"ב: אוכל יהודי מודרני - הטרנד החם ל-2016
משרד הייעוץ הקולינרי "באום אנד וייטמן", מפרסם את תחזית הטרנדים שלו לשנה הקרובה. מי שמעורה בסצנת האוכל האמריקאית, יתעניין לדעת על כמה תהליכים מעניינים שקשורים בעולם הדיגיטלי: למשל, השפעה של אפליקציות כגון Uber או שירותי משלוחים על ידי נהגים פרטיים יהפכו להיות גורם משמעותי יותר ויותר.
בשנה הקרובה, צופים המומחים, שירותי הdrive Through הדיגיטליים יהפכו נפוצים יותר, ומסעדות ייאלצו למצוא פתרונות יצירתיים כדי לשתף פעולה עם המגמה. נוסף על כך הם צופים ירידה בשיעור צריכת הפסטה, עלייה בשיעור צריכת הירקות ומסמנים את השניצל סנדוויץ' בתור הגילטי פלז'ר החם לשנה הקרובה בארצות הברית (מעניין, אנחנו כבר שנים אומרים ששניצל בבגט זה ה-דבר).
מעניינת לא פחות המגמה שהם מכנים בתור Newish Jewish Cuisine: עלייתו של המטבח היהודי המודרני. וייטמן ובאום מצביעים על התופעה כחלק מחיפוש שורשים של שפים רבים שכעת בוחרים לחזור דור או שניים אחורה, ולפתח את המנות היומיומיות שהיו מוכרות להם בילדותם. אין מדובר פה על גפילטע פיש או חריימה שנאכלו בחגים בלבד, אלא על מזונות יומיומיים יותר שכעת זוכים לעדנה.
מסעדות הניואיש ג'ואיש צצות בזו אחר זו באמריקה, וזוכות לפופולריות רבה. בין המסעדות שמוזכרות בדו"ח: מסעדת זהב וחומוסיית דיזנגוף בפילדלפיה המופיעות ביותר ויותר דירוגי מסעדות בחוף המזרחי; מאפיית זאק אנד בייקר, שהתחילה כיוזמה עצמאית בחצר אחורית ועברה למתחם ענק שבו קשה מאוד להשיג שולחן פנוי; מסעדת שעיה של השפים אלון שעיה וג'ון בש בניו אורלינס, שזכתה בתואר מסעדת השנה של מגזין אסקוויר. השניים מרחביים על לא מעט מאפיות בייגלז בארה"ב המדווחות על עלייה במכירות בעשור האחרון. לקריאת הדו"ח המלא
קנדה: המבורגר שוקולד וחמאת בוטנים משגע את העולם
עוד לא התאוששנו מהידיעה על הסכנות הטמונות בבשר מעובד ובהמבורגרים, והנה יש מי שלא רק שלא מפחד מזה, אלא לוקח את הטירוף גם צעד אחד קדימה. רשת ההמבורגרים הקנדית The Works Gourmet Burger Bistro, החליטה לשלב בהמבורגר שלה את אחד הממתקים הפופולריים ביותר באמריקה הצפונית: Reese's.
למי שטרם התנסה, מדובר בדיסקיות שוקולד ממולאות בחמאת בוטנים (הן נמכרות גם בארץ באריזות בודדות, בעוד שבקנדה ובארצות הברית ניתן למצוא אותן באריזות משפחתיות ובשלל צורות וגירסאות).
ההמבורגר החדש, העונה לשם המבורגר PBC (קיצור של Peanut Butter Cup) כולל קציצה ממולאת שוקולד וחמאת בוטנים ומעליה טבעות בצל, קריספי בייקון ופיצפוצי חטיף Reese's. כל זה, כמובן, מוגש בתוך לחמניה, אלא מה. לנו חסר רק עלה חסה לאיזון. ותור לקרדיולוג.
ההמבורגר המושחת יוגש בכל סניפי הרשת עד לתחילת חודש ינואר 2016.
איטליה: שיא גינס חדש לבגט הארוך בעולם
שיא גינס חדש נשבר במהלך תערוכת Expo Milan: צוות של 60 אופים צרפתים ואיטלקים עמל ימים כלילות ליצירת בגט באורך 122 מטר. עיקר האתגר היה באפיית הבגט והרכבתו כך שלא יישבר, ועל כן עבדו האופים במטבח מאולתר תחת כיפת השמיים בקצב של 20 מטר בצק לשעה.
השיא שנשבר עקף את זה שקבעה רשת מאפים צרפתית, ועמד על 111 מטר. מי שלקחה חסות על האירוע היא חברת נוטלה, כך שמיד לאחר קביעת השיא נמרח הבגט הארוך בעולם בממרח האגוזים והקקאו, ונחתך לחתיכות קטנות שחולקו לכל באי התערוכה.
בריטניה: המוזיאון הלאומי לתולדות המזון נפתח בלב שוק אוכל בלונדון
העיר עתירת המוזיאונים ושכיות החמדה רושמת לעצמה עוד הישג ומושא קנאה לכל חובבי התרבות: המוזיאון הבריטי לאוכל.
המוזיאון המדובר נפתח בשבוע האחרון ביעד נחשק המוכר לכל פודי המבקר בלונדון - שוק האוכל של בורו (Borough Market). מאחורי המוזיאון עומדים יזמי הקולינריה והעיצוב סם בומפס והארי פר, שבין הפרויקטים הקודמים שלהם אפשר למצוא את חדרי הטעימות של בירה גינס באירלנד, הקמת מפעל מסטיקים בשבוע העיצוב של דובאי, אירוע חוויתי בהשקת הבושם של דיוויד בקהאם ועד שלל יוזמות מקוריות ומעוררות השראה. המוזיאון הבריטי לאוכל שואף להיות אייקון תרבותי משפיע, משאב לאומי, ארכיון עבר ופלטפורמה לנסיונות וחדשנות.
התערוכה הראשונה במוזיאון, הנושאת את השם "אפקט הפרפר", עוסקת במשמעות של תהליך ההאבקה של פרפרים ודבורים בשרשרת המזון. חלק מהתערוכה כולל היכרות עם מאות זנים של פרפרים טרופיים. עוד במוזיאון: מיצב סאונד בשם קוקו-פוניה, ובו המבקר נחשף לתהליך הפקת שוקולד באמצעות סאונד בלבד, מרגע קטיף פולי הקקאו ועד ממש לרגע שבו קובייה נשברת מתוך טבלה שלמה. תערוכה נוספת עוסקת בתהליך העיכול והמשמעויות השונות שלו.
החלק המעניין אולי מכל במוזיאון, הוא הקמתו של ארכיון התפריטים הבריטי הגדול שכולל בין היתר תפריט חתום על ידי וינסטון צ'רצ'יל משנת 1907, תפריט מאויר על ידי האמן דיווי הוקני ועוד תפריטים שעיון בהם מגלה לא מעט פרטים תרבותיים והסטוריים. סמנו לכם את המקום כיעד החם ביותר לקראת הנסיעה הקרובה ללונדון.
פינת ה"לא צריך את זה אבל איזה מגניב":
שף הקינוחים של מסעדת Faith and Flower מלוס אנג'לס, יצר קולקציית קינוחים שלמה בהשראת "מלחמת הכוכבים"; בעזרת שוקולד מריר, קרמל, שוקולד לבן והרבה סבלנות הוא יצר דמויות ורפרפנסים מתוך סדרת הסרטים והתוצאה נעה בין - "נראה טעים" ל"נראה אמיתי" ובעיקר "חבל לאכול את זה". דארת' ויידר מעולם לא נראה כל כך מתוק.