שתף קטע נבחר
 

על גב הסטודנטים: שביתה במרכז האקדמי למשפט

עובדות בסגל המינהלי של המרכז למשפט ועסקים ברמת גן שובתות מאז תחילת שנת הלימודים האקדמית, בטענה לסחבת מצד ההנהלה במו"מ לשיפור תנאי העסקתן. הסטודנטים מביעים תמיכה במאבקן, על אף הפגיעה בשירותים הניתנים להם: "מוכנים לספוג את מחיר הפגיעה". מהמרכז האקדמי נמסר: "השירותים מתנהלים כסדרם"

שנת הלימודים האקדמית לא נפתחה כסדרה בכל מוסדות ההשכלה הגבוהה: עובדות בסגל המינהלי במרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת גן, החלו בשביתה ללא הגבלת הזמן, בטענה לסחבת מצד ההנהלה במו"מ לשיפור תנאי העסקתן. בעקבות השביתה, שירותי המנהלה לסטודנטים נפגעים, בהם לסטודנטים בעלי לקויות למידה.

 

 

המרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת גן זו מכללה פרטית, בה לומדים כ-2,000 סטודנטים במסלולי משפטים ומנהל עסקים. במסגרת השביתה, העובדים משבשים את שירותי המנהלה לסטודנטים, לרבות קבלת קהל, גביית תשלומים, הפעלתה ספריה, תחזוקה, או טיפול בבחינות. העובדים אף הפסיקו מספר שיעורים במהלך השבועיים האחרונים כדי לספר לסטודנטים על מאבקם.

מספר שיעורים הופסקו על ידי הוועד (צילום: באדיבות הוועד) (צילום: באדיבות הוועד)
מספר שיעורים הופסקו על ידי הוועד(צילום: באדיבות הוועד)

עובדות הסגל המנהלי, המאוגדות ב"כוח לעובדים" טוענות כי ההנהלה מסרבת לדרישותיהן, בהם מתן תוספות שכר על-פי ותק ותפקיד, הפרשות לפנסיה ולקרן השתלמות גם לעובדים חדשים, ושיפור במכסות ותשלומים בגין ימי מחלה וימי חופשה. התוספת הכספית להסכם הקיבוצי בעקבות דרישות העובדים, מוערכת בכ-1.5 עד 2 מיליון שקל.

 

"התאגדנו לפני שנה וחצי והתחלנו בשיחות מו"מ עם ההנהלה, שלא הובילו לשום מקום", מספרת ל-ynet הדר לוי, חברת הוועד. "לשביתה האחרונה יצאנו ביום פתיחת הלימודים, אחרי שהכרזנו סכסוך עבודה באוגוסט והתרענו מפניה הרבה זמן. ירדנו להצעה המינמלית ביותר, כשהמטרה היא להשוות שכר בין אנשים שנמצאים באותו תפקיד ואותו ותק".

  

המטרה - להשוות שכר בין העובדים

חברת הוועד יפעת אבישר, מוסיפה כי הם גם דורשים לצמצם את הפערים בתנאי העסקת העובדות במרכז, שעשויים להגיע להבדלים של 2,000 שקל בשכר. "עד להתאגדות, ההנהלה ניהלה כאן מדיניות של הפרד ומשול", היא אומרת. "לא ברור על סמך מה מקדמים עובדות, או מדוע עובדת אחת תקבל שכר כמעט כפול מחברתה בעבור אותה עבודה".

 

צפו: חברות הסגל המינהלי מפסיקות שיעורים במכללה:

צילום: באדיבות הוועד

צילום: באדיבות הוועד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בין הבעיות באופן העסקת העובדים, לוי מספרת כי עובדים חדשים מרוויחים יותר מהעובדים הוותיקים. "במקום לקדם אנשים בתוך הארגון, הם לוקחים עובדים מבחוץ ומשלמים יותר", היא מספרת. "אנחנו לא דורשים לא העלאות שכר משמעותיות אלא תיקוני שכר. הוותק הממוצע שלנו הוא 8 שנים ואנשים ולא מתוגמלים בהתאם. חלק מהעובדים נמצאים פה מיום הקמת המכללה, לפני 20 שנה".

