יש הסכם: תוספת יומיים חופש לעובדים בשנה
שר הכלכלה, יו"ר ההסתדרות ויו"ר נשיאות הארגונים העסקיים חתמו על הסכם קיבוצי שמגדיל את מכסת ימי החופשה המינימאלי לעובדים ל-12 ימים בשנה. ההוראה תכנס לתוקף ביולי 2016. דרעי הודיע כי בכוונתו להרחיב את ההסכם לכלל המשק
בשורה לעובדים השכירים: מכסת ימי החופשה תגדל ביומיים - כך קובע הסכם קיבוצי חדש שנחתם היום (ה') בין שר הכלכלה אריה דרעי, ליו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ויו"ר נשיאות הארגונים העסקיים שרגא ברוש. על פי ההסכם, החל מיולי 2016 יועלה מינימום ימי החופשה במשק ל-11 ימים, ומינואר 2017 מינימום ימי חופשה במשק יעלה ל-12 ימים.
כתבות נוספות בערוץ הקריירה :
שיעור האבטלה ירד ל-5.1% בספטמבר
גם המבקר מתלונן על הדואר: ניהול בזבזני
נכון להיום, המספר המינימאלי של ימי החופשה לעובדים עומד על 10 ימים עבור שבוע עבודה של חמישה ימים ו-12 ימים עבור שבוע עבודה של 6 ימים. בהתאם להסכם, עובדים בעלי ותק של עד שנתיים ייהנו מתוספת של שני ימי חופשה נוספים בשנה על חשבון המעסיק. עובדים בעלי ותק של 4-3 שנים, ייהנו מיום חופשה נוסף על חשבון המעסיק.
ההסכם הושג בתום תקופה ארוכה של מו"מ בין הצדדים, חל כעת על חברי נשיאות הארגונים העסקיים והגופים החברים בהסתדרות. השר דרעי הודיע כי בכוונתו להרחיב את ההסכם לכלל המשק בימים הקרובים. "מדובר בתיקון עוול היסטורי", מסר דרעי.
"עובד צריך לקבל שכר הוגן ותנאי עבודה נאותים ובכלל זה הגדלת מספר ימי החופשה. אנחנו מכניסים הטבה נוספת לאדם העובד ואני מאמין כי הדרך הנכונה לדאוג לעובדים היא בהידברות. אני שמח כי ניסנקורן וברוש נרתמו לקריאתי והסכימו להעלות את מספר ימי החופשה של העובדים הכי מוחלשים".
יום ראשון: הצבעה על העלאת שכר המינימום
ניסנקורן מסר כי הוא פעל להשגת הסכמה מול המעסיקים, בהמשך להצעת החוק שהעלתה ח"כ רחל עזריה בנושא. "מהלך משמעותי כמו הגדלת ימי חופשה לעובדים, לא יכול להישען על חקיקה חד-צדדית בלבד. אני מודה לנשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות הארגונים העסקיים, שרגא ברוש, על כך שנענה לשיתוף הפעולה והיה לשותף חשוב להגשמת המטרה".
ברוש מסר כי "הנני מברך על כך שהצלחנו ביחד עם ההסתדרות, לגבש מענה לנושא חשוב כמו ימי חופש, המיטיב בעיקר עם העובדים החלשים ביותר, שנקלטים לעבודה במשק. ההסכם מסמל את תפיסתנו הבסיסית, כי יחסי העבודה במשק הישראלי, צריכים להיות מונהגים בשיתוף פעולה על ידי ההסתדרות וארגוני המעסיקים, בהתחשב במגבלות הפריון והצמיחה שהמשק מצוי בהם בימים אלו".
ביום ראשון הקרוב מתכוון שר הכלכלה להעלות לממשלה את התיקון להעלאת שכר המינימום ל-5,300 שקל בחודש משנת 2017ף בהמשך להסכם קודם בין ההסתדרות למעסיקים, ובכפוף להסכם הקואליציוני של ש"ס.
ח"כ רחל עזריה (כולנו), יוזמת חוק החופשות: "זהו צעד ראשון וחשוב לקראת התאמת מספר מינימום ימי החופשה לזה שקיים ב-OECD, העומד על 15-20 ימים. זהו צעד משמעותי להתאמת שוק התעסוקה של היום לרוח חוק החופשות שנחקק ב-1951. בישראל לא נגעו במספר ימי החופשה לעובדים במשך 64 שנה, והגיע הזמן לעשות זאת".
האם הבוס יכול להפריע לכם בזמן החופשה? צפו: