שתף קטע נבחר
 

ב"ש: הון עצמי של 82 אלף שקל ל-2 חדרים

מועדון הצרכנות לסטודנטים הבית האקדמי, שמגדיר את עצמו בתור "החֶבר" של הלומדים לתואר והאקדמאים הצעירים, משתף פעולה עם חברת אזורים לצורך הקמת פרויקט בשדרות רגר בבאר שבע. הפרויקט יכלול כ-150 דירות שיעלו כ-12% פחות ממחיר השוק. מה המחירים והאם זה משתלם?

הון עצמי לדירת 2 חדרים חדשה בגובה של 82 אלף שקל בלבד. אפשרי? אם שואלים את חברת אזורים ואת מועדון הבית האקדמי מיסודה של התאחדות הסטודנטים הארצית, התשובה חיובית. היום (ב') הכריזו החברות על השקת פרויקט "הבלוק" בבאר שבע, במסגרתו יוצעו 147 דירות למכירה בתנאי מימון מיוחדים לסטודנטים ולאקדמים צעירים (עד שנתיים מסיום הלימודים). המחירים: החל מ-820 אלף שקל לדירות שני חדרים ועד 1.770 מיליון שקלים לדירות 6 חדרים.

 

 

מדובר בפרויקט מגורים עם עירוב שימושים, שיוקם בשדרות רגר בעיר על ידי חברת אזורים ויכלול שני שלבי בנייה. השלב הראשון יהיה מיועד לסטודנטים ואקדמאים ויכלול 4 בניינים בני 8-9 קומות עם 147 דירות בנות 2-5 חדרים עם חניון תת-קרקעי, שימכרו בנחה של כ-12% ממחירי השוק.

 

עוד יכלול הפרויקט מתחם מסחרי עם מסעדות ובתי קפה, שיהוו המשך למרכז הנגב בעיר שהוקם בשנת 1963 וישופץ גם הוא על ידי חברת אזורים. השלב השני יכלול 2 בניינים עם 12-13 קומות ו-158 דירות שימכרו לציבור הכללי (כלומר ללא הנחה לסטודנטים) במחירי השוק.

 

דירות 2 חדרים בשטח ממוצע של 63 מ"ר עם מרפסת בשטח של 10 מ"ר יעלו החל מ-820 אלף שקל; דירות 3 חדרים בשטח של 84 מ"ר עם מרפסת בשטח של 14 מ"ר יעלו החל מ-1.13 מיליון שקל; ודירות 4 חדרים בשטח של 100 מ"ר עם מרפסת בשטח של 11.5 מ"ר יעלו החל מ-1.317 מיליון שקל.

 

הדירות הגדולות יותר יעלו גם יותר: דירות 5 חדרים בשטח של 128 מ"ר עם מרפסת בשטח של 11 מ"ר יעלו החל מ-1.473 מיליון שקל; ודירות מיוחדות בנות 5-6 חדרים בשטח של 125.5 מ"ר עם מרפסת בשטח של 121 מ"ר יעלו החל מ-1.770 מיליון שקלים.

הדמיית פרויקט הבלוק (הדמיה) (הדמיה)
הדמיית פרויקט הבלוק(הדמיה)

 (הדמיה) (הדמיה)
(הדמיה)

 

דירה עם הון עצמי של 10% בלבד - אפשרי?

במסגרת שיתוף הפעולה של שתי החברות, סטודנטים החברים במועדון הבית האקדמי שיזכו בהגרלה שתיערך לצורך כך, יקבלו הסכמי מימון להשלמת ההון העצמי. הסטודנט יוכל להציג הון עצמי בגובה של 10% בלבד ממחיר הדירה, לקחת הלוואת משכנתא מהבנק למשכנתאות בגובה 75% כפי שדורש בנק ישראל כיום, ולהוסיף עוד 15% באמצעות הלוואת גישור מסובסדת מהבנק.