 

לוי הוסיפה, כי ההנהלה מנסה לסכל את השביתה באמצעים שונים. "ההנהלה טוענת שאינה יכולה לאפשר העלאת שכר - אך שכרה בעלות של מאות אלפי שקלים את אילן לוין, לשעבר הממונה על השכר באוצר, שהוא מומחה לשבירת התאגדויות. "ביום הראשון לא נתנו לנו להכנס לבניין ואימו להזמין לנו משטרה. הם מנסים לשבור את השביתה ונותנים לאנשים אחרים לעשות את התפקיד שלנו".

 

"אנחנו רוצים מאוד לחזור לעבודה ומבחינתנו אפשר לעשות זאת כבר מחר, אבל אנחנו לא יכולים לרדת (הדרישות - ב.פ.) יותר ממה שירדנו. גם כך אנחנו חוזרים עם הזנב בין הרגלים. הם מספרים לסטודנטים שאנחנו קרובים להבנות, אבל זה לא נכון".

 

 

 (באדיבות ועד סגל המרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת גן,) (באדיבות ועד סגל המרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת גן,)
(באדיבות ועד סגל המרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת גן,)

 

עדי, אחראית שנתון במסלול ללימודי משפטים, עובדת במרכז מזה כ-14 שנה. "ההתארגנות נולדה כתוצאה מחילופי הנהלות והתפכחות שלנו לאורך השנים - הבנו שזה נוהל בהפרד ומשול והרגשנו צורך להתארגן ולדאוג לדברים כמו שצריך, כי לא היו לנו חוזים מסודרים המון שנים", היא מפרטת.

 

"יש תחושה שההנהלה סימנה אותנו כאויבים ולא כשותפים", היא מוסיפה. "כולנו פגועים מזה וחבל שזה הגיע למקום הזה. האג'נדה היא של דאגה לעובדים, היו בינינו הפרשים ולא נכון שלאחד יש ולשני אין. אף אחד לא רוצה להתעשר, אנחנו רק רוצות להתפרנס. זו עבודה שוחקת מאוד והאכזבה שלנו היא עצומה. אנחנו לא רוצים שהסדטונטים ייפגעו ומסבירים להם את הסכסוך, אבל יש נפגעים בדרך, גם בקרב המרצים".

 

פגיעה בסטודנטים

בינתיים, השביתה מקשה על מתן השירות לסטודנטים במרכז. יעל, מנהלת מרכז תמיכה לסטודנטים בעלי לקויות למידה וצרכים מיוחדים כגון לקויות ראייה או שמיעה במכללה - מספרת כי אין באפשרותה להעניק כרגע סיוע לסטודנטים. "בנקודת הזמן הזאת אני לא יכולה לתת סיוע לסטודנטים שנקלטים או בלימודי המשך", היא מספרת.

 

"הסיוע כולל תהליך הכרות עם השירותים שניתנים על ידי המרכז והצמדה של חונכויות", היא מוסיפה. "חשיבות היא במתן כתובת שנותנת לסטודנטים מענה ורשת ביטחון בתוך המכללה. יש סטודנטים שיש איתם קשר הדוק של תמיכה והוא לא מתאפשר כרגע. אני מאוד הייתי רוצה לחזור לשגרת העבודה, מבחינת יחסי תקשורת העבודה עם המרצים והמנהלה ובשל הצורך לסייע לסטודנטים".

