זכויות הדיור הציבורי - גם בהתחדשות עירונית
ל-ynet נודע כי משרד השיכון והבינוי אישר תקנות חדשות שקידמה הוועדה להתחדשות עירונית לגבי הדיור הציבורי. לפי התקנות, הדיירים יקבלו דירות חדשות במיזמי תמ"א 38 ופינוי-בינוי, מבלי לשלם שכר דירה גבוה יותר
דיור ציבורי גם בתמ"א 38 ופינוי-בינוי: ל-ynet נודע משרד השיכון והבינוי אישר שורה של תקנות שהציגה הוועדה להתחדשות עירונית (ועדת הרפורמות), בנוגע לשמירה על הזכויות של דיירי הדיור הציבורי בפרויקטים של התחדשות עירונית. המשמעות: דיירי מערך הדיור הציבורי יוכלו להתגורר במתחמים שיעברו שדרוג וחיזוק באותם התנאים.
כתבות נוספות בנושא הדיור הציבורי :
- הפגנה מול בית גלנט: "אכלס הדירות הריקות"
- שירתה עם 180% נכות ולא זוכה לדיור ציבורי
- מחכה 17 שנה לדירה: "לא משתלם לעבוד"
את התקנות הציג ח"כ אלי כהן (כולנו), יו"ר ועדת הרפורמות, והן אושרו על ידי מנכ"ל משרד השיכון והבינוי, אשל ארמוני. לדברי ח"כ כהן, במהלך דיונים שערכה ועדת הרפורמות בנושא, העלו דיירי הדיור הציבורי חששות מכך שבפרויקטים של התחדשות עירונית הכוללים גם דירות של הדיור הציבורי - הדיירים לא יוכלו לגור בדירות החדשות או להתמודד עם שכר הדירה שיעלה.
בעקבות זאת הוחלט כי דיירים ממערך הדיור הציבורי, שדירותיהם יהיו חלק מפרויקטים של התחדשות עירונית (תמ"א 38 או פינוי-בינוי), יקבלו דירות חדשות לאחר סיום הפרויקט, כאשר כל הדירות יגדלו ב-15 מ"ר לפחות. עם זאת, שכר הדירה יישאר ללא שינוי ויוותר כפי שהיה טרם ביצוע הפרויקט.
כך, אם דייר מתגורר כיום בדירה בשטח של 60 מ"ר, ויתווספו לו 15 מ"ר כך שהדירה תגדל ל-75 מ"ר, הוא יהיה פטור מתשלום עבור 15 מ"ר שנוספו לדירה. עם דייר בדירה בשטח של 60 מ"ר יקבל דירה הגדולה מ-75 מ"ר (למשל 90 מ"ר) - הוא ישלם עבור תוספת של 15 מ"ר בלבד (ולא עבור תוספת של 30 מ"ר).
כמו כן, עודפים כספיים של היזם, במידה ויהיו, ישמשו לתשלומי ועד הבית של דיירי הדיור הציבורי - כך שהדייר יקבל סבסוד של 50% עבור העלויות של ועד הבית. כך, לדוגמא, אם עלות דמי ועדת הבית טרם הפרויקט עמדה על 100 שקלים בחודש, ואחרי הפרויקט עומדת על 300 שקלים - יישא הדייר בעלות של 200 שקלים בחודש והמדינה תספוג את 100 השקלים הנוספים. כספים אלה יועברו באמצעות קרן תשלום שתיפתח במשרד השיכון והבינוי, המצריכה עדיין את אישור משרד האוצר.
בנוסף, דיירים שיבחרו לא לשוב לדירה החדשה בפרויקט, יוכלו לבחור לקבל מענק לרכישת דירה עצמית; לעבור לדירה אחרת במערך הדיור הציבורי בתוספת מענק; לעבור לדירת נ"ר (דירה מותאמת לצרכי נכים); או לעבור לדיור מוגן בדיור הציבורי בתוספת מענק (לאוכלוסייה המבוגרת).
"למה דיירי שכונות חוששים מלהפוך את הבניין לחדש? החשש הוא מעזיבת בתים והגליה וכן מאי עמידה בתשלומים החדשים", מסביר את המהלך ח"כ כהן. בשיחה עם ynet אמר כי הוא מברך את שר השיכון והבינוי, יואב גלנט, ואת סגן השר, ז'קי לוי, על שנרתמו ומובילים מהלך של מדיניות חדשה.
"אין כאן אופוזיציה וקואליציה - רק האנשים בשכונות צריכים להיות לנגד עינינו", הוסיף כהן, "ראינו כאן הסכמה מקיר לקיר גם מהקואליציה וגם מהאופוזיציה על החשיבות של הדיור הציבורי והשמירה על הזכויות של הדיירים".
צפו: בעלת 180% נכות ונאבקת למען הדיור הציבורי