שתף קטע נבחר
 

הכביש בישראל - שדה קטל לילדים הולכי רגל

נתונים מזעזעים לקטל בכביש: אחוז הילדים בין הולכי הרגל שנהרגים בישראל על הכביש הוא אחד הגרועים במדינות ה-OECD. למה זה קורה, ומה אפשר לעשות כדי לתקן ואיזו שעה היא הקטלנית ביותר. צפו בראיון ובמספרים הנוראים

אחוז הילדים מכלל הולכי הרגל שנהרגים בישראל, ממקם אותנו במקום גרוע במיוחד בין מדינות ה-OECD. כך עולה מחקר דפוסי תנועה של ילדים כהולכי רגל שערכה עמותת בטרם לבטיחות הילד. לפי מנכ"לית העמותה, אורלי סילבינגר, הסיבות לכך רבות ולמרות שחלקן קשורות בחקיקה ואכיפה, אחרות מהן קשורות בחינוך ובדוגמה אישית. כך למשל, כ-40% מבני הנוער חוצים אך הכביש באור אדום, יותר מחמישית מהתאונות בהן מעורבים ילדים נגרמות לאחר התפרצות מפתיעה לכביש, ואחד מכל שמונה ילדים חוצה את הכביש כאשר דעתו מוסחת עקב שימוש בטלפון.

 

 

 

צלמים: אלי סגל ניצן דרור

צלמים: אלי סגל ניצן דרור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לפי המחקר שביצע ארגון בטרם, גם להורים יש השפעה שלילית על התנהגות בני נוער בכביש. כך למשל בנושא דוגמה אישית רעה בעת חציית כביש, למשל אי-עצירה לפני חצייה או מעבר הכביש באדום. לפי בטרם, כ-40% מבני הנוער בגילאי 18-14 חוצים כביש באור אדום. נתון מטריד נוסף מתייחס להתפרצות לכביש - כחמישית מהתאונות בקרב ילדים נובעות מכך, לעומת רק 8% בקרב מבוגרים. ואולי חשוב מכל - מסתבר כי שעות השיא בהן נפגעים יותר ממחצית מהילדים הולכי הרגל הן בין 13:00 ל-19:00, כאשר חלק גדול מהם אינו עם ההורים. שעת השיא היא 13:00, כאשר ילדים נמצאים בדרכם חזרה מבית הספר.

 

אך לא רק הילדים וההורים אשמים במצב. לפי בטרם, ילדים גם לא מקבלים זכות קדימה מנהגי כלי רכב. רק 66% מכלי הרכב עצרו מיידית ונתו לילד לחצות בנתיב הקרוב למדרכה. בנתיב המרוחק יותר עצרו רק 50% מכלי הרכב. כרבע מהילדים גם מדווחים כי הסביבה הפיזית מקשה על הליכה בטוחה, שכן זו מאלצת אותם לעיתים ללכת דווקא על הכביש, עקב מכשולים מסוגים שונים על המדרכה - למשל מכוניות חונות, אך לא רק. עוד התגלה כי שיעור נפגעי הולכי רגל בישובים ממצב סוציואקונומי גבוה, נמוך משמעותית משיעור נפגעי הולכי הרגל בישובים עם מצב סוציואקונומי בינוני או נמוך.

 

מנתונים שפרסמה הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים לפי ניתוח 2013, עולה כי ילדים מהווים 8.3% מההרוגים והפצועים קשה בתאונות דרכים בישראל, לעומת 6.8% בדנמרק, 4.5% בלבד בצרפת וצ'ילה וכ-1.5% בשוודיה ואיטליה. ברשות הצביעו על כך שילדים הנפגעים יותר מכולם בשלוש השנים האחרונות הם בני הגילאים 14-12.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ילדים הולכי רגל - קבוצת סיכון
צילום: shutterstock
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים