מי רוצה מרק? ארבעה מתכונים
מתחת לפוך או עם מפזר חום מול המחשב: ביום כזה כל מה שבא לנו זה מרק חם שיעשה לנו נעים בפה. ארבעה מתכונים זולים, טעימים וקלים להכנה: מרק עגבניות וקצח, מרק אפונה ונענע, מרק עדשים ומרק ארטישוק ירושלמי
מרק עגבניות וקצח
המצרכים (ל-5 מנות):
2 בצלים בינוניים, חתוכים גס
4 שיני שום, פרוסות דק
2 קישואים בינוניים, חתוכים גס
5 עגבניות, חתוכות גס
2 ענפי תימין
1/2 ליטר ציר ירקות
1 כפית קצח
1/2 כפית זרעי כוסברה
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף סוכר
אופן ההכנה:
- מאדים היטב את הבצל והשום בסיר גדול, מוסיפים את ענפי התימין ושאר מרכיבי התיבול.
- מוסיפים את הקישואים והעגבניות, ומבשלים היטב במשך כשעה לפחות.
- מוסיפים את הקצח וטוחנים.
מרק אפונענע
המצרכים (ל-5 מנות):
1/2 1 כוס גזר
1 כוס סלרי
1 כוס בצל
1/2 כוס כרישה
2 כוסות אפונה יבשה
1 כוס אפונה קפואה
1 ליטר מים
1/2 כוס נענע קצוצה
1/2 1 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- משרים את האפונה במים במשך שעה לפחות.
- מבשלים היטב את כל המרכיבים, מתבלים, מוסיפים נענע וטוחנים היטב.
מרק עדשים
המצרכים (ל-5 מנות):
1/2 1 כוסות עדשים שחורות
1 כוס בצל קצוץ
1/2 1 כפיות שום קצוץ
1 כוס גזר, חתוך לקוביות
1/2 כוס גבעול סלרי
1 כוס תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
2 כפות עלי סלרי
1 ליטר מים
מעט שמן זית
1 כפית כמון
1/2 1 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
- משרים את העדשים במים במשך שעה לפחות.
- מאדים את כל הירקות בסיר עם מעט שמן.
- מוסיפים את העדשים והמים, מתבלים ומבשלים עד לריכוך הירקות והעדשים.
- מוסיפים עלי סלרי ומערבבים.
מרק ארטישוק ירושלמי
המצרכים (ל-5 מנות):
1/2 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלופים, שטופים היטב וחתוכים גס
1 בצל בינוני, חתוך גס
2 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים גס
3 שיני שום, פרוסות דק
1/2 גבעול כרישה, חתוך גס
1 ליטר מים
2 כפיות מלח
1/2 כפיות פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מבשלים את כל המרכיבים בסיר עם מים עד לריכוך הירקות.
- מתבלים וטוחנים את התערובת במעבד מזון. מתקנים תיבול ומגישים.