וזה גם טעים: היתרונות הבריאותיים של גלידת היוגורט
היא מסייעת בפעולת העיכול, מהווה מקור מצוין לשלל ויטמינים ועוזרת בבניית השרירים. אז למה כל-כך הרבה אנשים נרתעים מטעמה של גלידת היוגורט?
היא ללא ספק החלופה הבריאה יותר לגלידה, אבל למרות זאת אנשים עדיין לא מכירים את רוב סוגי היוגורטים הקפואים שמציעות החנויות, ולא מעט מהם בטוחים שטעמו של היוגורט הקפא הוא, איך לומר, לא משהו.
רשת לג'נדה, שמלבד גלידות מציעה שישה סוגי יוגורט שונים, יצאה לרחוב וערכה מבחן טעימות עיוור. כך זה נראה:
גלידריות רבות מציעות גלידת יוגורט. בדרך-כלל מדובר בסוג אחד של מקפא יוגורט, אליו מצרפים תוספות שמעניקות למנה טעמים שונים. בלג'נדה לקחו את נושא היוגורטים צעד אחד קדימה ומציעים שם שישה סוגים שונים: יוגורט בקר טבעי, יוגורט בקר ללא סוכר, יוגורט עיזים, מקפא סויה, יוגורט באפלו ומקפא גבינת ריקוטה.
"רוב האנשים לא יודעים מהם היתרונות של סוגי היוגורט השונים שקיימים היום", אומרים לנו בלג'נדה, "כשהם שומעים על יוגורט סויה או יוגורט בקר ללא סוכר, יש להם נטייה טבעית לרתיעה, ובסופו של דבר רוב האנשים מסתפקים באלטרנטיבה הבנאלית ונשארים עם יוגורט הבקר ולא נהנים מסגולות היוגורטים המיוחדים יותר"
והיתרונות הם לא מעטים. יוגורט הבקר הטבעי, למשל, שמבוסס על יוגורט אמיתי, ללא תוספת אבקות, מועשר בחיידקי ביפידוס המסייעים בפעולת העיכול. אותו יוגורט ללא סוכר מביא את אותם ערכים רק עם פחות קלוריות. יוגורט העיזים גם הוא מועשר בחיידקי ביפידוס המסייעים בפעולת העיכול, ובנוסף ידוע כמנטרל חיידקים ווירוסים ומשפר ספיגת סידן.
מקפא הסויה הוא פתרון מעולה לטבעונים וליוגורט הבאפלו תכולה גבוהה של ויטמין A, רמה נמוכה של כולסטרול, ורמה גבוהה של סידן בהשוואה לכל מוצר חלבי אחר. הוא מהווה גם מקור מצוין לוויטמין D, זרחן וברזל, מכיל נוגדי חימצון ומתאים גם לסובלים מאלרגיה למוצרי חלב. למקפא הריקוטה, שמבוסס על ריקוטה, גבינה רכה ואוורירית המיוצרת ממי הגבינה, תכולת סידן גבוהה יחסית לגבינות הרכות ועשירה בחלבון מהסוג הנחשב כטוב ביותר לתפקוד הגוף ובניית השרירים. בנוסף היא בעלת ערך נמוך במיוחד של נתרן.