ארז חוזר למאפייה
במאפייה גלילית קטנה גילה ארז קומרובסקי את אביתר וגל לוי, שני אופים צעירים, ופוקאצ'ה חלומית אחת שגרמה לו להתאהב . ויש גם מתכונים
צילום: אביהו שפירא, עריכה: בן שפייר
פוקאצ'ה "לחם עוגה"
המצרכים:
1 ק״ג קמח פוקאצ'ה
30 גר' סוכר
23 גר' מלח
30 מ"ל שמן
6 גר' שמרים טריים
250 גר' מחמצת שאור לבנה
650-700 מ"ל מים
אופן ההכנה:
- שמים במיקסר את רוב המים, את הקמח, המחמצת, השמרים, הסוכר והמלח - ולשים במהירות בינונית. לאחר שכל החומרים מתערבבים, מגבירים את המהירות למהירות גבוהה, ובהדרגה מוסיפים את השמן ואת יתרת המים (לפי הספיגה).
- מעבירים את הבצק לתבנית התפחה מלבנית משומנת, ומתפיחים. לאחר כ- 30-45 דקות מקפלים את הבצק, וממשיכים להתפיח עוד כ- 45 דקות, מבצעים קיפול נוסף ומתפיחים 45 דקות.
- פותחים את הבצק ומשטחים אותו בזהירות, מבלי להוציא את האוויר, על שולחן. יוצרים מהבצק צורה מלבנית בעובי של כ- 2 ס"מ. בעזרת קלף חותכים ממנו מלבנים בגודל הרצוי.
- מעבירים לתבנית עם נייר אפיה מקומח, מותחים ומשטחים עוד קצת.
- אופים בתנור בחום הגבוה ביותר (עם לחות) כ- 15-20 דקות, או עד שמתקבל צבע זהוב עמוק.
- אפשר להוסיף תוספות כיד הדמיון הטובה.
- לאחר האפייה מזלפים שמן זית, וזוללים.
פיתה טורקית "לחם עוגה"
המצרכים:
1 ק"ג בצק פוקצ'ה
700 גר' גבינת קשקבל או גבינת צאן, חתוכה לקוביות
100 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
5 ביצים
אופן ההכנה:
- מחלקים את הבצק לחמישה חלקים שוים.
- פותחים כל חלק למלבן בעובי ס"מ.
- מניחים במרכז כל מלבן כ- 150 גר' קשקבל. סוגרים את הקצוות כך שמתקבלת סירה.
- פותחים על כל סירה ביצה, ומקשקשים אותה בעזרת הידיים שתיכנס בין קוביות הגבינה, וקצת על שולי הבצק.
- מניחים מעל שתי קוביות חמאה, ומכניסים לתנור (שחומם מראש) לחום הכי גבוה, ל- 10 דקות או עד שהבצק מזהיב יפה. אוכלים בלווי יוגורט טוב.
לחם פלפלים מעושן "לחם עוגה"
המצרכים:
ללחם -
750 גר' קמח לחם לבן
250 גר' קמח מלא
250 גר' מחמצת לבנה
1 גר' שמרים טריים
25 גר' מלח
20 מ"ל שמן זית
10 גר' פפריקה מעושנת
200 גר' פלפלים, קלויים על האש וקצוצים לקוביות
50 גר' דבש או סילאן
650-700 מ"ל מים
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את החומרים לפי הסדר הבא: רוב המים, מחמצת, קמחים, שמרים, דבש ומלח. לאחר איחוד החומרים מתחילים ללוש לישה מהירה, מוסיפים שמן, את יתרת המים (לפי הצורך) ואת הפלפלים.
- מתפיחים כ-2-3 שעות. כל 30-45 דקות (תלוי בטמפ' הסביבה) מקפלים את הבצק.
- מחלקים לכדורים במשקל 800 גר', ומעצבים לצורת כיכר מאורכת.
- מתפיחים 5 שעות לפחות במקרר, או כ-2-3 שעות בטמפרטורת החדר.
- אופים בתנור בחום של 250 מעלות כ- 30 דקות עם לחות, ועוד כ- 10 דקות עם דלת פתוחה.
הפוקאצ'ה שגרמה לארז קומרובסקי להתאהב
צילום: אביהו שפירא
מומלצים