 

"הסטודנטים יוכלו לרכוש דירה בהון עצמי מינימלי החל מ-82 אלף שקל לדירת 2 חדרים שעולה החל מ-820 אלף שקל", מסביר אסף אנגל, מנכ"ל חברת אנגל-שביט שהקימה את מועדון הבית האקדמי, "את היתר יוכלו לגייס באמצעות הלוואות סטודנט שמעניקים היום הבנקים בריביות אטרקטיביות לחברי המועדון, בכפוף לעמידה בקריטריונים של כל בנק".

 

לדבריו, "הלוואה זו תסייע לסטודנטים להשלים את הפער שבין ההון הנמצא ברשותם להון העצמי הנדרש לקבלת משכנתא. הן את הלוואת הסטודנט והן את המשכנתא ישלמו הסטודנטים רק עם קבלת הדירה, כדי שלא יאלצו לממן שכר דירה והחזרי הלוואה במקביל. על פי החישובים שלנו, ההחזרים לשתי ההלוואות יעמדו על כ-3,800 שקל בחודש". מי שיקנה דירת 3 חדרים במחיר התחלתי של 1.13 מיליון שקלים, יצטרך להציג הון עצמי התחלתי בגובה של 128 אלף שקל וכן הלאה.

 

עוד אומר אנגל כי הסטודנטים יקבלו ליווי אישי של חברה לייעוץ משכנתאות במימון החברה היזמית, במטרה לבדוק את התאמתם לתוכניות המימון ולמנוע מהם התחייבויות כספיות שלא יוכלו לעמוד בה. "המטרה שלנו היא לפנות לרוכשי דירה ראשונה ולספק להם כלים לצרכנות נבונה, לצד האפשרות לקנות דירה במחירים זולים ממחירי השוק", הוא מוסיף. "כל הרעיון הוא לבצע הנגשה של הסטודנטים לדירה הראשונה שלהם".

הדמיית המרכז המסחרי בפרויקט (הדמיה) (הדמיה)
הדמיית המרכז המסחרי בפרויקט(הדמיה)

 (הדמיה) (הדמיה)
(הדמיה)

לדברי רוני כהן, מנכ"ל אלדר שיווק המשווקת הפרויקט, "שיטת המכירות בפרויקט דומה לשיטת המכירות הנהוגה בכינוסי מכירות דומים דוגמת מועדון הצרכנות 'חבר'. החל מה-5.11 יוכלו הרוכשים להגיע למרכז המבקרים בשדרות רגר. ב-27.11 יתקיים כנס המכירות במסגרתו תיערך ההגרלה, בפיקוח עורך דין, שתקבע את סדר הרוכשים. בשלב א' של מכירת הדירות תינתן אפשרות הרשמה לסטודנטים אקדמאים צעירים, בני משפחה מדרגה ראשונה בלבד וחברי הסגל האקדמי. שלב ב' ייפתח בהמשך לציבור הרחב".

 

מדובר בפרויקט השני של מועדון הצרכנות, המגדיר את עצמו "מועדון חֶבר של הסטודנטים" וכבר כולל כ-400 אלף עמיתים. הפרויקט הראשון היה מיזם תמ"א 38 שייקרא "יאפא" וממוקם ברחוב טוכולסקי, בגבול שבין יפו לבת ים. הוא יכלול 108 דירות חדשות, ומתוך 700 סטודנטים שנכנסו להגרלה זכו 100 סטודנטים לרכוש אותן במחיר התחלתי של 995 אלף שקל עבור 2 חדרים והון עצמי ראשוני של 99 אלף שקל.

 

"82% מהסטודנטים בב"ש שוכרים דירה"

ממחקר שערכה התאחדות הסטודנטים הארצית, עולה כי סטודנטים בבאר שבע שוכרים יותר מכל הסטודנטים בארץ: 82% מתוכם שוכרים דירות ביחס ל-76% בירושלים ו-64% בתל-אביב. עוד עולה מהמחקר כי שיעור החלפת הדירות על ידי סטודנטים בשל העלאת שכר הדירה הוא גבוה מבכל מקום אחר בארץ ועומד על 60% בבירת הנגב, לעומת 35% בתל-אביב ו-31% בירושלים. הגיל הממוצע של סטודנטים בישראל עומד כיום על 27, כאשר 16% מהסטודנטים הם הורים לילדים.