 

יפעת אבישר (מחזיקה את השלט): "ניהלו כאן מדיניות של הפרד ומשול (צילום: באדיבות הוועד) (צילום: באדיבות הוועד)
יפעת אבישר (מחזיקה את השלט): "ניהלו כאן מדיניות של הפרד ומשול(צילום: באדיבות הוועד)
 

 

על אף הפגיעה בשירותים לסטודנטים - רבים מהם תומכים במאבק. "אף אחד כרגע לא עונה למיילים, אבל אם מגיעים למזכירות של נשיא המכללה מיד פותרים לי את הבעיה", מספר טל, סטודנט למשפטים בעל לקות למידה. "אני מסתדר, אבל יתכן שאחרים נפגעים. נכון שיש פגיעה בסטודנטים, אבל אני מביע תמיכה מלאה במאבקן של עובדות המנהלה ומקווה שהפרשה תסתיים כמה שיותר מהר".

 

סיגל קוק אביבי, סטודנטית למשפטים, גם מביעה תמיכה. "ההחלטה ללמוד במרכז נבעה בין היתר כתוצאה מקיומה של החטיבה לזכויות אדם, כמו גם בשל האוריינטציה החברתית של המכללה בכללותה", היא מספרת. "מרכיב נוסף בשיקולי היה המגוון האנושי שלומד במכללה - אנשים מכל שדרות החברה ומהמגזרים שונים בחברה הישראלית. כל אלו העניקו לי את התחושה שבמקום זה יהיה ביטוי של יחס מכבד והוגן לסטודנטים וגם לעובדים.

 

"בפערי הכוחות, שמעצם טיבם מתקיימים במקום שבו העובדים ניצבים מול בעלי ומנהלי העמותה, אני סבורה שחשוב לחזק את הצד שידו אינה על העליונה", הוסיפה. "להבנתי עובדי המנהלה מבקשים הסכם עבודה קיבוצי, שבו לא יהיו פערי שכר בין עובד למשנהו, שבו העובדים לא יהיו תלוים ברצונו הטוב של המעסיק בבואם לבקש שכר הוגן, כמו כן הבנתי שהעובדים מבקשים לקבל תנאי פנסיה וקרן השתלמות הולמים. דרישות אלו, על פניו, נראות לי הוגנות".

 

"בשביתה נפגעים מן הסתם הסטודנטים הלומדים במכללה, וזאת על אף המאמצים שעושה המכללה לצמצם את הפגיעה בנו, אך אני מאמינה שלעיתים הדרך להשגת תנאים שיטיבו עם כולנו בסופו של דבר היא הנכונות שלנו לספוג את מחיר הפגיעה", היא מוסיפה. "התקווה שלי שההנהלה תמצא את הדרך ליישב את הסכסוך באופן שכל הצדדים יצאו נשכרים. רק כך יוכל המוסד להמשיך לקיים מורשת של למידה תוך שמירה על יחודו כמוסד שרואה את הפרט בחברה, ואת החברה כמקום שבו מתקיים סוג של צדק חברתי".

 

מהמרכז האקדמי למשפט ולעסקים נמסר בתגובה: "אנחנו מעריכים ומוקירים את חברות וחברי הסגל המנהלי. הם, בין היתר, אלו שאיפשרו לנו להיבחר לצמרת סקר שביעות הרצון של התאחדות הסטודנטים שפורסם לפני כשבועיים. הצענו לעובדי הסגל המנהלי הצעה המשפרת את תנאי העסקתם ואנחנו מקווים כי הם יענו לה בחיוב.

 

"יצוין כי הלימודים במרכז האקדמי מתקיימים כסדרם, והסטודנטים מקבלים שירותי ספריה, תחזוקה, או טיפול בבחינות - כרגיל. שירותי המזכירות ניתנים גם כן - אולם בעצימות נמוכה יותר בשל העובדה שיש פחת עובדים. חשוב לציין שפחות מחצי מעובדי הסגל המנהלי שובת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות הוועד
הפגנת עובדות הסגל המינהלי
צילום: באדיבות הוועד
מומלצים