בג"ץ ידון בנישואי גאים: "כמו כהן וגרושה"
לאחר הפסיקה ההיסטורית בארה"ב שמאפשרת נישואים חד-מיניים מקווים באגודת הלהט"ב שיוכלו לזכות בסעד משפטי דומה ולעקוף את הממסד הדתי. "זה עניין של היררכיה ואפליה, יש מי שמקבלים זכויות מסוימות ואנשים אחרים לא"
גם אם לעתים נדמה שנישואים חד-מיניים כבר לא מפתיעים אף אחד, הממסד הישראלי עדיין מסרב לאפשר זאת באופן רשמי. אגודת הלהט"ב הגישה בסוף השבוע עתירה לבג"ץ בדרישה לאפשר נישואים גאים בישראל. חן אריאלי ואמרי קלמן, מראשי האגודה, סיפרו בראיון לאולפן ynet מה עמד מאחורי העתירה.
הפסיקה האמריקנית שאפשרה נישואים חד-מיניים המריצה אותם לפעולה. "במצב שבו כהן וגרושה מגיעים לרבנות ורוצים להתחתן, הרבנות אומרת, 'אין בסמכותנו לדון במקרה הזה' מכיוון שהיא לא רוצה לחתן אותם מסיבות הלכתיות. במצב הזה בעצם בית הדין קבע שמי שיחתן אותם הוא בית המשפט. על פי אותו היגיון בדיוק אנחנו רוצים לגשת כזוג נשים או זוג גברים יהודים לרבנות, לבקש מהרבנות 'אנא, תחתני אותנו' והיא תשיב שאין בסמכותה ולפיכך נדרוש לנהוג בנו בדיוק באותה שיטה ולא להפלות".
עורכי הדין של האגודה, אוהד רוזן וחגי קלעי, ניסחו לפיכך את העתירה, מתוך אמונה ש"שינוי כזה יכול גם להביא שינוי לכיוונים של נישואים אזרחיים בישראל".
אריאלי וקלמן הסבירו כי "המאבק שלנו תמיד נגד הסיכויים, אבל עורכי הדין הסבירו שגם לגבי בג"ץ דנילביץ', אחת הפסיקות פורצות הדרך עבור הקהילה, אף אחד לא האמין שיש סיכוי להתקבל". מבחינתם, עצם העובדה שלא דחו את העתירה על הסף - כבר מעודדת.
בהתייחס לצורך בהכרה ממסדית הסבירו השניים כי לא מדובר "רק בעניין של אם המדינה נותנת לי תעודה בסופו של דבר ומה בדיוק הזכויות שאני מרוויח, זה עניין של היררכיה ושל אפליה, שיש אנשים שמקבלים זכויות מסוימות ואנשים אחרים שלא. הזכות למשפחה היא מההיסטוריות ביותר, זה דבר שבני אדם עשו לאורך כל ההיסטוריה. הם רצו להינשא, או בחסות האל או בחסות המדינה, או תחת ריבון שאומר 'אנחנו מכירים בזוגיות ביניכם'. זה מה שאנחנו מבקשים מהמדינה - למצוא פתרון".