ישראל התקבלה לוועדת החלל של האו"ם
למרות לחץ אנשי הליגה הערבית באו"ם התקבלה ישראל ברוב גדול לוועדה, שהיא הגוף הבינלאומי המרכזי בעולם העוסק בענייני חלל. 117 מדינות תמכו, 21 נמנעו ורק אחת התנגדה
העצרת הכללית של האו"ם החליטה הערב (יום ה') על קבלת ישראל, באמצעות סוכנות החלל הישראלית שבמשרד המדע, כחברה מלאה בוועדת האו"ם לשימוש בחלל לצורכי שלום (COPUOS). ההחלטה התקבלה ברוב של 117 מדינות מול מדינה אחת שהתנגדה. 21 מדינות נמנעו בהצבעה. יחד עם ישראל התקבלו לוועדה איחוד האמירויות, קטאר, אל סלבדור, עומן וסרי לנקה.
במשרד המדע אמרו כי ההחלטה בנושא הייתה אמורה להתקבל כבר בחודש יוני האחרון על ידי 77 החברות במשרד לענייני האו"ם, אך אנשי הליגה הערבית באו"ם ניסו למנוע את העברת ההחלטה בכל דרך אפשרית. הנושא הובא עד לשולחנו של מזכ"ל האו"ם באן קי מון, אולם בקשותיהם של הערבים נדחו על הסף על ידי ראשי האו"ם.
עד כה הייתה סוכנות החלל הישראלית משקיפה בארגון זה. במשרד המדע אמרו כי השתתפות ישראל בוועדה כחברה מלאה תאפשר חילופי רעיונות עם נציגי מדינות אחרות, חשיפת התוכנית הישראלית והתעשייה הישראלית בזירה הבינלאומית לטובת קידום שיתופי פעולה, השפעה על תכני הוועדה ועוד.
ועדת האו"ם לשימוש בחלל לצרכי שלום היא הגוף הבינלאומי המרכזי בעולם העוסק בענייני חלל. הוועדה הוקמה במטרה לקדם דיאלוג בינלאומי בנושאי חלל, לבחון פעילויות לעידוד שימוש בחלל לצרכי שלום, לעודד שיתופי פעולה ולטיפול בבעיות משפטיות העשויות להופיע בפעילות המדינות בחלל. בצמוד אל הוועדה הוקם גוף מומחים האמון על פיקוח הוועדה - המשרד לנושאים הקשורים לחלל אשר כפוף לעצרת הכללית.
בין הנושאים שבהם עוסקים בוועדה: הטמעת החלטות טכנולוגיות, שיתופי פעולה
על בסיס טכנולוגי בין מדינות ובין ישויות או"ם שונות, פסולת בחלל וקידום השימוש בטכנולוגיות חלל לנושאים בין תחומיים כמו מדע ורפואה והיבטים משפטיים בפעילות האנושית בחלל.
שר המדע אופיר אקוניס אמר: "זה הישג וגאווה ישראלית. נמשיך להוביל את המדע הישראלי פורץ הדרך אשר עיני העולם נשואות אליו".