שתף קטע נבחר

 

רשימת הדרישות הביטחוניות של ישראל מארה"ב: מטוסים שיכולים להגיע לאיראן

בין המדינות מתנהלות שיחות באשר לסיוע שאמור לשמר את יתרונה של ישראל בשנים הקרובות. בעוד ארה"ב מבקשת לחמש בצד ההגנתי, ישראל מבקשת כלים התקפיים שיכולים לפגוע באיראן

טייסת חדשה של F-15, מטוסי תדלוק מודרניים, מסוקים, המטוס-מסוק אוספרי V-22, חימוש מדויק וסיוע בהיקף גדול של הצטיידות בטילי חץ 3, האמורים ליירט טילים בליסטים מחוץ לאטמוספרה. אלו הן רק חלק מהדרישות של ישראל מארצות הברית, במסגרת סיוע בטחוני שאמור להגן על המדינה מפני איראן, דאעש ואיומים אזוריים אחרים. הסיוע המבוקש הוא מעבר לסיוע השנתי, בסך 3.1 מיליארד דולר.

 

סוס עבודה של חיל האוויר. F15 (צילום: AP) (צילום: AP)
סוס עבודה של חיל האוויר. F15(צילום: AP)

רשימת הסיוע המיוחד הוצגה במפגשים בין בכירים בשתי המדינות. היא לובנה בפגישות של שר הביטחון משה יעלון עם שר ההגנה אשטון קרטר בוושינגטון בשבוע החולף, ונועדה לשדרג את היתרון האיכותי של ישראל לשנים הבאות. הרשימה הונחה על שולחנו של הנשיא ברק אובמה לקראת ביקורו של ראש הממשלה נתניהו בבית הלבן בשבוע הבא.

 

השר קרטר אמר במהלך ביקורו של יעלון בוושינגטון כי ישראל תהיה המדינה היחידה במזרח התיכון שתקבל לידיה את מטוס העתיד F-35, אולם בישראל מבקשים גם להק של מטוסי F-15 שבהם משולבים כל החידושים והטכנולוגיות שפותחו בתעשיות הביטחוניות בארץ, והם נחשבים לסוס עבודה של חיל האוויר.

 

V-22

V-22

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"אוספרי". ממריא כמו מסוק ומסוגל להגיע לאיראן (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"אוספרי". ממריא כמו מסוק ומסוגל להגיע לאיראן(צילום: EPA)

 

ארה"ב אישרה באחרונה לישראל קבלת "אוספרי", לבקשתה. מדובר במטוס הממריא ונוחת כמסוק ומיועד למבצעי כוחות מיוחדים ולחילוץ מהיר באזורים קשים ומסוגל להגיע לאיראן. באחרונה הציעו השגריר דניס רוס והגנרל דייויד פטריוס שהממשל יעניק לישראל מפצחי בונקרים שארה"ב פיתחה המסוגלים לחדור ולהשמיד את הכורים באיראן, אבל הנושא אינו עומד ככל הנראה על הפרק. הממשל מעוניין לסייע לישראל בעיקר בציוד להגנתה וה"חץ 3" הוא מרכיב מרכזי בחסימת שמי המדינה.

 

השר יעלון וקרטר. מגבשים מתווה (צילום: David Azagury/U.S. Embassy Tel Aviv) (צילום: David Azagury/U.S. Embassy Tel Aviv)
השר יעלון וקרטר. מגבשים מתווה(צילום: David Azagury/U.S. Embassy Tel Aviv)
 

שר ההגנה קרטר הבהיר שבפגישות עם שר הביטחון יעלון נבדקו "דרכים נוספות להרחבת שיתוף הפעולה, כולל בתחום הסייבר וטכנולוגיות של כלי נשק מתקדמים". הוא הדגיש כי מערכת היחסים בין ארה"ב וישראל אינה חד סטרית וציין ש"ישראל היא בעלת יכולות יוצאות מהכלל בתחום הסייבר ובטכנולוגיות".

 

במפגשים האחרונים בין בכירים בארה"ב וישראל, נעשה מאמץ לשים קץ למחלוקת הפומבית בין שתי המדינות בנושא הסכם הגרעין. האמריקנים עומדים על כך שמדובר בהסכם טוב, אך הוא אינו פותר בעיות אחרות וסיכונים שאיראן ממשיכה להציב. בפגישה הזו תידרך קרטר את יעלון על ההוראה של אובמה להבטיח קיום אופציה צבאית, למקרה שאיראן תפר את הסכם הגרעין.

 

"המזרח התיכון עובר שינויים דרמטיים ומשבר של דורות המאיים על ישראל מכל כיוון", הסביר קרטר את הסיוע המיוחד. "המצב האזורי הנוכחי מהווה עבור ישראל איומים יומיים על המדינה על הכלכלה ועל הדמוקרטיה שלה. אנחנו עומדים לצד ישראל מאז הקמתה ותמיד נעמוד. ישראל היא אבן הפינה של האסטרטגיה שלנו במזרח התיכון וביטחונה הוא עדיפות עליונה לאמריקה, לצבא שלנו לנשיא אובמה ולי אישית".

 

בין ארה"ב לישראל קיים הסכם סיוע שמסתיים בשנת 2017, וכולל ציוד ב-30 מיליארד דולר. כבר עתה החלו דיונים בין שתי המדינות לחתימה על מזכר הבנה חדש, ועל פי המסתמן הסיוע לישראל יגדל בגלל המצב באזור בעוד כמה מאות מיליוני דולרים בשנה. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
אוספרי. משמש לחילוץ מהיר
צילום: AFP
מומלצים