שתף קטע נבחר

 

"סימון מוצרים - כמו טלאי צהוב". הקרב הישראלי באירופה

לקראת פרסום ההנחיות החדשות באיחוד האירופי לסימון מוצרים מהתנחלויות ייצאו משלחות פרלמנטריות למדינות אירופה ויבהירו: הסימון הוא פרס לטרור ויביא לפיטורי אלפי פלסטינים. סגנית השר חוטובלי: "זו דה-לגיטימיציה ברורה"

 

"חד משמעית - חרם על ישראל". חוטובלי    (צילום: אלישע בן קימון)

"חד משמעית - חרם על ישראל". חוטובלי    (צילום: אלישע בן קימון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ישראל יוצאת לקרב בלימה דיפלומטי לקראת הפרסום בשבוע הבא של ההנחיות החדשות באיחוד האירופי בנוגע לסימון מוצרים מההתנחלויות ברשתות השיווק ברחבי היבשת. במסגרת המאבק המדיני יישלחו בימים הקרובים משלחות של נציגים הן מהאופוזיציה והן מהקואליציה למדינות באירופה עם מסר תקיף ואחיד: הסימון יביא לפיטורי אלפי פלסטינים, הוא פרס לטרור ומעודד חרם על ישראל. לצד זאת יחדדו הבכירים הישראלים כי סימון המוצרים "מעלה זיכרונות כואבים מאירופה".

 

ההנחיות לסימון מוצרים מההתנחלויות ברחבי האיחוד האירופי היו אמורות להתפרסם בחודש שעבר, אך פרסומן נדחה בעקבות גל הטרור בישראל ולחץ רב של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, על שרת החוץ של האיחוד האירופי, פדריקה מוגריני. במשרד החוץ מעריכים שיהיו גם כמה מדינות באירופה, שנחשבות יותר ידידותיות לישראל, שלא ימהרו ליישם ההנחיות, ובהן גרמניה וצ'כיה.

פועלים במפעל ליפסקי בברקן שבשומרון  (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פועלים במפעל ליפסקי בברקן שבשומרון (צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

האם הפועלים הפלסטינים ישלמו את המחיר?  (צילום: AFP) (צילום: AFP)
האם הפועלים הפלסטינים ישלמו את המחיר? (צילום: AFP)

סגנית השר ציפי חוטובלי בביקור במפעל  (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סגנית השר ציפי חוטובלי בביקור במפעל (צילום: AFP)

במשרד החוץ מקדימים תרופה למכה ופותחים בקמפיין נגד מהלך סימון המוצרים, שעיקרו להאשים את אירופה בעידוד חרם נגד מדינת ישראל. כמו כן יודגש כי סימון המוצרים יפגע בראש ובראשונה באלפי הפועלים הפלסטינים שמועסקים במפעלים הישראליים מעבר לקו הירוק. בין המסרים שגובשו בידי משרד החוץ הישראלי מודגש גם כי הסימון של מוצרים מהשטחים הוא למעשה פרס לטרור, וכי ישראל היא המדינה היחידה בעולם שהאיחוד מיישם כלפיה מדיניות כזו למרות שישנם אזורי סכסוך נוספים. לצד המסרים האלו ישראל גם תבהיר כי סימון המוצרים מהווה את "עיקרון הטלאי הצהוב". מסרי הנציגים הישראלים גורסים בפירוש שסימון מוצרים מההתנחלויות מזכיר את הסימון הכואב של יהודים בתקופה השואה באירופה.

 

סגנית שר החוץ, ציפי חוטובלי, פנתה ליו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, וסיכמה איתו על שיגור משלחות פרלמנטריות שיורכבו מנציגי הקואליציה והאופוזיציה בנושא סימון המוצרים לכמה מדינות באירופה בניסיון לשכנען שלא למהר וליישם את ההנחיות או להסתפק ביישום חלקי שלהן. משרד החוץ המליץ להתמקד בשש מדינות: איטליה, פורטוגל, הולנד, פולין, ספרד וסלובקיה. על מדינות אלו, על פי משרד החוץ, ניתן עדיין להשפיע ולשנות.

"הסימון יביא לפיטורי אלפי פלסטינים" (צילום: AP) (צילום: AP)
"הסימון יביא לפיטורי אלפי פלסטינים"(צילום: AP)
 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

יריית הפתיחה לקמפיין הדיפלומטי נורתה היום בביקור של סגנית השר באזור התעשייה בברקן וביקב בפסגות. היא ביקרה במפעל ליפסקי בברקן שבו 60% מהעובדים הם פלסטינים שמשתכרים שכר זהה לשכר של העובדים הישראלים. חוטובלי שוחחה עם הפועלים הפלסטינים, שאחד מהם אמר לה: "אנחנו נגד סימון המוצרים והסימון והחרם יפגעו בנו הפלסטינים שעובדים כאן במפעל".

 

"המפעל שאנחנו נמצאים בתוכו מסמל דו-קיום", אמרה חוטובלי. "מי שרוצה באמת לראות מזרח תיכון שקט, מזרח תיכון שיש בו סיכוי לשלום, חייב לעודד את הכלכלה המשותפת, ולכן בעיניי המקום הזה הוא סמל ליכולת שלנו לחיות זה לצד זה. המהלך הזה הוא באופן ברור דה-לגיטימציה של מדינת ישראל כולה, אנחנו לא רואים הבדל בהקשר הזה בין אזור תעשייה ברקן, לבין אזור התעשייה בחיפה או באשדוד. מבחינתנו מדינת ישראל כולה ניצבת בפני איום של חרם".

 

סגנית השר הבהירה כי מהלך סימון המוצרים לא יפגע בכלכלה הישראלית אך כן יפגע בפרנסתם של למעלה מעשרת אלפים פלסטינים. "מי שכרגע פועל בנושא סימון מוצרים נגד מפעלים כאן ביהודה ושומרון, באופן ממשי פוגע בעיקר במשפחות פלסטיניות שמועסקות כאן. כל מי שבאירופה פועל נגד הדו-קיום הזה, באופן אקטיבי מרחיק את השלום, מרחיק את היכולת של היהודים והערבים לפעול במשותף".

 

חוטובלי צפויה לנסוע מחר לספרד ולהיפגש עם שר החוץ הספרדי חוסה מנואל גרסיה-מרגליו כדי לשכנע את ארצו לא ליישם את ההנחיות לסימון מוצרים ככתבם וכלשונם. לאחר מכן היא צפויה גם להגיע לבריסל ולפריז.

 

לפני כחודש אושרה ברוב מוחץ ההחלטה לקרוא לסימון מוצרים מהתנחלויות ברוב של 525 תומכים מול 70 מתנגדים. עד כה רק מדינות בודדות באיחוד מורות לרשתות השיווק שלהן לסמן תוצרת מן ההתנחלויות, והחשש כעת הוא שמעתה זו תהיה מדיניות כלל-אירופית. "יש למהלך ריח חריף של חרם", אמרו אז במשרד החוץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
פועלים במפעל ליפסקי בברקן
צילום: AFP
צילום: AFP
נאבקים בסימון האירופי על מוצרים מההתנחלויות
צילום: AFP
מומלצים