זמן רוביו. הרפובליקנים מצאו אובמה משלהם
אמרו למרקו רוביו שהוא צעיר מדי וחסר ניסיון ביצועי כדי לרוץ לבית הלבן, אבל לבן המהגרים מקובה לא הייתה סבלנות לחכות. ניצחונו האחרון בעימות הרפובליקני, הפופולריות שלו בקרב ההיספנים והתמיכה שיקבל מעתה ממיליארדר יהודי רב השפעה מסמנים אותו כמי שעשוי לנצח את הילרי קלינטון
מושל פלורידה לשעבר ג'ב בוש היה מורהו הרוחני של הסנאטור ממיאמי מרקו רוביו. בעבר היו מי שהציעו לרוביו בן ה-44 להמתין בסבלנות עד שזמנו יגיע ולא להפריע לבוש בן ה-62 בקמפיין לנשיאות ארצות הברית של 2016. אלא שרוביו חשב אחרת וסירב לחכות בצד, ממש כמו ברק אובמה לפני שמונה שנים. כעת מתחרים שני החברים לשעבר על אותה משבצת בדיוק במפלגה הרפובליקנית - של המועמד השמרן המתון שמסוגל למשוך אליו קולות היספניים רבים, אלה שהיו חסרים למועמדי המפלגה האחרונים בשתי מערכות הבחירות האחרונות לנשיאות.
עוד כתבות מעניינות בדף הפייסבוק של דסק החוץ של ynet
בוש, בן ואח של נשיאים לשעבר, נשוי למכסיקנית. רוביו הוא בן למהגרים קובנים. הממסד הרפובליקני זקוק למועמד רציני שיעיף מצמרת הסקרים את המועמדים לנשיאות איל הנדל"ן דונלד טראמפ ומנתח המוח לשעבר בן קרסון, שמחזיקים בעמדות קיצוניות ובולטים בהתבטאויותיהם השנויות במחלוקת. אותו מועמד יכול להיות בוש או רוביו. אך כדי שזה יקרה אחד מהם צריך לפנות את הדרך ולפרוש מהמרוץ לנשיאות משום שהם ניזונים מאותו מאגר תומכים ותורמים.
בשל הנסיבות הנוכחיות, הקרב בין בוש לבין רוביו היה בלתי נמנע. בוש יכול אולי להיות נשיא טוב יותר, אבל הוא לא יגיע לשם ללא כישורים לעבור בהצלחה עימות טלוויזיוני. רוביו אולי חסר ניסיון ביצועי, אבל הוא חד בעימותים ובלט במיוחד בעימות שנערך בשבוע שעבר באוניברסיטת קולורדו.
הנפילה הגדולה של ג'ב בוש
במובן מסוים, רוביו הוא הגרסה של הרפובליקנים לאובמה, נשיא ששירת בסנאט במשך כהונה אחת ואז רץ לבית הלבן. בבוקר העימות בקולורדו ניסה בוש להפיל את רוביו והציג מאמר מערכת של עיתון גדול בפלורידה שדרש מרוביו להתפטר מהסנאט ולהקדיש את רוב זמנו למרוץ לנשיאות משום שהוא כמעט לא מגיע לגבעת הקפיטול בוושינגטון ולא משתתף בהצבעות. בוש צדק כשאמר לרוביו שבחר בו לסנאטור כדי שיעבוד עבורו במשך שש שנים ושאם הוא לא אוהב את הסנאט אז שיתפטר.
אולם, בוש היה צריך להיות חכם ולא רק צודק. רוביו הגיע מוכן והסביר שהעיתון שהציג מושל פלורידה לשעבר הוא עיתון שמאלני ושהוא תוקף אותו רק משום שהוא נמצא בבעיה גדולה בסקרים. בימין האמריקני לא אוהבים את "התקשורת השמאלנית" בלשון המעטה, והם אהבו את דבריו של רוביו והריעו לו.
"אני רץ כי אסור שנבחר את הילרי קלינטון להמשיך את אובמה"
העימות בין השניים נמשך אולי דקה, אבל הוא עשוי להיזכר כרגע מכונן בקריירה של רוביו. הסנאטור הצעיר סיכם את העימות הזה באומרו: "הקמפיין שלי הוא על העתיד של אמריקה. הוא לא יהיה על התקפה נגד מישהו אחר על הבמה הזו. גם בהמשך תהיה לי הערכה וכבוד כלפי המושל בוש. אני לא רץ נגדו ואני לא רץ נגד אף אחד אחר על הבמה הזו. אני רץ לנשיאות כי אסור שנבחר את הילרי קלינטון כדי שזו תמשיך את המדיניות של ברק אובמה".
ימים יגידו אם הרגע הזה בעימות היה תחילת הסוף של המרוץ של בוש לבית הלבן ונקודת הזינוק של רוביו. מבחינת הסנאטור הצעיר מפלורידה, בוש וקלינטון הם חלק משושלות פוליטיות מהמאה ה-20 שזמנן עבר, ואילו הוא איש העתיד, איש מעמד הביניים, בנם של מלצר בבר ועוזרת בית, מהגרים מקובה שברחו למיאמי ממשטר העריצות של פידל קסטרו. "ישנה תחושה במדינה שהימים הטובים מאחורינו וזה לא חייב להיות נכון. הימים הגדולים שלנו לפנינו אם נהיה מוכנים לעשות את הנדרש", אמר רוביו. "המאה ה-21 הולכת להיות המאה של אמריקה החדשה, גדולה יותר מכל תקופה אחרת בהיסטוריה של האומה הגדולה הזו".
הקרב על קולות ההיספנים
במטה הבחירות של המועמדת הדמוקרטית המובילה הילרי קלינטון די חוששים מהאפשרות שרוביו ייבחר כמועמד הרפובליקני לנשיאות. קלינטון בת 68 ותהיה בת 69 כשהבחירות לנשיאות ייערכו בנובמבר הבא, ואילו רוביו כאמור רק בן 44 ואם יהיה המועמד הרפובליקני לנשיאות הוא עשוי "לגנוב" מהדמוקרטים קולות רבים של היספנים.
בשנת 2012 זכה המועמד הרפובליקני לנשיאות מיט רומני ב-27 אחוזי תמיכה בלבד בקרב ההיספנים, דבר שפגע בסיכוייו מול אובמה. רוביו הוא בין הבודדים מבין המועמדים הרפובליקנים שמסוגל להתמודד עם קלינטון בנושא מדיניות חוץ וביטחון ושמסוגל לנצח אותה בקרב החשוב על פלורידה - מדינה עם 29 אלקטורים שבאופן מסורתי מתנדנדת מדי בחירות לנשיאות.
רוביו נחשב לאחד מיקירי התנועה השמרנית-קיצונית "מסיבת התה" ושמו עלה לתודעה בארה"ב בבחירות לקונגרס ב-2010, אז רשמה התנועה הקיצונית הישגים פוליטיים מרשימים. בנושאים כלכליים הוא נחשב לתומך בצמצום בהוצאות הממשל הפדרלי ובתחום החוץ הוא התנגד לשיחות הגרעין בין איראן לבין שש המעצמות, ואמר כי יש להחריף את הסנקציות על טהרן. אף שעדיין לא פורסמו בארה"ב סקרים על העלייה בתמיכתו של המועמד הפרו-ישראלי, במטה קלינטון לא מבזבזים זמן ומחפשים חומר נגדו ונקודות תורפה במועמד הצעיר והכריזמטי.