"חשוב לתמוך בישראל, היום יותר מתמיד"
השחקנית המהוללת הלן מירן והתסריטאי האמריקני-יהודי אהרון סורקין זכו לפרסי הוקרה מטעם פסטיבל הקולנוע הישראלי בלוס אנג'לס. מהבמה הביעו תמיכתם במדינה: "הדבר הנהדר בישראל אלו הישראלים, והם אלו שידעו להתוות את הדרך". צפו בנאומיהם
הקהילה הישראלית בלוס אנג'לס מרגישה די בבית בעיר המלאכים, ופעם בשנה מתקיים שם פסטיבל הקולנוע הישראלי שעושה כבוד לסרטים שמגיעים מארץ הקודש - ובזכות המארגנים מגיעים קצת יותר קרוב להוליווד. אמש (ד') נפתח הפסטיבל בפעם ה-29 בטקס מרגש בתיאטרון חיים סבן באל.איי, שבו התארחו כוכבים רביםף ובהם גם השחקנית הבריטית המהוללת הלן מירן והתסריטאי אהרון סורקין - שניהם אף זכו באותות הוקרה מיוחדים באירוע.
מירן בת ה-70 זכורה מתפקידים רבים בקריירה הארוכה והמגוונת שלה, עליה זכתה בפרס מפעל חיים מטעם הפסטיבל שייסד מאיר פניגשטיין. בולטת במיוחד הופעתה ב"המלכה", שזיכתה אותה באוסקר ב-2007. היא עשויה להיות מועמדת לפסלון נוסף על תפקידה בדרמה "טרומבו", לצד דיאן ליין שהזמינה אותה כדי לקבל את אות ההוקרה. מן הצד הישראלי היא זכורה כמי שגילמה סוכנת מוסד מזדקנת בעיבוד ההוליוודי מ-2010 למותחן שביים אסף ברנשטיין "החוב" (2007). מעל הבמה היא סיפרה על החיבה האישית שלה למדינה, בה שהתה בשנות ה-60 עם בן זוגה הישראלי דאז בקיבוץ האון.
בנאומה סיפרה על הזיכרונות היפים מישראל - תחילה אחרי מלחמת ששת הימים כשהתגוררה בקיבוץ האון ויצאה לטיולים ברחבי הארץ מהצפון ועד אילת, ובהמשך בביקורים אחרים במדינה. "אני אוהבת את ישראל וחושבת שזאת מדינה נהדרת", אמרה, "אני חושבת שלמרות כל הקשיים והכאב שישראל עברה ותעבור בעתיד, הדבר הנהדר בישראל אלו הישראלים והם אלו שידעו להתוות את הדרך".
פניגשטיין, המוכר לציבור בישראל כמתופף פוגי מלהקת כוורת אך עושה חיל כאיש קולנוע בתפוצות,
אירח בפסטיבל שלו גם את סורקין בן ה-54, שנחשב לאחד הבולטים בין הכותבים בהוליווד כיום. מאחורי התסריטאי האמריקני היהודי עומדות בין השאר הסדרות "הבית הלבן" ו"חדר החדשות", וגם הסרטים "בחורים טובים" של רוב ריינר מ-1992, "הרשת החברתית" של דיוויד פינצ'ר מ-2010 (על התסריט שלו זכה באוסקר), ו"מאניבול" של בנט מילר מ-2011. הוא גם כתב את התסריט לדרמה "ג'ובס" על חיי סטיב ג'ובס, שנחשבת למועמדת מובילה לזכיה באוסקר הקרוב.
"אני יודע ממה שאני קורא מדי יום בניו יורק טיימס ובהוליווד ריפורטר וממה שחברי שהם חכמים ממני מספרים לי. אני חושב שתמיד היה חשוב לתמוך בישראל ועכשיו זה חשוב מתמיד", אמר סורקין לרגל קבלת אות ההוקרה על תרומתו לקולנוע. כמו כן, פרס בגין לפעילות הומניטרית הוענק לד"ר שרון נזריאן, מייסדת מרכז נזריאן ללימודי ישראל באוניברסיטת UCLA ונשיאת קרן משפחת נזריאן.
בתוכנית הפסטיבל, שינעל ב-19 בנובמבר, נכללים לא פחות מ-29 סרטים ישראלים, הראשון בהם - זוכה פרס אופיר "באבא ג'ון" - הוקרן כסרט הפתיחה בתום הטקס. "1,200 איש הגיעו לחלוק כבוד למדינת ישראל ולקולנוע הישראלי", סיכם פניגשטיין את טקס הפתיחה, "בימים טעונים אלה, אני שמח שהצלחנו לגייס שלושה מהשמות המובילים במירוץ לעונת האוסקר, שהגיעו לחלוק כבוד לקולנוע הישראלי, שמשמש שגריר של כבוד לישראל בארה"ב ובעולם כולו".