שתף קטע נבחר

 

פרסום ראשון: בכירים ב"נתיבי ישראל" חשודים בשוחד, גם ח"כ לשעבר נעצר

שוב חשד חמור לשחיתות ושוב בחברת "נתיבי ישראל" (לשעבר מע"צ). בלשי היחידה הכלכלית ביחידת להב 433 פשטו על בתיהם של כ-20 חשודים, בהם בכירים בהווה ובעבר, בחשד שקיבלו שוחד מספקים ובתמורה העסיקו אותם בפרויקטים שונים. היקף המרמה: עשרות מיליונים

 

פשיטה במשרדי נתיבי ישראל    (צילום: אסף מגל)

פשיטה במשרדי נתיבי ישראל    (צילום: אסף מגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גל מעצרים בעקבות חקירה סמויה של המשטרה בחברת "נתיבי ישראל": לפנות בוקר (יום ב') פשטו בלשי היחידה הכלכלית בלהב 433 על המשרדים הראשיים של החברה באור יהודה, וכן על בתיהם של כ-20 חשודים, בהם בכירים בחברה (לשעבר מע"צ) בחשד לעבירות של שוחד, מרמה והלבנת הון. כך נודע ל-ynet. בעצורים גם ח"כ לשעבר. הם חשודים שקיבלו שוחד ובתמורה מסרו לחברות מסוימות ביצוע של פרויקטים שונים של החברה.

אחד העצורים בפרשה  (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
אחד העצורים בפרשה (צילום: אבי מועלם)
 

משרדי ההנהלה של נתיבי ישראל באור יהודה  (צילום: אסף מגל) (צילום: אסף מגל)
משרדי ההנהלה של נתיבי ישראל באור יהודה (צילום: אסף מגל)
 

במעצרים הללו באה לקִצהּ חקירה סמויה וממושכת של המשטרה נגד החשודים, שניהל אגף החקירות והמודיעין להב 433 (יאל"כ) - מחלק חקירת שחיתות ציבורית בחברות הממשלתיות שהוקם לאחרונה ביחידה. במשטרה מציינים שהפעילו כלים מודיעיניים, טכנולוגיים וחקירתיים מתקדמים נוכח חשד לקיומו של מנגנון שיטתי בחברה. לפי החשד, בכירים בהווה ובעבר חברו לספקים חיצוניים וקידמו את העסקתם בפרויקטים של החברה, בתמורה לשוחד וטובות הנאה שונות, תוך ביצוע עבירות שוחד, מרמה, הלבנת הון ועבירות נוספות. היקף העבירות נאמד בעשרות מיליוני שקלים.

 

הבוקר, עם המעבר לחקירה גלויה, עצרו כוחות של להב 433 יאל"כ כ-20 חשודים וערכו חיפושים בבתיהם ובמשרדיהם. במסגרת החיפושים תפסה היחידה מחשבים, מסמכים, חומרים וכן רכוש וחשבונות לצורך בקשות חילוט.

 

החקירה מלווה בידי צוות פרקליטים מהמחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה ומתבצעת בשיתוף פעולה עם מחלקת חקירות מכס ומע"מ תל אביב ברשות המסים. לאורך החקירה התקיים שיתוף פעולה עם רשות החברות הממשלתיות, הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור וגורמי מבקר המדינה.

  

זו אינה הפעם הראשונה ששמה של החברה נקשר בשחיתות. באחרונה המליצה המשטרה להעמיד לדין את מנכ"ל החברה לשעבר ישעיהו ברס ואת יו"ר נת"ע לשעבר (ששימש אף הוא כמנכ"ל נתיבי ישראל) אלכס ויזניצ'ר. הם חשודים בפרשת השחיתות הגדולה שבמסגרתה המליצה המשטרה להעמיד לדין 36 חשודים שלהם היא מייחסת שורה ארוכה של עבירות שוחד, מרמה, הפרת אמונים, הלבנת הון, רישום כוזב, שיבוש הליכי חקירה, ועוד.

 

ויזניצ'ר, שהיה מינוי של שר התחבורה ישראל כץ, התפטר בחודש ינואר האחרון נוכח החשדות נגדו. הוא נחשב למקורב של שר החוץ לשעבר אביגדור ליברמן, ובעבר שימש כמנכ"ל מע"צ החדשה ויו"ר חברת מקורות. על פי החשד, הוא ואחרים תיווכו בין סגנית השר לשעבר פאינה קירשנבאום לגופים שונים שאליהם הועברו כספי מדינה. בתמורה לכך קיבלו לכאורה קירשנבאום ומקורביה מינויים והטבות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף מגל
משרדי נתיבי ישראל באור יהודה
צילום: אסף מגל
מומלצים