שתף קטע נבחר
 

שכר המינימום בבנייה עולה ל-5,100 ש'

ההסכם הקיבוצי בין ההסתדרות לבין המעסיקים בענף הבנייה נכנס לתוקף; שכר המינימום של העובדים בענף יטפס כבר בנובמבר ל-5,100 שקל, ובעוד כשנתיים יעמוד על 5,600 בחודש

שכר המינימום של עובדי ענף הבנייה עולה החודש לסכום של 5,100 שקל. זאת במסגרת ההסכם הקיבוצי שנחתם בין ההסתדרות לבין המעסיקים בענף ונכנס החודש לתוקף. ההסכם, שחל על עובדי ענף התשתיות, צמ"ה (ציוד מכאני הנדסי) והעבודות הציבוריות, מעלה את שכרם של עובדי הענף בשלוש פעימות עד שנת 2017. הוראות הההסכם חלות על כלל העובדים בענף, בהם מהגרי עבודה ועובדים פלסטינים.

 

 

הפעימה הראשונה, שיוצאת כעת לדרך, קובעת כי שכר המינימום לעובדי הענף יעלה ל-5,100 שקל בדרגה הראשונה - 450 שקל מעל לשכר המינימום המעודכן במשק, ול-7,000 שקל לעובד בדרגה השמינית המקסימלית. הפעימה השנייה תחול בעוד שנה, אז שכרו של העובד בדרגה הראשונה יתעדכן ל-5,200 שקל.

 

ב-1 בדצמבר 2017 תיכנס לתוקף הפעימה השלישית ושכר המינימום של עובד בדרגה הראשונה יתעדכן ל-5,600 שקל ושכר שעתי בסך 30.76 שקל. שכרו של עובד בדרגה השמינית יעמוד על 7,500 שקל לאחר הפעימה השלישית.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

עוד קובע ההסכם, כי בכל מקרה שבו שכרו הנוכחי של העובד יהיה גבוה יותר מהדרגה המקסימלית, העובד יקבל תוספת בגובה ההפרש בין שכרו לבין הדרגה הגבוהה ביותר בטבלת השכר, על מנת שלא תהיה כל פגיעה בזכויותיו. בנוסף, הוא מביא לשיפור גם בשכרם של מנהלי העבודה בענף הבנייה, שתוך שנתיים יהיו זכאים לשכר מינימום התחלתי בגובה של 10,000 שקל.

 

גם השיפוצניקים מרוויחים

ההסכם קובע גם הוספת דרגה נוספת לטבלאות השכר של עובדי השיפוצים. בהסתדרות מציינים כי כתוצאה, כל עובדי השיפוצים מדרגת השכר השלישית משובצים בדרגת שכר גבוהה יותר באופן אוטומטי. כך למשל, עובד שיפוצים בדרגה שלוש, שודרג לדרגה הרביעית וכבר מהפעימה הראשונה ירוויח מינימום 6,000 שקל.

 

בנוסף נקבעו מכסות ימי מחלה והבראה גבוהות מהמקובל במשק, וכן פיצוי על ביטול עבודה עקב פגעי מזג האוויר. עוד נושאים שהוסדרו במסגרת ההסכם: זכאות לביגוד על חשבון המעסיק ותשלומי אש"ל בהתאם לשיעורי קצובת הכלכלה שנקבעו בתקנון שירות המדינה, וכן שי לחג פעמיים בשנה בשווי כולל של 500 שקל.

 

ההסכם כולל גם מנגנון פיטורים, שכולל שימוע ומחייב היוועצות עם ההסתדרות ומנגנון מוסדר ליישוב חילוקי דעות בין הצדדים. עוד נקבע, כי כל מעסיק מחויב לפעול למען יישום קפדני של החוקים והתקנות הנוגעים לבטיחות באתרי הבנייה, וכן לספק על חשבונם בגדים בעבודות מיוחדות וציוד הגנה, תנאי היגיינה לרבות שירותים, מקלחות ופינות אוכל מסודרות, בדיקות רפואיות תקופתיות והשתלמויות בהגשת עזרה ראשונה בהתאם לחוק.

 

ההסכם כולל גם סעיף המתייחס להשקעת המשאבים הדרושה לשם פיתוח ההון האנושי בענף וקובע, כי כל מעסיק יפריש על חשבונו 0.8% לחודש מהשכר התעריפי של עובדיו לקרן לעידוד ופיתוח ענף הבנייה. קרן זו תטפל בנושאים הקשורים להשתלמויות מקצועיות, ימי עיון ומלגות וכן תממן הקמת מועדון מנהלי עבודה שיקיים הכשרות מקצועיות ויסמיך מנהלי עבודה. מנהלי עבודה שישלימו את הקורס, יקבלו מענק עידוד בגובה עשרת אלפים שקל.

 

ההסכם נחתם בחודש יוני במעמד יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, שר הכלכלה הפורש אריה דרעי, נשיא התאחדות בוני הארץ ניסים בובליל ויו"ר הסתדרות עובדי הבניין והעץ איציק מויאל. "ההסכם החדש הינו ייחודי בעולם בכך שהוא משווה את כל תנאי המועסקים באופן שיוויני וללא כל אפליה", מסר מויאל. "יישומו מהווה צעד ענק שיעודד את הישראלים לבוא לעבוד בענף הבנייה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים