שתף קטע נבחר

 

לראשונה: רוב נשי בקורס צוערי משרד החוץ

שלושה עיתונאים, חמישה עורכי דין, ביוטכנולוגית וארכיאולוג נמנים עם 26 משתתפי קורס הצוערים החדש של משרד החוץ, שבו יש יותר נשים מגברים. "אני מחפש עבודה עם משמעות", סיפר אריאל שוויתר על קריירה רפואית

 

משתתפי קורס הצוערים בתמונה קבוצתית עם סגנית השר חוטובלי (צילום: אלרם מנדל) (צילום: אלרם מנדל)
משתתפי קורס הצוערים בתמונה קבוצתית עם סגנית השר חוטובלי(צילום: אלרם מנדל)

מכשירים את הדור הבא של הדיפלומטיה הישראלית: קורס הצוערים ה-32 של משרד החוץ יצא השבוע לדרך ובפעם הראשונה הוא כולל יותר נשים מגברים: 14 לעומת 12. "אנחנו מאוד גאים בזה שמשרד החוץ מתקדם מבחינה מגדרית", אמרה אילנה שטיין - מנהלת הקורס.

 

למרות המשברים המקצועיים במשרד החוץ, הכרסום בסמכויותיו והיעדר שר חוץ במשרה מלאה, ניגשו למכרז 2,300 מועמדים, ואחרי מיונים ובחינות קפדניות התקבלו 26. במשרד ממשיכים לדבוק בעמדה שלפיה מדובר ב"קורס הטיס" של שירות המדינה.

 

לקורס, שיימשך חצי שנה, התקבלו שלושה עיתונאים לשעבר, חמישה עורכי דין, מהנדסת ביוטכנולוגיה, יועצת ארגונית, סטרטאפיסט הייטק וארכיאולוג. כמו בקורסים הקודמים, הצוערים יסיירו בכל חלקי הארץ כולל ביהודה ושומרון. הם יבקרו גם בהר הבית, עיר דוד ומערת המכפלה. בנוסף הם ישמעו הרצאות של מומחים למשפט בינלאומי שיספרו להם על החוקיות של ההתנחלויות.

 

ארבעה מהצוערים הם עולים. אחת מהם היא אריאלה רדה, בת דודה של הזמרת אסתר רדה, שעלתה לישראל מאתיופיה בגיל שלוש. היא עבדה במרכז הבינתחומי בהרצליה ועסקה בהסברה.

"קורסים עם חבר'ה מאיראן". ברוורמן ()
"קורסים עם חבר'ה מאיראן". ברוורמן

בעבר שימש כאח בחדר ניתוח  ()
בעבר שימש כאח בחדר ניתוח

צוער נוסף שעלה לארץ הוא אריאל ברוורמן, שהגיע לישראל בגיל 13 מרוסיה בדיוק ביום שבו החלה מתקפת הטילים של עיראק על ישראל. "שמענו את האזעקה בנתב"ג", נזכר ברוורמן. במשך ארבע שנים עבד ברוורמן כפרמדיק של מד"א בגוש דן ובמשך חמש שנים הוא עבד כאח בחדר המיון של בית החולים איכילוב ובחדר ניתוח בבית החולים אסף הרופא.

 

לברוורמן, נשוי ואב לשלושה שמתגורר בראשון לציון, יש גם רישיון טיס על מטוסים חד-מנועיים, ואת שירות המילואים בצבא הוא עושה כפרמדיק ואח בחטיבת הצנחנים. במהלך מבצע עמוד ענן הוא שירת כחייל מילואים באזורי הלחימה ברצועת עזה.

 

אחרי שהשתחרר מהצבא שירת ברוורמן בשלוחה הישראלית של חברת לופטהנזה בנתב"ג וניהל אינטראקציה עם אנשים רבים מחו"ל. "השתתפתי גם בקורסים של לופטהנזה בגרמניה עם חבר'ה מאיראן. משם זה התחיל. הייתי גם עסוק בהטסת חולים מהארץ לחו"ל ומחו"ל לארץ והבאתי ישראלים מכל מיני מקומות בעולם. תמיד הייתי טיפוס בינלאומי ובאיזשהו שלב החלטתי להפוך תחביב למקצוע", סיפר ברוורמן.

 

בתשובה לשאלה האם השכר הנמוך במשרד החוץ לא הרתיע אותו מלהצטרף לשירות החוץ הישראלי השיב ברוורמן: "אם הייתי מחפש עבודה עם שכר גבוה לא הייתי גם בתחום הרפואה. אני מחפש עבודה עם משמעות. שכר בסופו של דבר מגיע וזה לא המרכיב העיקרי בכלל ואף פעם לא היה בשום צורה. אחד הדרייברים החזקים שגרמו לי לרצות להפוך לדיפלומט זה הטרור הדיפלומטי והחרמות שאיתם מדינת ישראל מתמודדת בעולם. אני רואה בזה לא רק ייצוג אלא סוג של לוחם בינלאומי בשיטות הדיפלומטיות למען המדינה. מבחינתי זו עוד דרך להגן על המדינה".

 

מנהלת קורס הצוערים שטיין אמרה כי "אתגרי הדיפלומטיה בימינו הם מגוון עולמות התוכן, דינמיות וקצב מהיר של אירועים וההתרחשויות שדורש גמישות מחשבתית, כושר הסתגלות מהיר, יצירתיות וחוסן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלרם מנדל
משתתפי הקורס
צילום: אלרם מנדל
מומלצים