 

"סטודנטים בבאר שבע מוצאים עצמם במצב בלתי אפשרי - מצד אחד מגורים ליד הקמפוס הכרחיים לצורך לימודיהם; ומצד שני מחירי השכירות בעיר, וליד האוניברסיטה בפרט, עולים בהתמדה", אומר גלעד ארדיטי, יו"ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית. לדבריו, "במקום שלאורך שנים עשרות ואף מאות אלפי שקלים יעברו מהכיס שלהם לכיסי בעלי הדירות, החלטנו להרחיב את פרויקט הבית האקדמי לבאר שבע - ולאפשר לסטודנטים להשקיע בעתידם כבר במהלך לימודיהם".

 

הדמיה של דירות לדוגמא (הדמיה) (הדמיה)
הדמיה של דירות לדוגמא(הדמיה)

 (הדמיה) (הדמיה)
(הדמיה)

עוד אומר ארדיטי כי "ידוע ששכירות הוא מחולל אי-השוויון המשמעותי ביותר בישראל - והנגשת בעלות על דירה לצעירים וצעירות היא דרכינו להילחם בכך. מבחינתנו, לפרויקט יש ערך מוסף שמתכתב עם ההחלטה לחיזוק ההתיישבות בפריפריה החברתית והגיאוגרפית בישראל, והגיע הזמן שסטודנטים לא רק ינצלו את המשאב הלימודי בבאר שבע אלא יישארו גם לאחר מכן ויהיו חלק מהמשך התנופה בפיתוח העיר".

 

אזור שדרות רגר בו נמצא הפרויקט עובר בשנים האחרונות תהליכי פיתוח סביבתי בפעילות משותפת של עיריית באר שבע ובמימון משרד הבינוי והשיכון, כחלק מהסכם הגג שנחתם לאחרונה בעיר. לפי התוכנית העירונית, צפויים להיבנות לאורך השדרה בנייני מגורים יוקרתיים, שטחי מסחר ומשרדים, טיילת ואף בית מלון חדש. כל אלו מעלים את רמת מחירי הנדל"ן באזור באופן עקבי, בשנתיים האחרונות.

 

לדברי דרור נגל, מנכ"ל אזורים, "אנחנו גאים לחזור ולבנות בבאר שבע, לאחר מספר שנים בה החברה לא הייתה פעילה בעיר. המהפכה שהיא עברה בשנים האחרונות והתוכניות הלאומיות שנמצאות על הפרק (כמו עיר הבה"דים וקריית ההיי-טק - ה.צ) מצעידות את באר שבע בדרך הבטוחה להפוך למטרופולין השני בישראל. אנחנו שמחים להשיק פרויקט שיוצר הזדמנות קנייה אמתית ויוצאת דופן לאוכלוסייה צעירה ואיכותית שתתרום לעתיד המטרופולין".

 

"מדובר בדירות גדולות ומרווחות במיוחד, בהתאם לתוכנית העירונית", מוסיפה קארן אבנם, סמנכ"לית השיווק של אזורים את הבחירה לבנות דירות גדולות יחסית. לדבריה, "המטרה המשותפת שלנו עם עיריית באר שבע היא להשאיר את הסטודנטים שלומדים כאן בעיר - ולאפשר להם לרכוש דירה ולבנות כאן את חייהם. הפרויקט ממוקם באחד האזורים המתפתחים והמבוקשים ביותר בבאר-שבע, ומציע לסטודנטים תנאי מגורים בסביבה עם חיי קהילה ואקדמיה עשירים לצד חיי בילוי וחברה".

 

כך נראתה ההגרלה הקודמת - מוזמנים לצפות בכתבה

צפו: סטודנטים רוצים לקנות דירה    (צילום: אורי דוידוביץ' ויוגב אטיאס)

צפו: סטודנטים רוצים לקנות דירה    (צילום: אורי דוידוביץ' ויוגב אטיאס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה
הדמיית פרויקט הבלוק בב"ש
הדמיה
הדמיה
דירה לדוגמא בפרויקט
הדמיה
אסף אנגל, מנכ"ל חברת אנגל-שביט, מקימת מועדון הבית האקדמי
מומלצים